TOP Cele mai bune camere foto ale telefoanelor din 2021

Găsește accesoriul potrivit pentru telefonul tău.

keyboard_arrow_down
Swipe to the left
Cele mai bune camere foto ale telefoanelor din 2021

Cele mai bune camere foto ale telefoanelor din 2021

Scris de Mobiup Publicat la: 20 mai 2021 | Actualizat la: 14 iunie 2021 59848 Vizualizări

Camerele foto din generația 2021 intră, în grup compact, în categoria celor semiprofesionale. Performanțele depășesc limitele acuității vizuale umane, iar diferențele dintre imaginile obținute, cu un tip sau altul de telefon, depind, în cea mai mare măsură, de capacitatea utilizatorului de a folosi corect toate setările și detaliile tehnice ale telefoanelor inteligente. Cu toate acestea, se poate face un top al celor mai bune camere foto ale telefoanelor din 2021.



Câteva principii de bază


Detaliile care fac diferența între telefoanele de top se referă la durata bateriei, funcțiile specifice ale camerelor și calitatea acestora, viteza și capacitatea de stocare, compatibilitatea cu serviciile 5G, sistemul de siguranță al datelor (amprentă, recunoaștere facială), calitatea display-ului și sistemul de operare. Ordinea criteriilor de performanță este întâmplătoare, iar fiecare utilizator le poate ordona în funcție de priorități.


Dacă unele aspecte ale performanțelor telefoanelor de top din 2021 sunt apropiate, diferențele camerelor foto încorporate pot reprezenta detaliul care le particularizează. Deși utilizăm de ani buni telefoane mobile având camere foto, puțin sunt cei care înțeleg, din punct de vedere tehnic, funcțiile și performanțele acestora. Cunoașterea unor detalii este esențială pentru a alege telefonul ideal.


Care sunt atributele unui telefon cu o cameră foto bună


Funcțiile descrise mai jos caracterizează, din punct de vedere tehnic, o cameră foto integrată într-un telefon inteligent. Acestea sunt incluse pe toate modelele, dar performanțele lor fac diferența, astfel că este util ca detaliile ce le definesc să fie înțelese.


Dimensiunea senzorului


Este considerat elementul central ce caracterizează calitatea unei camere foto. Un senzor mare asigură imagini de calitate, captează mai multă lumină și produce fotografii cu un număr mare de pixeli. Dimensiunea unei camere pentru smartphone este măsurată și exprimată în fracții, cu inch (”) ca unitate de măsură. Cu cât fracția este mai apropiată de valori întregi, senzorul este mai mare. Un senzor de 1/1,7”, de exemplu, este mult mai mare decât un senzor de 1/3,0”.


Un alt amănunt este acela că un telefon cu mai multe camere va avea o valoare specifică a senzorului pentru fiecare dintre acestea. În prezent, cel mai mare senzor are o dimensiune de 1/1,33”. Senzorul este cel care influențează rezoluția, adâncimea imaginii și capacitatea de a face fotografii bune în lumină puțină.


Dimensiunea pixelilor


Pe suprafața unui senzor există milioane de blocuri sensibile la lumină, captând lumina care intră în cameră și transformând-o în imagine. Dacă o fotografie digitală este mărită mult, se observă că imaginea este alcătuită din mici blocuri de culoare, numite pixeli. Numărul de pixeli dintr-o fotografie corespunde pixelilor de pe senzor. Pentru o calitate foarte bună a imaginii, contează numărul și dimensiunea pixelilor. Dimensiunea senzorului determină cât de mulți pixeli va genera acesta și, cu cât este mai mare, cu atât imaginile generate vor fi de o calitate mai bună. Mai trebuie spus că pixelii sunt măsurați în micrometri (µm). Pe camerele mobile actuale, dimensiunea pixelilor poate varia de la aproximativ 0,8 µm la 2,0 µm sau mai mult.


Diafragma


Sau apertura este deschiderea prin care lumina pătrunde în cameră. Cu cât deschiderea este mai mare, cu atât mai multă lumină va ajunge la senzor, ceea ce înseamnă imagini mai bune, mai ales în condiții de lumină slabă. Diafragma este exprimată în număr f (f/2.0). Cu cât numitorul fracției este mai mic, cu atât diafragma este mai largă. De exemplu, f/1.8 este o diafragmă mai largă decât f/2.6, ceea ce înseamnă că prin aceasta poate trece o cantitate mai mare de lumină. În prezent, diafragmele camerelor smartphone-urilor variază, în general, de la aproximativ f/1,5 până la f/2,8, pentru camera principală. Camerele de adâncime pot avea diafragme de peste f/3.0. Evident, telefoanele care au mai multe camere vor avea diafragme diferite, în acord cu celelalte detalii tehnice ale acestora.


