TOP Cele mai bune marci de telefoane in 2022

Găsește accesoriul potrivit pentru telefonul tău.

keyboard_arrow_down
Swipe to the left
Top 10 branduri telefoane

Top 10 branduri telefoane

Scris de /about-us Publicat la: 25 ianuarie 2022 | Actualizat la: 25 ianuarie 2022 39951 Vizualizări

În ultimii ani, smartphone-ul a devenit o parte integrantă a vieții de zi cu zi. Trimiterea unor mesaje, plănuirea unei vacanțe sau administrarea unei afaceri au devenit mult mai ușoare datorită acestor dispozitive.


Astăzi, smartphone-ul are o memorie generoasă, un procesor de mare viteză, baterie care ține mai mult și lentile comparabile cu aparatele profesioniste etc.


Majoritatea smartphone-urilor îndeplinesc multiple funcții, diferența majoră fiind brandul. Alegerea unui brand în defavoarea altuia ține atât de ceea ce cauți la un telefon, precum și de suma pe care ești dispus să o cheltui pentru acest dispozitiv. Mai jos, sunt principalele branduri de telefoane, cu particularitățile lor.



Samsung


Samsung este unul dintre producătorii de top de pe piața smartphone-urilor. Oferă telefoane pentru toate buzunarele, de la cele mai ieftine, care îndeplinesc funcțiile de bază, la modelele high end.


Cele mai populare modele sunt cele din gama Samsung Galaxy edge+ și Galaxy Note 7.


Ca o alternativă la modelele bazate pe sistemul de operare Android, ce reprezintă majoritatea, Samsung a lansat relativ recent Tizen OS.


De asemenea, pentru modele precum Galaxy S9, Samsung a încheiat parteneriate cu alte companii, precum Dolby și AKG, promițând, astfel, o calitate audio superioară.


Un moment important pentru brand a fost introducerea modelului Samsung Galaxy Z Fold, care se pliază și se depărtează de modelele premium ale momentului, cele cu sticlă și metal. Atât în cazul telefoanelor pliabile, cât și al celor ceva mai ieftine, brandul impresionează prin designul modern.


Un alt plus este conceperea de ecrane mult mai mari, ca răspuns al nevoii clienților de a folosi telefonul ca pe un înlocuitor al laptopului.


Prețul variază de la 400 de lei, pentru cele mai ieftine modele, până la 13.000 de lei, pentru Samsung Galaxy Z Fold2.



Apple


Fondat în anul 1976 de către Steve Jobs, Apple este cunoscut pentru modelul clasic de iPhone. Designul minimalist și caracteristicile oferite de telefoanele Apple au atras, în doar câțiva ani, fani în întreaga lume.


Finisajele, materialele de calitate, sticla, camerele foto sunt la nivel premium, de unde și prețul ridicat.


Deosebirile majore, prin comparație cu telefoanele cu sistem Android, i-a obligat pe cei de la Apple să creeze un sistem complex de asistență. Pe site-ul Apple vei găsi un ghid complet pentru toate modelele de telefoane.


Dovadă a sistemului impecabil de customer service este lansarea modelelor iPhone 8 și iPhone 8 Plus. După lansare, mulți cumpărători s-au plâns de zgomotele care apar la difuzor în timpul apelurilor.


Cum sfaturile de pe site nu au rezolvat aceste nemulțumiri, producătorul a propus actualizarea sistemului de operare la iOS 11. Ulterior, problemele de sunet s-au rezolvat.


De asemenea, cel mai recent model iPhone 13 are un chip A15 bionic, considerat cel mai rapid din lume. Un astfel de atu îl face un concurent ideal la telefoanele special create pentru gaming.


Prețurile variază de la 1.600 de lei, pentru modelul iPhone 7, și pot ajunge până la 13.700 de lei, pentru iPhone 12 Pro.



Huawei


Fondat în 1987, Huawei este cel mai mare producător de smartphone-uri din lume. Huawei este cunoscut drept un producător care investește masiv în inovație. Doar în 2016 a investit 14% din venituri în R&D (cercetare și dezvoltare).


Prezent în peste 150 de țări și cu vânzări de sute de milioane de smartphone-uri în fiecare an, Huawei a lansat deja propriul sistem de operare, pentru a obține independența față de Android (Google). Similar, a lansat și o piață de aplicații și jocuri asemănătoare Google Play, numită AppGallery.


Inovațiile introduse, designul modern și prețul moderat reprezintă principalele beneficii oferite de smartphone-urile produse de Huawei.


Cel mai bun telefon produs de ei este Huawei P50 Pocket, care rivalizează cu Samsung Galaxy Z Fold. Spre deosebire de modelul oferit de Samsung, acesta are un ecran de 6,9 inch.


De asemenea, modelul Huawei Mate XS are performanțe remarcabile, un ecran de 8 inch și este pliabil, fiind o alternativă bună la iPad Mini.


Prețurile variază de la 500 de lei, pentru modelele entry level, și pot ajunge până la 7.400 de lei, pentru Huawei P10 Plus.



Xiaomi


Xiaomi este unul dintre producătorii de smartphone-uri cu o creștere rapidă. Fondată în 2010, compania a făcut public primul model în 2011, iar de atunci, este al optulea cel mai mare producător de smartphone din lume.


