Top aplicatii de invatat limbi straine: engleza si altele

Găsește accesoriul potrivit pentru telefonul tău.

keyboard_arrow_down
Swipe to the left
Top aplicații de învățat engleza și alte limbi străine

Top aplicații de învățat engleza și alte limbi străine

Scris de Mobiup Publicat la: 18 februarie 2020 | Actualizat la: 18 februarie 2020 69123 Vizualizări

Învățarea unei limbi străine reprezintă unul dintre cele mai utile lucruri pe care le poți face, atât pentru perioada vacanțelor, cât și pentru a avansa la locul de muncă. Există o mulțime de aplicații prin care poți învăța limbi noi sau îți poți îmbunătăți abilitățile. Mai jos, ai posibilitatea de a afla câte ceva despre cele mai populare aplicații pe care le ai la dispoziție pentru a învăța o limbă străină.



Aplicații de învățat limba engleză


Aplicațiile pentru învățat limba engleză sunt căutate de tot mai multă lume care dorește să își șlefuiască amintirile din școală. Indiferent de nivelul la care te afli, folosirea unei aplicații pe telefon sau tabletă te va ajuta să înveți ușor cuvinte noi și să avansezi rapid de la un nivel la altul. Mai jos sunt principalele aplicații pentru a învăța limba engleză.


Duolingo


Duolingo este pentru limbile străine ce este Google pentru căutările online. Etalonul învățării unei limbi străine oferă un meniu intuitiv în limba română. Pe lângă cuvintele noi deprinse, Duolingo te ajută și să le integrezi în propoziții des folosite în limbajul actual. Poți învăța limba engleză de la zero sau poți da un test simplu de limbă prin care aplicația te încadrează într-un nivel potrivit cunoștințelor tale. Aplicația este gratuită și disponibilă pentru Android și iOS. Mai mult, varianta premium, care vine cu un cost de 10 dolari pe lună, îți oferă cursuri de engleză descărcate în telefon, pe care le poți folosi fără o conexiune la internet, precum și acces la un vorbitor nativ, care te va ajuta să îți perfecționezi cunoștințele.


Memrise


Memrise este o altă aplicație care te poată ajuta să înveți limba engleză. Cursurile și exercițiile sunt realizate printr-o colaborare dintre profesori și utilizatori, astfel că limbajul este unul actual. Aplicația se folosește de „repetiția spațială”, un mod de învățare revoluționar prin care ți se prezintă cuvinte noi la intervale regulate de timp pentru a le putea memora ușor și intuitiv, iar asocierea dintre culori, imagini și cuvinte ajută la fixarea vocabularului. Există inclusiv cursuri personalizate de limba engleză, precum cele destinate învățării pentru un examen CAE sau IELTS, dar și cursuri dedicate verbelor neregulate sau limbajului din industria cinematografică. Aplicația este disponibilă gratuit pentru Android și iOS, cu posibilitatea unui abonament lunar în valoare de 5 dolari pe lună.


Aplicatii de invatat limba engleza


Lingbe


Lingbe reprezintă o modalitate de a pune în practică acele cuvinte învățate prin Duolingo sau Memrise. În acest caz, aplicația îți pune la dispoziție o comunitate de oameni care își doresc să învețe o limbă străină. Poți, de exemplu, să conversezi cu o persoană născută într-o țară anglofonă. Toate conversațiile au loc prin apel video, iar aplicația funcționează pe un sistem de ajutor reciproc. Tu oferi 30 de minute de conversație în limba română și primești drept răsplată 30 de minute de limba engleză. Aplicația este gratuită pe Android și iOS.


Beelinguapp


Beelinguapp este o aplicație care te învață limba engleză prin intermediul cărților audio. Tot ce ai de făcut este să asculți un fragment dintr-o carte audio și să citești textul aferent de pe ecranul telefonului. Aplicația este ideală, mai ales pentru persoanele care vor să își perfecționeze cunoștințele de limba engleză. Poate fi descărcată gratuit pe Android și iOS.


Busuu


Aplicația Busuu este un fel de rețea socială a celor care doresc să învețe o limbă străină. Întocmită pe baza Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi (CECRL), Bussu te ajută să înveți limba engleză, fie că ești începător (nivelul A1), fie că ai ceva cunoștințe (nivelul B1). Cu peste 150 de subiecte și 3000 de cuvinte și fraze, Busuu poate fi o alegere inspirată dacă te pregătești pentru un examen de limba engleză. Este disponibil atât pe Android, cât și pe iOS. Versiunea gratuită, însă, oferă doar 20 de unități, pentru varianta completă trebuind să plătești un abonament lunar de 6,38 dolari.


Top aplicatii de invatat limbi straine


Aplicații de învățat limbi străine


Dacă vrei să înveți alte limbi străine de circulație internațională, ai la dispoziție următoarele aplicații.