Este importantă valoarea pe care o are diafragma camerei principale, pentru că majoritatea fotografiilor sunt realizate cu aceasta. Mai trebuie spus că apertura nu afectează doar cantitatea de lumină care ajunge la senzor, ci și estetica pozei, pentru că influențează calitatea blur-ului, respectiv partea din fotografie care nu apare în focus.


Megapixeli


Măsoară cantitatea, nu calitatea, iar acest detaliu este important atunci când partajezi o fotografie digitală. Cel mai simplu mod de a înțelege acest detaliu tehnic este comparația cu numărul de calorii dintr-un fel de mâncare. Caloriile nu spun nimic despre valoarea nutritivă a unui aliment. Similar, numărul de pixeli pe care îi poate include, într-o imagine digitală, o cameră, nu spune nimic despre calitatea imaginii. Aceasta din urmă este dată de combinații optice specifice, la care concură toate detaliile tehnice și softul camerei.


Termenul „megapixeli” este folosit atât pentru dimensiunea unei imagini digitale, dar și pentru a vorbi despre numărul de pixeli pe care îi are senzorul de imagine al camerei. Cele două utilizări sunt foarte strâns legate.


Dacă, spre exemplu, o fotografie realizată cu un smartphone are 12 MP, înseamnă că este alcătuită din 12 milioane de puncte mici, de diferite culori, reprezentând rezoluția unei imagini. Cu cât sunt mai mulți megapixeli, cu atât imaginea va fi mai detaliată și mai clară, având o rezoluție mai bună. Cu toate acestea, se poate obține o calitate superioară a imaginii și de la camerele cu mai puțini megapixeli, cu condiția ca dimensiunea lor să fie mare, pentru că elementele principale care determină calitatea unei imagini sunt claritatea, luminozitatea și un „zgomot digital” minim.


Diferențele vin din modul de utilizare al imaginilor. Dacă scopul este de a printa o fotografie la dimensiune mare, atunci este necesar un număr foarte mare de pixeli, dar dacă fotografia este destinată unui album digital sau pentru a fi partajată pe social media, atunci o cameră cu un număr mai mic de megapixeli este perfectă.


Este important de menționat că un senzor mare înseamnă, în general, o rezoluție mai bună și mai mulți pixeli. Senzorii mai mari au performanțe foarte bune în condiții de iluminare redusă și produc un „zgomot digital” minim.


Cu alte cuvinte, dacă se compară două smartphone-uri cu senzori identici, telefonul care are o cameră de 12 MP ar putea avea o sensibilitate la lumină mai bună și, prin urmare, imagini mai luminoase, cu mai puțin „zgomot” decât o cameră de 20 MP. Cu toate acestea, camera de 20 MP va avea o imagine mai mare, mai definită, deși, probabil, mai zgomotoasă.


Numărul de megapixeli ideal pentru camera unui smartphone depinde de scopul realizării respectivelor fotografii. O cameră de 8 MP este ideală pentru imagini în albumul digital sau pentru rețelele sociale, iar dacă fotografiile sunt destinate printării sau comercializării, soluția ideală este o cameră de 12 sau 16 megapixeli.


„Zgomotul digital”


Este o noțiune care nu intră în detaliile tehnice ale unui telefon inteligent, dar care trebuie luată în seamă, pentru a înțelege aspectele funcționale. Zgomotul digital constă în pixeli aleatori, împrăștiați pe toată fotografia, care apar, de obicei, atunci când aceasta este realizată în lumină scăzută (cum ar fi fotografiile de noapte sau scenele întunecate, în interior) sau când sunt utilizate moduri de expunere foarte mici. Modelele foarte noi includ funcție încorporată de reducere a zgomotului, cu un software sofisticat, ce poate identifica și elimina pixelii de zgomot.


