TOP : Telefoane ieftine 2021

Găsește accesoriul potrivit pentru telefonul tău.

keyboard_arrow_down
Swipe to the left
Cele mai ieftine și bune smartphone-uri din 2021

Cele mai ieftine și bune smartphone-uri din 2021

Scris de Publicat la: 21 septembrie 2021 | Actualizat la: 21 septembrie 2021 17042 Vizualizări

Telefoanele premium pot fi scumpe. Din fericire, există foarte multe modele accesibile. Mai jos, sunt câteva dintre cele mai ieftine și bune smartphone-uri, unele dintre ele rivalizând, din punctul de vedere al caracteristicilor, cu telefoanele la preț mediu.



Xiaomi Redmi Note 8 Pro


Xiaomi Redmi Note 8 Pro are un preț care îl plasează în categoria telefoanelor ieftine, undeva între 800 și 1.100 de lei, însă dispune de o cameră principală de 64 MP, o baterie generoasă, display FHD+ și posibilitatea de extindere a capacității de stocare cu un suport microSD.


Telefonul este unul dintre cele mai bune din seria Redmi Note 8. Pe spatele din sticlă (o raritate pentru acest preț) are camera și senzorul pentru amprentă, iar la bază se află portul USB-C și locașul pentru căști.


Acest model are un ecran de 6,53 de inch cu un display LCD de 1080 x 2340. Telefonul este perfect pentru rețele sociale și vizionare de filmulețe pe YouTube.


Pe lângă camera imensă de 64 MP, mai există câteva camere secundare, una de 8 MP, altele două de 2 MP fiecare și camera frontală pentru selfie, de 20 MP. Camera de 64 MP realizează imagini decente, atunci când faci poze într-un loc bine luminat, preferabil, în lumina naturală.


Cu bateria de 4.500 mAh, Redmi Note 8 Pro este suficient de bun pentru a ține cel puțin o zi. Mai mult, telefonul suportă încărcarea rapidă de 18W.



Samsung Galaxy A30s


Samsung Galaxy A30s este una dintre variantele colorate la un preț accesibil, 880 de lei. Modelul are o carcasă din metal, care îi oferă un aspect plăcut, chiar scump. Partea din spate este neagră, conferind un plus de eleganță. Telefonul are o greutate de 166 g și un display de 6,4 inch.


Modelul are trei camere plus una frontală. Camera primă are 25 MP, iar celelalte au 5 MP, respectiv 8 MP, camera frontală având 16 MP. Selfie-urile sunt reușite, însă pot avea mici probleme pe partea de detalii.


Display-ul de tip Super AMOLED este de 1560 x 720, iar bateria de 4.000 mAh durează aproximativ 10,5 ore, dacă lași Wi-Fi-ul deschis. O încărcare completă durează aproximativ două ore.



Xiaomi Redmi Note 9


Noul model Xiaomi, Redmi Note 9, are un design nou, un procesor mai bun și o baterie mai mare decât modelul anterior, la un preț de doar 1.100 de lei.


Dispozitivul are o baterie de 5.020 mAh, care permite cel puțin o zi și jumătate de utilizare. Un alt plus este încărcarea rapidă de 18W.


Dispune de o cameră de 48 MP, care oferă imagini clare, iar lentilele suplimentare, cu unghi larg, macro și profunzime de adâncime fac diferența, atunci când faci fotografii.


Camera frontală de 13 MP permite fotografierea în modul portret și editare de tip AI. Ecranul are un display de 6,53 inch și este prevăzut cu sticlă rezistentă, de tip Gorilla Glass 5.



Samsung Galaxy A21s


Modelul Samsung Galaxy A21s este ieftin, aproximativ 850 de lei, însă are suficiente caracteristici pentru a fi atractiv.


Dacă majoritatea telefoanelor de acest tip au ecrane ieftine Super AMOLED, această variantă are ecran PLS TFT și un display de 6,5 inch, cu o rezoluție de 720p.


Pe lângă ecranul mare, beneficiază și de o baterie de 5.000 mAh și posibilitatea de încărcare rapidă. Camera oferă o calitate asemănătoare modelelor de preț mediu, având o cameră primară de 48 MP, un senzor ultrawide de 8 MP și alți doi senzori, unul macro și unul pentru profunzime, ambii de 2 MP.