Produsele de top Xiaomi sunt cele din seria Redmi și Mi, care au prins repede atât în Asia, cât și în Europa și America de Sud. Este cunoscut drept Apple-ul Chinei.


Modelele produse de Xiomi se laudă cu prețul accesibil, procesorul bun, camera de calitate, chiar și la modelele ieftine, varianta personalizată a sistemului de operare Android.


Prețurile variază între 600 de lei și 6.300 de lei, pentru modelul Xiaomi Mi 11i.



OnePlus


Modelele OnePlus au început să fie căutate începând cu anul 2019, smartphone-urile fiind apreciate pentru procesorul rapid și pentru sistemul de operare. Telefonul răspunde rapid indiferent că vorbim de aplicații sau de jocuri.


Iubitorii acestui brand spun că depășește ca performanță modelele precum Huawei P30 Pro, Pixel 4 XL sau Galaxy S10 Plus.


În special modelul OnePlus 7T este foarte căutat, datorită procesorului Qualcomm Snapdragon 855 Plus, considerat a fi cel mai puternic din lume.


Sistemul Android rulează rapid și fără erori, iar actualizările nu influențează viteza de procesare a datelor.


Prețurile variază de la 1.700 de lei la 4.500 de lei, pentru modelul OnePlus 8 Pro.



Nokia


Nokia oferă smartphone-uri de calitate pentru persoanele care își doresc un sistem de operare Android cât mai ușor de folosit.


Modelele precum Nokia 9 Pure View, Nokia 8 Sirocco sau Nokia 7.2 oferă o experiență la nivel înalt și un sistem de operare fără programe secundare sau elemente care să suprasolicite procesorul. Din acest motiv, și bateria durează mai mult.


Un alt plus vizează actualizările. Cei de la Nokia oferă actualizări de securitate pe o perioadă de trei ani. Cu alte cuvinte, după trei ani de folosire, smartphone-ul ar trebui să se miște la fel de bine ca în prima zi.


Prețurile variază de la 400 de lei, pentru modelele entry level, și pot ajunge până la 3.000 de lei, pentru Nokia 8.3.



Google Pixel


Modelele Google Pixel au în centru sistemul de operare Android. De aceea, aceste telefoane sunt indicate mai ales persoanelor pasionate de acest sistem, celor care dezvoltă aplicații sau altor persoane interesate din diverse motive.


Cum totul este făcut in-house, telefoanele se mișcă mai bine decât alte modele care au sistemul Android. Un alt avantaj este integrarea impecabilă cu alte servicii oferite de producător (photos, cloud etc.).


Cele mai bune modele sunt Google Pixel, Google Pixel XL, Google Pixel 5 și Google Pixel 6.


Prețurile pornesc de la 1.900 de lei și pot ajunge până la 5.800 de lei, pentru Google Pixel 6 Pro.



Sony


Sony este cunoscut mai ales pentru sistemele portabile de console de jocuri, însă compania se află și în topul telefoanelor mobile.


Modelele oferite de aceasta se remarcă prin performanță și camera foto impresionantă. De asemenea, sunt durabile și au un aspect modern.


Primul model de smartphone, P800, a apărut în 2001 și avea sistemul de operare Symbian. De atunci, multe lucruri s-au schimbat, iar seria Xperia a început să fie din ce în ce mai apreciată.


Astăzi, Sony Xperia Pro este cel mai căutat, mai ales datorită procesorului Qualcomm Snapdragon 865 și camerei impresionante.


Prețurile sunt cuprinse între 750 de lei și 11.400 de lei, pentru Sony Xperia 1 II.



Asus


Asus activează în domeniul tehnologiei de peste 30 de ani, implicându-se în producția de laptopuri, periferice și smartphone-uri.


Unul dintre cele mai bune telefoane este Asus Zenfone. Rulează sistemul de operare Android și include un design premium, cameră de top și procesoare Qualcomm Snapdragon, MediaTek și Intel Atom. De asemenea, include o interfață Zen UI, special dezvoltată de Asus.


Un alt model interesant este Asus Phone II Ultimate, cu un procesor puternic și tehnologii adaptate pasionaților de gaming.


În ceea ce privește prețul, acesta variază între 2.500 lei și 7.000 de lei, pentru modelul Asus ROG Phone 5s Pro.



Oppo


Oppo este un alt producător chinez de smartphone. Brandul este căutat în țări din întreaga lume, iar designul, culorile și accesoriile variate reprezintă principalele avantaje.


Sponsorizarea unor evenimente sportive de calibru mondial a adus acest brand în atenția tuturor, începând cu anul 2017. Oppo este, în prezent, în top 10 branduri de telefoane din întreaga lume, iar în 2019 a fost desemnată cea mai bună companie producătoare de telefoane mobile din China.


Oferă produse de calitate la prețuri accesibile, design modern și un sistem de operare competitiv, ColorOS.


Prețurile variază între 660 de lei și 7.300 de lei, pentru Oppo Find X2 Pro.



După cum vezi, ai la dispoziție mai multe branduri din care să alegi, pe lângă Apple și Samsung. Unele dintre acestea oferă ecrane de mari dimensiuni, altele pun accent pe prețul accesibil, procesor, baterie sau design. Indiferent de modelul pentru care vei opta, trebuie să știi că fiecare brand dorește să îți ofere o experiență mobilă de neuitat.


Sursa foto: Shutterstock

Citeste și