Scopul tehnologiilor recente, pentru camerele telefoanelor inteligente, este de a reduce acest „zgomot” prin adaptarea detaliilor tehnice. Indiferent de telefon, este utilă evaluarea personală, prin trecerea telefonului pe modul manual și experimentarea diferitelor niveluri de sensibilitate și viteză a declanșatorului, pentru a afla condițiile în care se produce cel mai mic nivel de „zgomot digital”. Aceste detalii nu sunt specificate de niciun producător.


Camere multiple


Inclusiv în cazul celor mai performante telefoane, capacitățile tehnice ale camerei unice sunt limitate. Aceasta i-a obligat pe producători să utilizeze mai multe camere de fotografiat, fiecare cu performanțe proprii, care, însumate, duc la recorduri similare cu ale aparatelor semiprofesionale. Concurența și dorința de perfecțiune au făcut ca toate mărcile care se respectă să aibă cel puțin trei camere foto pe un smartphone.


Este important de știut câteva detalii ale modului în care funcționează acestea. Toate telefoanele cu camere multiple au o cameră principală, cu o diafragmă de la f/1,5 la f/2,4, care poate realiza fotografii și videoclipuri. Camerele au toate funcțiile, de la stabilizarea optică și electronică a imaginii la slow motion, hyperlapse și panoramare, iar cea principală are senzor de adâncime, senzor monocrom și teleobiectiv.


Camerele funcționează separat, iar soluția a permis să se utilizeze mai multe tipuri de camere și, implicit, senzori multipli. Datorită acestei soluții tehnice, telefonul și-a păstrat dimensiunile în limite normale și a primit mai multe funcționalități: zoom, HDR (High Dynamic Range - gamă largă dinamică - se referă la apropierea contrastului unei imagini, video sau foto, de una similară cu cea percepută de ochiul uman), 3D și fotografie nocturnă.


În particular, tehnologia HDR, implementată pe una sau mai multe din camerele multiple, face posibil ca telefonul să realizeze, efectiv, trei imagini la niveluri diferite de expunere, după care le combină, rezultând o poză în care avem detalii bogate atât în părțile întunecate, cât și în cele luminate.



Funcția macro


În termeni simpli, fotografia macro, realizată cu o cameră a telefonului special destinată acestui scop, reprezintă captarea imaginilor cu obiecte mici și foarte mici. Este încă un segment de nișă, ce tinde să devină foarte popular. Fotografia macro are ca scop surprinderea cât mai multor detalii, de la antenele unei gâze până la irizațiile unei picături de rouă pe o frunză. Din punct de vedere tehnic, se spune despre o fotografie că este macro, atunci când subiectul are aceeași dimensiune cu senzorul camerei sau este mai mic decât acesta ori când subiectul umple cadrul, care este limitat la dimensiunea senzorului.


Află AICI alte câteva aspecte esențiale din punct de vedere tehnic, legate de modul de funcționare al camerelor foto ale telefoanelor mobile.



Alte caracteristici esențiale


În linii mari, caracteristicile importante pentru camera foto a unui telefon inteligent, pe lângă cele deja menționate, sunt: ISO (adică sensibilitatea imaginii), viteza de declanşare, stabilizarea optică și tipul de software care se ocupă de procesarea efectivă a fotografiei.


ISO se referă la sensibilitatea senzorului: cu cât numărul ISO este mai mare, cu atât senzorul este mai reactiv la lumină, iar fotografiile făcute noaptea vor fi mai luminoase și cu o doză de „zgomot” mică. Trebuie păstrat un echilibru, pentru că un număr mare ISO înseamnă mulţi „purici”, pe care, însă, un telefon performant are capacitatea să-i „curețe”.


Un alt element foarte important, ce are rol determinant în obținerea unor imagini calitative și care face diferența dintre o cameră bună și una foarte bună, este stabilizarea optică. Toate modelele au această tehnologie, iar cele de top, inclusiv modelele anului 2021, au ajuns la performanțe absolut remarcabile. Stabilizatorul de imagine ajută la realizarea unor imagini bune chiar şi atunci când sunt fotografiate corpuri în mișcare, acesta fiind vital pentru imaginile filmate.


Procesarea software este partea care face diferența între producători. Unele telefoane produc imagini saturate, altele detaliate, unele au culori mai calde, altele mai apropiate de realitate. Rezultatele transpuse în imaginile digitale depind de modul în care softul știe să prelucreze imaginile captate. Un soft bun poate recupera o calitate mai slabă a camerelor, iar un soft slab poate fi incapabil să transforme în imagini calitative ceea ce „prinde” camera.