Duolingo


Duolingo te ajută să înțelegi, să scrii și să pronunți peste 20 de limbi străine, de la spaniolă și franceză la olandeză, daneză, japoneză sau turcă.


Memrise


Memrise îți pune la dispoziție 100 de limbi străine, printre care germană, portugheză, braziliană și europeană, japoneză, mandarină, suedeză, catalană, rusă și arabă.


Busuu


Busuu îți oferă acces la cursuri pentru 11 limbi străine inclusiv spaniola, italiana, poloneza, chineza sau germana. Prin intermediul acestei aplicații, vei învăța cum să pronunți corect, regulile de gramatică și multe altele.


50 languages


Așa cum îi spune și numele, aplicația te învață să deprinzi 50 de limbi străine. În versiunea sa gratuită, 50 Languages îți oferă 100 de lecții în orice limbă străină te interesează și te ajută să înveți pentru a te putea descurca la nivel conversațional. Aplicația este ideală dacă vrei să călătorești și vrei să înveți vocabularul de bază, pentru a te descurca la recepția unui hotel, la restaurant sau la muzeu.


Top aplicatii de invatat engleza


Babbel


Aplicația Babbel îți oferă acces la cursuri pentru a învăța 14 limbi străine, de la portugheză, braziliană, la indoneziană, norvegiană, poloneză, turcă sau franceză. Aplicația este minimalistă și te ajută să înveți o limbă străină fără a te face să te simți depășit de noul vocabular. Babbel este gratuită pentru Android și iOS, însă există și o variantă premium, care variază între 12,95 dolari pe lună și 84 de dolari pe an.


Hello talk


Hello talk te ajută să înveți una (sau mai multe) din peste 100 de limbi străine de pe toate continentele. Pentru a putea învăța o limbă străină la alegere, vei interacționa cu vorbitori nativi. Așa vei învăța nu doar vocabularul, ci și limbajul curent. Întregul schimb se realizează printr-un fel de chat oferit de Hello talk. Mai mult, aplicația oferă tutoriale care te ajută să îți corectezi conversațiile și este disponibilă pentru platformele Android și iOS.


Mondly Languages


Mondly Languages oferă acces la peste 30 de limbi străine, de la chineză și greacă la vietnameză, hindusă, ebraică, bulgară, cehă, persană sau norvegiană. Cu o interfață prietenoasă și cu peste 50 de milioane de utilizatori în întreaga lume, Mondly oferă aplicații pentru Android, iOS și chiar o experiență de realitate virtuală pentru a te ajuta să înțelegi și mai bine limba străină aleasă. Prețurile pornesc de la 10 dolari pe lună pentru o limbă străină până la 48 de dolari pe an, pentru toate limbile străine disponibile.


Lingualift


Lingualift oferă atât un curs practic pentru a învăța cuvinte noi, cât și ghidul unui tutore care îți va lămuri lucrurile pe care nu le-ai înțeles. Aplicația oferă acces la tutori specializați pe japoneză, rusă și ebraică, iar pe viitor au planificate spaniola, franceza și mandarina. Prețul pornește de la 29 de dolari pe lună și poate ajunge la 204 dolari dacă plătești abonamentul anual. Aplicația este disponibilă pe Android, iOS și desktop.


Mindsnacks


Mindsnacks este un fel de Duolingo transformat în joacă. Poți învăța spaniola, italiana, franceza, portugheza, germana, chineza sau japoneza prin intermediul a nouă jocuri care combină elemente de vocabular, gramatică, exerciții de listening. Fiecare joc are peste 1000 de cuvinte împărțite pe 50 de lecții. Mindsnacks oferă și informații despre progresul tău pentru a ști cât mai ai de învățat pentru a avansa la următorul nivel. Singurul dezavantaj este prețul. Aplicația oferă gratuit doar prima lecție, după care va trebui să plătești între 5 și 20 dolari pentru a putea juca și următoarele niveluri. Aplicația este disponibilă doar pentru iOS.


Mosalingua


Mosalingua te ajută să înveți limbi străine precum franceza, spaniola, germana, italiana, engleza pentru examene, engleza și spaniola pentru afaceri, rusa. Poți începe cursurile de la cuvinte de bază precum culori și numere sau poți trece pe lecții specializate pe membri ai familiei, turism sau anotimpuri. Aplicația este utilă mai ales pentru vacanțe, fiind ușor de accesat pe Android și iOS.


Învățarea unei limbi străine te ajută să avansezi la locul de muncă, îți este de folos în vacanță și chiar contribuie la dezvoltarea creierului, potrivit unor studii recente. Folosirea unei aplicații pentru telefon înlocuiește caietele și cărțile stufoase cu o interfață prietenoasă, design minimalist și o comunitate strânsă în jurul aceluiași obiectiv: învățarea unei limbi străine.


Surse foto: Shutterstock, Pexels

Citeste și