Top aplicatii mobile pentru gestionarea parolelor

Găsește accesoriul potrivit pentru telefonul tău.

keyboard_arrow_down
Swipe to the left
Top aplicații mobile pentru gestionarea parolelor

Top aplicații mobile pentru gestionarea parolelor

Scris de Mobiup Publicat la: 11 noiembrie 2020 | Actualizat la: 11 noiembrie 2020 7958 Vizualizări

Aplicațiile de socializare, e-mailul sau serviciile de streaming online pot fi accesate prin intermediul unui cont unic, care necesită un nume de utilizator și o parolă. În general, toate parolele sunt diferite, iar un utilizator obișnuit al smartphone-ului ajunge în situația în care trebuie să memoreze zeci de astfel de date de conectare.


Pentru a simplifica procesul de memorare, foarte mulți utilizatori decid să folosească o parolă unică pentru toate conturile lor, însă experiența ne-a dovedit că această practică este una greșită. În cazul unei breșe de securitate, în care unul din conturile tale este compromis, o persoană rău intenționată s-ar putea folosi de parola descoperită pentru a încerca să-ți acceseze și celelalte conturi.


Din fericire, există o metodă prin care poți alege parole complexe și diferite pentru fiecare dintre conturile tale, fără a-ți face griji că va mai trebui să accesezi vreodată butonul „Am uitat parola”. Soluția vine din partea aplicațiilor de gestionare a parolelor, care sunt instrumente de încredere și simplu de accesat, ce îți vor păstra în siguranță toate datele de conectare. La fel cum ne protejăm telefonul cu ajutorul unei huse de protectie, în aceeași măsură este necesar să ne protejăm și datele, iar de aceea, în cele ce urmează, îți explicăm ce funcții trebuie să aibă un manager de parole ideal, parametrii după care ar trebui să evaluezi o astfel de soluție și îți vom oferi câteva sugestii de aplicații pentru gestionarea parolelor.

Funcționalitățile pe care un manager de parole ar trebui să le aibă


În prezent, există o mare varietate de aplicații pentru gestionarea parolelor, dintre care poți alege, iar pentru a lua decizia cea bună, este necesar să ții cont de o serie de criterii. Pentru că în spatele conturilor protejate de parole se ascund lucruri valoroase pentru tine, trebuie să te asiguri că aplicația pe care o alegi oferă un grad înalt de securitate pentru datele pe care le vei salva în aceasta.



De asemenea, pentru accesarea aplicației de gestionare a parolelor, este nevoie de o parolă principală, care să fie solicitată la fiecare conectare. Pentru o securitate sporită, poți opta pentru un manager de parole care include funcția de autentificare în doi pași, cea pe bază de amprentă sau funcția de activare vocală, direct de pe telefon sau prin intermediul unui dispozitiv handsfree.


AICI gasesti DISPOZITIV HANDSFREE

Pentru o accesare mai rapidă a conturilor tale, ar trebui să te asiguri că managerul de parole pe care îl alegi are și o funcție de completare automată. Astfel, odată ce ai introdus parola principală, aplicația va completa automat numele de utilizator și parola contului pe care îl accesezi.



Criterii după care să evaluezi o aplicație de stocare a parolelor


Indiferent că ești utilizator iOS sau Android, platformele dedicate îți pun la dispoziție o mare varietate de aplicații pentru gestionarea parolelor. Totuși, probabil că ți-o dorești pe cea mai bună, așa că, pentru a o descoperi, este necesar să te informezi cu privire la trei caracteristici ale aplicației pe care ești pe cale să o descarci pe telefonul tău:


Ce oferă versiunea gratuită versus ce oferă versiunea premium


Foarte multe aplicații de gestionare a parolelor promit numeroase funcționalități utile, însă acestea sunt disponibile doar în versiunea plătită. În cazul în care nu îți dorești să investești bani într-o astfel de aplicație, este necesar să te asiguri că versiunea gratuită îți oferă funcțiile de care ai nevoie.


Gradul de securitate oferit


Pentru că este important ca parolele stocate să fie protejate de o accesare neautorizată, este necesar să te asiguri că aplicația aleasă de tine vine cu măsuri de securitate eficiente. Cum sunt criptate parolele stocate, cum se accesează managerul de parole sau ce breșe de securitate dovedite are aplicația sunt întrebări la care va trebui să găsești răspunsul, accesând site-urile de specialitate în care există recenzii la managerul de parole pe care ți-l dorești.


Prețul


Dacă dorești o gamă variată de funcționalități și o protecție sporită, probabil că vei avea nevoie de un manager de parole premium. Totuși, înainte de a-l alege, este important să te asiguri că prețul acestuia este cel corect și să verifici dacă există alte soluții care oferă aceleași funcționalități, pentru un preț mai mic.




Cele mai bune aplicații mobile pentru gestionarea parolelor


Dacă încă ești în căutarea unei aplicații mobile pentru gestionarea parolelor, în cele ce urmează îți vom oferi o serie de sugestii dintre care să alegi:


RoboForm


Dacă folosești telefonul pentru a accesa o mare varietate de conturi sau aplicații bancare și ai nevoie de o soluție care să-ți stocheze toate datele sensibile, dar și care să ți le organizeze mai eficient, RoboForm este aplicația potrivită. Multiplele funcții de înregistrări, adăugare de etichete personalizate sau gruparea datelor de autentificare pe categorii te vor ajuta să găsești rapid informația de care ai nevoie. Mai mult, RoboForm poate fi testat gratuit pentru 30 de zile, după care poți alege să renunți la aplicație sau să cumperi o ediție premium.


aWallet Password Manager


aWallet este managerul de parole care oferă cele mai multe funcționalități pentru versiunea gratuită. Ușor de accesat, sigur și personalizabil, aWallet îți permite să stochezi un număr mare de parole și informații confidențiale. Tot în versiunea gratuită, vei beneficia de funcții precum stocarea în cloud, blocare automată sau backup-uri, dar și de funcția de import a parolelor în aplicație. Dacă alegi versiunea premium, vei beneficia și de funcții suplimentare, precum autentificarea prin amprentă, generatorul de parole sau exportarea bazelor de date pe alte dispozitive, precum smartwatch-ul.


Vezi AICI oferta noastra de SMARTWATCH-URI


Keeper


În cazul în care administrezi conturi importante, pe care îți dorești să le protejezi corespunzător, Keeper este soluția ideală. Folosind un sistem Zero Knowledge, cu multiple niveluri de criptare, datele tale sensibile vor fi în deplină siguranță. Mai mult, funcția de generare a parolelor, cea de completare automată sau de ștergere de urgență a datelor fac din Keeper o soluție potrivită pentru stocarea parolelor tale.


Pentru că toate conturile pe care le deții ascund informații valoroase, este important să le gestionezi corespunzător și să alegi soluții eficiente, care să-ți ofere un grad înalt de securitate și o utilizare facilă. Verifică cele mai bune aplicații de stocare a parolelor și alege-o pe cea mai potrivită pentru tine.


Sursa Foto: Shutterstock

Citeste și