Vezi AICI oferta noastra de SELFIE STICK-URI


Top cele mai bune camere foto ale telefoanelor, în 2021


Este greu de anticipat unde se va ajunge cu performanțele camerelor foto ale telefoanelor, în anului 2021. Competiția dintre marii producători poate duce la soluții care, în urmă cu doar câțiva ani, erau de domeniul SF. Iată o trecere în revistă a telefoanelor cu cele mai bune camere ale anului 2021:



Samsung Galaxy A51, S21 Puls și S21 Ultra


Samsung Galaxy A51 este fabricat dintr-un material pe care Samsung îl numește „Glasstic”. Acest lucru îi conferă o calitate superioară față de telefoanele din plastic, dar cu siguranță nu este la fel ca variantele premium din seria Samsung Galaxy S20. Telefonul este neted, nu este alunecos, fiind destul de ușor, la doar 158 g.


Pentru un telefon cu preț moderat, Galaxy A51 are câteva camere cu performanțe mai mult decât bune. Cameră principală are 48 MP și o diafragmă de f/2.0. Are o a doua cameră pentru unghi larg de 12 MP și o diafragmă de f/2.2, iar a treia are funcția macro, cu 5 MP și diafragma de f/2.4. Există un senzor principal de 48 MP, care se potrivește cu imagini de 12 MP, precum și obiective macro și unghi larg, un senzor de adâncime, dar și o cameră frontală de 32 MP. Are mai multe variante de memorie, de la 64 GB la 128 GB, la care se adaugă și un slot pentru 1 TB.


Gasesti AICI oferta noastra de CARDURI DE MEMORIE


Samsung S21 Plus și S21 Ultra sunt variantele de top, iar performanțele acestora sunt descrise de detaliile tehnice: rezoluția display are 6,7”, respectiv 6,8”. În ceea ce privește cele trei camere ale lui S21 Plus, acestea sunt alcătuite dintr-o cameră principală de 12 MP, o cameră ultrarapidă de 12 MP și una cu teleobiectiv de 64 MP. Pe față, există și o cameră pentru selfie, de 10 MP.


S21 Ultra are patru camere, cea principală de 108 MP (maximum pe piață în mai 2021), o cameră de 12 MP și două de 10 MP, capabile de un zoom de 3x, respectiv 10x. Există un senzor cu autofocus cu rază laser, pentru a ajuta camera principală. Camera single pentru selfie de pe față este îmbunătățită, având senzor de stabilitate și 40 MP. Toate camerele celor două modele de top, evident îmbunătățite, folosesc, însă, același software pentru cameră, care oferă moduri precum Single Take, înregistrare video 8 K, înregistrare video View’s View, stabilizarea imaginii și modul nocturn. Galaxy S21 Ultra beneficiază de un senzor Bright Night îmbunătățit, astfel încât fotografiile în lumină slabă sunt extrem de bune.


Samsung S21 Ultra este de departe cel mai bun telefon al momentului (cel puțin până la confirmarea speculațiilor referitoare la produsul Apple, Iphone 13, care va fi lansat în toamna lui 2021). Are, în plus, și cel mai mare afișaj, cea mai mare (și cea mai bună) baterie, cele mai bune rezoluții pe camere, cea mai mare memorie RAM și cele mai bune opțiuni de conectivitate.



Huawei Mate 40 Pro


Modelul, lansat la finele lui 2020, vine cu un procesor nou, 8 GB RAM, 256 GB stocare, ecran OLED de 6.76”, cu suport HDR10. Diagonala este cea mai mare din gamă, iar cititorul de amprente a fost integrat în ecran. Camera principală are 50 MP și este completată de o cameră telephoto cu zoom optic 5X, similară cu cea de pe P40 Pro, cu rezoluţie de 12 MP. Telefonul are integrată și o cameră Ultra Wide de 20 MP, care vine cu autofocalizare. Ansamblul este numit de Huawei „Cine Ultra Vision Leica”.