Samsung Galaxy M11


După modelele A21s, Samsung vine cu un alt telefon entry-level, Samsung Galaxy M11, care are un preț de aproximativ 700 de lei.


Dacă îți iei un astfel de smartphone, te poți bucura de un display de 6,4 inch, cu o rezoluție de 1.560 x 720 pixeli. La interior are un procesor Qualcomm Snapdragon 450, 3 GB de Ram și o memorie internă de 32 GB. Pe spate, există o cameră triplă și un senzor pentru amprentă.


Telefonul are o greutate de 197 de grame și este relativ gros, 9 mm. Partea din față este realizată din sticlă rezistentă la zgârieturi, iar spatele este din plastic mat.


Dispune de o cameră foto principală de 13 MP, iar camera frontală este de 8 MP și poate înregistra video în FHD. Camera principală înregistrează calitativ la 1080p FullHD.


Cu o baterie de 5.000 de mAh, telefonul rezistă mai mult de o zi de folosire; utilizarea continuă și multitaskingul între aplicații pot duce la terminarea bateriei în doar șase ore. Încărcarea rapidă durează aproximativ 135 de minute.



Samsung Galaxy A10


Samsung Galaxy A10, cu un cost de 950 de lei, este unul dintre modelele care pun accent mai mult pe funcționalitate decât pe design. Unul dintre elementele cu aspect premium este display-ul de 6,2 inch. Deși nu are o rezoluție mare, integrarea sa se realizează fără efort în forma telefonului.


Dispune de o singură cameră principală, fără senzori, de 13 MP, și de o cameră frontală, de 5 MP. Fotografiile pot fi realizate în format HDR, însă calitatea lor poate avea de suferit, acest model suportând greu imaginile în lumină puternică. Cel mai bine ies fotografiile în lumină naturală neutră, nu foarte puternică.



Huawei P Smart


Huawei P Smart are un cost de aproximativ 850 de lei și suficiente caracteristici pentru a face față cu brio competitorilor de la Samsung sau Xiaomi. Cu un spațiu de 128 GB, 3 GB de RAM, o cameră decentă și un ecran peste concurență, poate fi o alegere bună, dacă îți dorești un telefon nou. Unul dintre puținele neajunsuri, pentru acest preț, este faptul că se zgârie destul de ușor, însă, dacă îi iei o husa de protectie, ai rezolvat și această problemă.


Modelul beneficiază de un ecran de 6,21 inch, o rezoluție de 2230 x 1080 pixeli, un design modern și o baterie decentă, 3.400 mAh, ce poate dura aproximativ o zi, dacă este folosit moderat. Dacă filmezi în Full HD timp de 90 de minute, bateria se termină mult mai repede.


Are protecție pentru ecran și este ușor prin comparație cu alte modele, având doar 162 de grame și 8 mm grosime.


Senzorul pentru amprentă se află pe mijlocul telefonul și este ușor accesibil. Camera principală este de 13 MP, iar cea frontală de 24 MP, perfectă pentru selfie-uri. Poate înregistra Full HD Plus la 415 ppi. Memoria poate fi extinsă prin suportul pentru microSD, până la 512 GB.



Moto G7 Power


Seria Moto G reprezintă varianta entry-level a celor de la Motorola. Modelul G7 Power, cu un preț de aproximativ 800 de lei, are o performanță ridicată, baterie care durează și un design modern. Este mai greu față de alte telefoane similare, datorită bateriei.


Display-ul are 6,2 inch, cu o rezoluție de 1.520 x 720 pixeli, iar partea din spate este din sticlă în nuanțe metalice. Deși are un aspect elegant, atrage urmele degetelor ca un magnet. Tot pe partea din spate se află și senzorul pentru amprente.


În partea de jos, se află portul pentru USB-C, iar pe stânga, zona dublă pentru cartelă și microSD. Dispune de loc pentru căști de 3,5 mm. Se vede bine din majoritatea unghiurilor, iar culorile sunt vii. Ai acces ușor la ecran, chiar și în lumina puternică a soarelui.


Are display de tip Gorilla Glass 3 și suportă stropii de apă, însă nu și scufundarea în apă. De aceea, este indicat să alegi o husa rezistenta la apa.


