23 cele mai bune aplicatii de editat poze pentru Android si iOS

Găsește accesoriul potrivit pentru telefonul tău.

keyboard_arrow_down
Swipe to the left
Top 23 aplicații de editat poze pentru Android și iOS pe care trebuie să le încerci

Top 23 aplicații de editat poze pentru Android și iOS pe care trebuie să le încerci

Scris de Mobiup Publicat la: 10 iunie 2019 | Actualizat la: 9 martie 2022 418122 Vizualizări

O poză bună face cât o mie de cuvinte, iar în ziua de azi am putea spune chiar că o poză bună face mii de like-uri pe rețelele sociale. Din păcate, nu toate pozele făcute cu telefonul ies așa cum trebuie și, mai mult decât atât, nu de la prima încercare. Ca să obții poza perfectă trebuie să depui mai mult efort, fie că trebuie să fotografiezi din mai multe unghiuri sau să folosești o aplicație de editat poze.


În ceea ce privește cea de-a doua variantă, am adunat mai jos un top cu cele mai bune aplicații de editat poze direct de pe telefon, pe care orice pasionat de fotografie ar trebui să le încerce.



Aplicații gratuite de editat poze pentru iOS și Android


Cele mai noi modele de telefoane au și camere performante, care te ajută să obții poze clare și în culori vii. Însă, dacă vrei să îmbunătățești cu adevărat calitatea pozelor ca să arate ca cele făcute de un fotograf cu experiență, atunci ai la îndemână numeroase aplicații de editat poze, disponibile pentru iOS și Android.


Snapseed


Snapspeed


Sursă foto: play.google.com


Este aplicația ideală dacă ești începător în editarea pozelor pe telefon. Snapseed are numeroase filtre presetate, însă ai posibilitatea de a le schimba sau chiar crea filtre noi. Poți schimba rapid pozele cu un filtru alb-negru sau să le dai un aspect vintage. Mai are și alte câteva funcții clasice, precum cropping, frames, straightening, vignettes și alte asemenea.


Însă asta nu este tot. Snapseed are o funcție avansată care îți permite să editezi cu precizie fundalul și anumite zone ale pozei, astfel încât să modifici saturația, contrastul sau luminozitatea doar în acel loc. În plus, aplicația salvează istoricul editărilor, așa că poți să te întorci la modificările anterioare ale pozelor. În total, ai 26 de tool-uri pentru editarea pozelor, printre care Glamour Glow, HDR sau Pose.


Adobe Photoshop Express


Adobe Photoshop Express


Sursă foto: play.google.com


Această aplicație îți pune la dispoziție multe dintre cele mai bune tool-urile de editare din Photoshop și poate fi folosită cu ușurință de pe telefon. Printre acestea se numără brightness, cropping, saturația, corecția ochilor roșii, borders și multe altele.


Ce e cu adevărat util e posibilitatea de a folosi smart filters. Acestea corectează în mod automat probleme precum temperatura sau saturația. Ține cont că, înainte să folosești aplicația, trebuie să îți faci un cont gratuit Adobe ID.


VSCO


VSCO


Sursă foto: play.google.com


VSCO se aseamănă într-o anumită măsură cu Instagram deoarece îți permite să faci poze direct din aplicație, are tool-uri de editare și o comunitate online. Însă filtrele pe care le ai la dispoziție fac diferența. Aceasta pentru că sunt subtile și nu încarcă poza, astfel că pozele o să arate ca și când au fost făcut cu o cameră foto analog, cu aspect vintage. Filtrele sunt ajustabile cu ușurință cu ajutorul unui slider.


Există, bineînțeles, și tool-uri clasice de editare foto precum cropping, vignettes, borders sau adjustments și poți ajusta contrastul, expunerea sau tonurile pielii. Odată ce ai terminat de editat mai trebuie doar să share-uiești pozele cu restul comunității VSCO.


Prisma Photo Editor


Prisma Photo Editor


Sursă foto: play.google.com


Prisma este o aplicație de editat poze pe telefon care îți permite să le transformi în adevărate picturi sau desene, ca și când ar fi fost pictate de Picasso sau Dali. Există numeroase alte filtre care sunt disponibile gratuit, însă mai sunt și altele pentru care va trebui să plătești. La fel ca Instagram, Prisma are o comunitate online unde poți să share-uiești pozele editate.


Foodie


Foodie


Sursă foto: play.google.com


Pozele cu mâncarea au devenit un adevărat trend, așa că de ce să nu faci poze cu adevărat „delicioase“? Foodie este aplicația perfectă care te ajută să treci la un alt nivel. Toate filtrele sunt astfel gândite încât să faci cele mai tari poze cu mâncarea. Culorile devin mai vii și cadrele de tip bird’s eye top o să îți iasă impecabil.