Camera principală are unul dintre cei mai mari senzori de pe piață, la acest moment, de 1/2.8 inch, ce oferă o captare extrem de realistă a luminii şi culorilor. Camera principală și camera telephoto aduc şi stabilizare optică, alături de un telemetru laser, care ajută la focalizare şi captură low light. Pe faţă, se află o cameră selfie de 13 MP Ultra Wide, cu focalizare fixă, completată de un senzor ToF, cu reglaje ISO pe toate camerele și, probabil, cu una dintre cele mai bune deschideri ale diafragmei între f/0.95 şi f/16. Clipurile vin în variantă 4K, HDR, audio zoom şi audio focus.


Afla tot ceea ce vrei sa stii despre iPhone 12 si iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro si iPhone 12 Pro Max.



Google Pixel 5


Pixel 5 este o schimbare radicală de strategie pentru gigantul tehnologic. Telefonul nu-și propune să concureze cu vârfurile de gamă și se concentrează pe elementele pe care Pixel le face cel mai bine, oferind experiențe excelente cu o cameră simplificată și o interfață Android foarte curată. Pixel 5 este o combinație interesantă de omisiuni, având o capacitate foto identică, practic, dar la un preț mai mic cu modelul 4a.


Google Pixel 5 este primul telefon din ultimii ani, având un spate metalic, un finisaj mat, care îl face să se simtă mai mult ca policarbonat decât aluminiu, și o aderență solidă. Afișajul Full HD Plus de 6 inch (2340x1080) este clar și luminos, cu rame minime și un orificiu delicat pentru camera frontală. Pe partea din spate există un bloc destinat camerelor, aproape identic cu cel de pe Pixel 4. Google Pixel 5 conține o pereche de camere de 12,2 MP. Pixel 5 schimbă teleobiectivul optic 2x al predecesorului său cu un obiectiv ultra-larg, de 16 MP. Câmpul vizual are 107 grade, dar nu este la fel de lat ca al competitorilor.


Cele mai bune fotografii sunt cele în lumină puternică, rezultatul fiind clar și în culori minunate. Telefonul captează culori excelente și în condiții de lumină slabă - comparativ cu imaginile făcute pe iPhone 11 Pro Max, de exemplu, care pot avea o tentă galbenă. Obiectivul ultra-larg creează o distorsiune extrem de mică, în comparație cu imaginile similare de pe alte telefoane.


Pixel 5 este remarcabil prin propriul său soft de editare, care permite soluții perfecte de editare, fiind și extrem de simplu de utilizat.



OnePlus Nord 9 Pro


Cunoscut ca unul dintre cele mai rapide smartphone-uri și costând mai puțin decât echivalentele de la Apple, Huawei, Oppo sau Samsung, OnePlus a crescut prețurile până la limita concurenței.

OnePlus Nord 9 Pro vine cu șase camere: cea principală are 48 MP, f/1.8, cea ultra-flat, 8 MP și o diafragmă f/2.3, iar camera macro, 2 MP cu f/2.4. Li se adaugă o cameră de adâncime de 5 MP și f/2.4, plus două pe față, de 32 MP, f/2.5, respectiv de 8 MP, cu f/2.5. Clipurile sunt 4 K la 30 fps. Combinate, oferă maximum de versatilitate. Totuși, mai mult nu este mereu și mai bun.

Camera principală realizează imagini bune, rezonabil de clare, captând detalii, dar culorile suferă și sunt ireale. Există prea mult contrast și detalii pierdute în umbre, în ciuda unor condiții de iluminare adecvate. Camera ultra-largă de 8 MP are neclarități la marginile cadrului. Software-ul OnePlus poate aplica incorect reducerea zgomotului, dar, de cele mai multe ori, compensează neajunsurile camerelor.



Sony Xperia 1 II


Sony este cel mai mare producător de senzori foto pentru smartphone-uri, toată industria fiind aprovizionată de fabricile sale. Senzorii Sony de 64 și 48 de megapixeli se regăsesc pe cele mai performante telefoane de pe piață, însă pentru Xperia 1 II, compania a folosit doar trei senzori de 12 megapixeli. Xperia 1 II pare creat într-un univers paralel, care ignoră complet concurența. Nu poate trece neobservată rezoluția fantastică a ecranului, pe care un utilizator nu o va folosi niciodată la adevăratul său potențial. Rezoluția 4K rămâne mai mult inactivă, pentru a reduce consumul de energie. Pe spatele telefonului, este inserat un sistem de camere, echipat cu optică ZEISS T*, două blitz-uri și trei camere foto/video.