Modelul H7 Power beneficiază de o cameră de 12 MP și de una frontală de 8 MP. Camera se descurcă bine la fotografiile realizate în lumina puternică a soarelui, însă, în lumina slabă, pozele pierd din detalii.



Huawei Y5 2019


Modelul Huawei Y5 2019, cu finisaje de piele artificială, poate fi alegerea perfectă, dacă dispui de un buget de aproximativ 600 de lei. Nu ne așteptăm la minuni, însă telefonul realizează fotografii acceptabile și are un design modern și carcase care variază de la clasicul negru la maro deschis și verde-albastru.


Dispune de o cameră principală de 13 MP, care produce fotografii convingătoare, în condiții normale de lumină. Filmulețele pot fi întregistrate în 1080p la 30fps. Camera frontală este de 5 MP și necesită lumină bună pentru fotografii de calitate.


Are o baterie de 3.020 mAh și durează 11,5 ore, dacă ții Wi-Fi-ul pornit. Folosit moderat, poate dura chiar și două zile. Durata de încărcare este de cel puțin două ore.



Cubot J3


Modelul Cubot J3 este un smartphone mic, prin comparație cu alte telefoane, și costă doar 300 de lei. Bateria poate fi înlocuită, are memorie internă acceptabilă, de 16 GB, este ușor (148 g) și vine cu o carcasă neagră sau albastră.


Camera principală are 8 MP și realizează fotografii acceptabile în lumina naturală. În timpul filmării, poate avea dificultăți în trecerea la condiții diferite de iluminare. Poate înregistra până la maximum 720p și 30 fps. Camera frontală este de 5 MP, fiind potrivită pentru selfie-uri în lumină naturală.


Display-ul de 5 inch are o rezoluție de 960 x 480 pixeli. Bateria de 2.000 mAh, care poate fi înlocuită, durează aproximativ șapte ore de folosire intensă și circa o zi de folosire moderată. Se încarcă în aproximativ două ore.


Allview A20 Lite


Allview A20 Lite costă aproximativ 350 de lei și este unul dintre cele mai accesibile telefoane cu sistemul de operare Android.


Modelul are un design clasic, display de 5,7 inch, cu o rezoluție de 480 x 960 pixeli. Dispune de 1 GB de Ram și de memorie de 32 GB, cu posibilitatea de extindere până la 128 GB.


Bateria de 2.400 mAh este decentă și rezistă aproximativ o zi de folosire moderată. Camera de 5 MP oferă imagini decente, pentru acest preț, și posibilitatea de filmare 720p.


Realme 7i


Seria 7 a brandului chinezesc Realme este cea mai accesibilă, modelul 7i costând aproximativ 900 de lei. De acești bani, primești o cameră triplă, care oferă fotografii decente și o baterie generoasă, de 6.000 mAh, ce rezistă mai bine de o zi, dacă îți petreci timpul online. Se încarcă în aproximativ 90 de minute.


Este puțin mai greu decât alte modele cu același preț. Beneficiază de 4 GB de RAM și de 64 GB memorie. Are o legătură stabilă la Wi-Fi și senzor de amprentă.


Camera principală are 48 MP și permite filmările de până la 1080p. Camera frontală este de 8 MP și este potrivită pentru selfie-uri.



Alcatel 1C


Alcatel 1C este un smartphone entry-level, cu un cost de aproximativ 300 de lei. Designul se axează mai ales pe funcționalitate, carcasa fiind realizată din plastic durabil. Are un grip texturat, deci nu îl vei scăpa pe jos foarte ușor.


Are un display de 5,3 inch și o rezoluție de 960 x 480 pixeli. Oferă 8 GB memorie și posibilitatea de extindere până la 32 GB.


Pe spate, există o cameră de 5 MP, care face fotografii acceptabile în lumină naturală. Camera frontală realizează imagini neclare, nefiind potrivită pentru selfie-uri.



Un smartphone ieftin și bun este potrivit mai ales pentru adolescenți, pentru persoanele care nu doresc să aloce mulți bani pentru telefon și pentru cele care nu folosesc funcționalitățile unui smartphone scump, deci se mulțumesc și cu un produs mai ieftin.


Sursa foto: Shutterstock

Citeste și