Photo Collage


Photo Collage


Sursă foto: play.google.com


Cu această aplicație poți să faci colaje de imagini și ai la dispoziție numeroase layout-uri interesante. În plus, poți selecta diferite background-uri, să adaugi text sau culori pozelor. Bineînțeles, te bucuri și de multe alte tool-uri de bază, la fel ca în cazul altor aplicații de editat poze pe telefon.


Adobe Photoshop Lightroom CC


Adobe Photoshop Lightroom


Sursă foto: play.google.com


Această aplicație este ideală pentru fotografii profesioniști și funcționează bine și cu imagini cu rezoluție mare. Tool-urile principale includ ajustarea luminii, a culorii și a micilor detalii. Totuși, ca să ai acces la tool-uri mai performante trebuie să te înscrii în Adobe Creative Cloud. Avantajul este că poți să folosești Adobe Sensei, un tool de inteligență artificială care te ajută să etichetezi imaginile în funcție de ceea ce conțin.


Adobe Photoshop Fix


Adobe Photoshop Fix


Sursă foto: play.google.com


Ceea ce este interesant la această aplicație este faptul că, odată ce ai încărcat o poză cu un portret, aceasta va înregistra în mod automat trăsăturile feței. Apoi trebuie doar să ajustezi dimensiunile și să aplici filtrele potrivite.


Totuși, Adobe Photoshop Fix e mai mult despre corectarea pozelor decât despre aplicarea unor filtre. Este intuitiv și îți permite să ajustezi culorile, umbrele, luminozitatea și multe alte asemenea. În cazul în care ești utilizator Creative Cloud, poți să share-uiești pozele direct în Photoshop pe desktop, de unde le poți edita în continuare.


Enlight Photofox


Enlight Photofox


Sursă foto: play.google.com


Această aplicație are aceleași funcții ca Photoshop, dar și multe alte tool-uri utile, precum cea care îți permite să combini mai multe poze pentru a obține un efect dramatic. Totodată, poți să adaugi și diferite elemente grafice. Ca să ai siguranța că vei edita cele mai tari poze, e recomandat să urmărești tutorialele video. Enlight Photofox este disponibil doar pentru iOS, iar dacă vrei să te bucuri din plin de toate funcțiile sale va trebui să te abonezi la versiunea Pro pentru 12 lei/lună sau one-time purchase la 300 lei.


Visage


Visage


Sursă foto: play.google.com


Visage este o aplicație de editat poze care te ajută să retușezi rapid selfie-urile și orice poze portret. Concret, poți să ascunzi pistrui sau coșuri, să netezești pielea, să aplici makeup, să albești dinții și nu numai. Mai poți să folosești și multe alte funcții pentru efecte speciale sau să adaugi un background personalizat. Ține cont că versiunea Basic conține reclame, iar poza editată va avea un hashtag. Dacă vrei să scapi de acestea poți să descarci contra cost versiunea Pro, la 21 lei/lună sau 46 lei/an.


LensDistortions


LensDistortions


Sursă foto: play.google.com


Cu Lens Distortions poți să adaugi lumină și filtre de vreme, precum ceață, zăpadă, raze de soare sau ploaie. Ca să obții un efect mai interesant poți chiar să combini aceste filtre atunci când editezi o poză. Alte tool-uri includ ajustarea contrastului, culorilor, opacității sau luminozității. Aplicația o poți descărca gratuit, însă există și tool-uri suplimentare pe care le poți achiziționa ulterior, în funcție de nevoile și preferințele tale.


Polarr


Polarr


Sursă foto: play.google.com


Polarr te ajută să obții cele mai bune poze, indiferent dacă ești începător sau fotograf profesionist. Ai numeroase filtre la dispoziție, tool pentru smart detection a feței, un set complet de tool-uri pentru corectarea pozelor și tot soiul de efecte, precum adăugarea de nori sau fulgere. Poți să folosești și tool-urile clasice precum saturation, brightness, contrast, highlights, vibrance sau lens distortion.


AirBrush


AirBrush


Sursă foto: play.google.com


AirBrush este o aplicație de editat poze ușor de folosit și care conține numeroase filtre și tool-uri care te vor ajuta să obții cele mai bune poze. Poți să scapi de roșeață, pistrui sau coșuri, să albești dinții sau să scapi de alte imperfecțiuni ale pielii. În plus, ai multe alte tool-uri pentru editare, iar la final ai posibilitatea să share-uiești pozele pe rețelele de socializare.


Pixlr


Pixlr


Sursă foto: play.google.com


Cu Pixlr poți să dai frâu liber creativității ca să obții cele mai tari poze. Poți să creezi colaje, să aplici filtre, să adaugi text, să scapi de imperfecțiunile pielii sau să adaugi mai multă culoare pozelor. În plus, ai posibilitatea de a stoca la Favorite editările preferate ca să le folosești rapid când editezi alte poze.