Fotografiile realizate de Xperia 1 II sunt bune, indiferent de camera aleasă, dar rămân mediocre pe timp de noapte. Sony nu are un mod dedicat pentru fotografia de noapte, dar aplicația detectează automat scena și realizează o expunere lungă, atunci când este necesar, controlând diafragma. Rezultatul este o imagine foarte personală, caldă, plăcută și, uneori, chiar spectaculoasă. Camera principală are 12 MP, secondată de două camere cu altă diafragmă, tot de 12 MP. Are autofocus și ToF, o rezoluție maximă de 3840x2160, iar pe față, o cameră cu rezoluție de 8 MP. În plus, pe spate este montată și o cameră macro de 3X, foarte bună.


De remarcat este faptul că lentilele ZEISS pentru obiectivele camerelor reușesc să capteze fotografii fără reflexii.


Viitorul Sony Xperia 1 III promite să rezolve o parte dintre problemele variantei deja lansate și se zvonește că va implementa un truc revoluționar de software (tehnologia after-image), pentru a îmbunătăți imaginile.



Xiaomi Mi Note 10


Fără pretenția de a fi revoluționar, fiind un dispozitiv din gama medie, cu tehnologie chinezească, Mi Note 10 aduce toate detaliile necesare unui telefon de vârf: ecran curbat, o baterie uriașă, senzor de amprentă în ecran, cinci camere pe spate și senzor principal de 108 MP. Camera respectivă este o combinație între camera principală de la iPhone 11 și Huawei P 30 Pro, cu un soft de post-procesare propriu. Dotat astfel, Mi Note 10 face fotografii excepționale.


Mi Note 10 are o construcție durabilă, un ecran frumos și o încărcare incredibil de rapidă, deși, uneori, ai senzația că procesorul se „luptă” să gestioneze imaginile de 108 MP și se împiedică în alte sarcini concomitente. Alături de camera și senzorul de 108 MP se află un senzor de 12 MP cu teleobiectiv de 2x pentru portret, un al doilea teleobiectiv, cu zoom 5x și senzor 5 MP, pentru macro, o cameră ultra-largă, de 20 MP, și un al doilea obiectiv macro, de 2 MP.


Sistemul face fotografii incredibile, care pot pune în umbră iPhone 11 Pro. Are culori bogate, contrast clar și subtil, imagini luminoase. Marele dezavantaj este că spațiul de stocare se umple repede și se simte procesarea. În partea din față, Xiaomi Mi Note 10 are o cameră de 32 MP, care produce selfie-uri vibrante și de înaltă calitate.


Previziuni pentru varianta iPhone 13


Așteptat oficial pe 24 septembrie 2021, zvonurile despre iPhone 13 sunt deja dense pe piața. Puse cap la cap, reies câteva date confirmate. iPhone 13 va avea variantele după modelul 12, cu afișaj LTPO de 120 Hz și, cert, o baterie mai bună, cu modem 5G mai eficient și upgrade-uri substanțiale la camerele importante. Celebrul cip Bionic vine cu varianta A15, succesor al lui A14 Bionic, intrând în producție în mai 2021. Cipul vine cu un program iOS 15, care va fi lansat în 7 iunie.


La capitolul dimensiuni nu sunt modificări față de modelele din gama 12, dar este posibil ca varianta mini să fie eliminată. Se vorbește despre patru modele, printre care, probabil, un Flip și o variantă mai subțire. Este foarte posibil să apară un design modificat, crestături mici și obiective mai mari, cu un plus pe wireless, circuite polimerice și cristale lichide.


Despre camere nu se știe prea multe, dar iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max vin cu patru camere, plus una pe față, integrată în ecran. Camerele din bateria de pe spate vor avea un nou obiectiv ultra-larg, senzori și diafragme mai mari de f/1.8, față de f/2.4, pe iPhone 12. Un zvon sugerează că Apple caută o „lentilă pliabilă”, care să îmbunătățească zoomul camerei optice, pe principiul teleobiectivului.


Ce noutăți va mai aduce 2021 la capitolul telefoane și care vor fi performanțele camerelor la modelele care sunt așteptate rămâne de văzut. Cert este că, în domeniu, competiția este acerbă, iar rezultatele, chiar și cele mai slabe calitativ, spectaculoase.


Sursa foto: Shutterstock.com

Citeste și