Photo Lab


Photo Lab


Sursă foto: play.google.com


Aplicația de editat poze Photo Lab conține peste 900 de efecte pe care le poți folosi ca să creezi poze de calitate. Adaugă rame pozelor, aplică filtre, adaugă makeup, creează colaje sau folosește camera specială pentru selfie-uri ca să obții cele mai bune rezultate.


Bonfire


Bonfire


Sursă foto: play.google.com


Aplicația îți pune la dispoziție peste 100 de filtre și efecte spectaculoase, fiind ideală pentru poze cu peisaje sau selfie-uri. Poți să scapi de mici imperfecțiuni ale pielii, dar și să folosești tool-urile clasice precum vibrance, temperature, highlights, shadows, RGB adjusting, brightness sau contrast. După ce ai obținut poza perfectă, o poți share-ui pe rețelele de socializare.


Afterlight



Sursă foto: play.google.com


Această aplicație are, pe lângă tool-urile clasice precum exposure, saturation sau contrast, și multe alte opțiuni care te vor ajuta să creezi poze personalizate tari. Poți să folosești și cele 128 de frames și filtre în funcție de preferințele tale. În plus, mai ai și o serie de efecte care îți permit să creezi poze unice care vor strânge mii de aprecieri pe rețelele sociale.


Facetune 2


Facetune 2

Sursă foto: play.google.com


La fel ca aplicația Visage, aceasta te ajută să editezi selfie-uri sau poze portret la fel ca un profesionist. Poți să ajustezi rapid culoarea dinților, să netezești pielea, să îndepărtezi roșeața pielii și multe alte asemenea. Poți chiar să schimbi și fundalul cu funcția fun graphics. Dacă o folosești cu moderație și nu exagerezi cu editările vei obține poze cu adevărat bune. Aplicația poate fi descărcată gratuit, însă conține in-app purchase.


Aplicații contra cost de editat poze pentru iOS și Android


SKRWT


SKRWT


Sursă foto: play.google.com


Aplicația iese în evidență cu faptul că te ajută să încadrezi cât mai bine imaginea astfel încât să creezi un echilibru vizual perfect. Poți să folosești automated cropping sau perspective correction și chiar „4 Points Correction” ca să editezi manual pozele.


Costul aplicației SKRWT este de numai 7.49 lei.


TouchRetouch


TouchRetouch


Sursă foto: play.google.com


Aplicația de editat poze TouchRetouch este ceea ce ai nevoie atunci când vrei să scoți din poză anumite elemente sau obiecte, precum încărcătorul telefonului, indicatoare stradale și nu numai. De asemenea, poți să scapi și de roșeața pielii, pistrui sau coșuri. Aplicația este ușor de folosit, însă poți să urmărești și tutorialele video incluse dacă vrei să te bucuri din plin de potențialul acesteia.


Costul aplicației este de 9.49 lei.


Pixelmator


Pixelmator


Sursă foto: apps.apple.com


Pixelmator este o aplicație de editat poze pe telefon perfectă atât pentru fotografi, cât și pentru graphic designeri. Este ușor de folosit și are numeroase tool-uri ca să obții poze de calitate. Poți să adaugi diferite elemente grafice, texte, dar și diferite template-uri și efecte.


Aplicația Pixelmator costă 23 lei și este compatibilă și cu cea pentru desktop, care costă 184 lei. Pixelmator este disponibilă doar pentru iOS.


Mextures


Mextures


Sursă foto: apps.apple.com


Cu aplicația Mextures te bucuri de numeroase filtre utile care te vor ajuta să editezi rapid orice poză. Poți să salvezi apoi preferințele de editare ca să le folosești și pentru alte poze. Printre cele mai interesante filtre se numără film grain, light leaks sau dust.


Aplicația Mextures costă 9 lei și este disponibilă doar pentru iOS.


Superimpose X


Superimpose X


Sursă foto: apps.apple.com


Aplicația te ajută să combini pozele între ele cu ajutorul tool-urilor blend mode și opacity. Apoi, mai poți să folosești diferite filtre, ajustări, umbre sau să aplici o notă artistică cu tool-ul brush pentru a obține poza perfectă. Superimpose X îți oferă numeroase posibilități de editare a pozelor. În plus, tool-ul Refine Hair te ajută să selectezi părul în pozele portret ca să poți edita mai departe fără probleme.


Aplicația Superimpose X este disponibilă pentru iOS și costă 23 lei.


După cum vezi, există numeroase aplicații de editat poze pe telefon și fiecare vine cu ceva în plus. Însă, ca să obții rezultate de calitate, începe cu o singură aplicație și încearcă să înveți cât mai bine cum să o folosești. Apoi poți trece la alte aplicații mai complexe, după ce stăpânești abilitățile de bază în editarea foto. Dă frâu liber imaginației și creează cele mai tari poze.


Sursă foto principală: Shutterstock

Citeste și