Cum imbunatatesti calitatea si volumul sunetului pentru telefon

Găsește accesoriul potrivit pentru telefonul tău.

keyboard_arrow_down
Swipe to the left
Top aplicații de îmbunătățire a sunetului și volumului pentru telefonul mobil

Top aplicații de îmbunătățire a sunetului și volumului pentru telefonul mobil

Scris de Mobiup Publicat la: 21 mai 2020 | Actualizat la: 9 martie 2022 52407 Vizualizări

Ultimele modele de smartphone-uri vin cu diferite funcționalități, menite să ne ajute în viața de zi cu zi și să ofere numeroase surse de divertisment. Orice deținător al unui telefon poate fi de acord că o calitate bună a sunetului este un aspect foarte important și că ar lua în calcul să plătească mai mult pentru un telefon care îi oferă o experiență audio bună.


Totuși, este posibil să beneficiezi de o calitate mai bună a sunetului fără a fi nevoie să-ți procuri un nou telefon. În prezent, există foarte multe aplicații care te vor ajuta să îmbunătățești calitatea audio a telefonului tău, astfel încât să te bucuri de muzica pe care o îndrăgești și să poți purta conversații cu cei dragi, în cele mai bune condiții.


În cele ce urmează, îți prezentăm cele mai eficiente aplicații de îmbunătățire a calității sunetului și a volumului pentru telefonul mobil.


1. Equalizer


Deși, în esență, este o aplicație simplă, Equalizer pare cea mai eficientă metodă de a îmbunătăți calitatea sunetului emis de smartphone. Poți folosi funcțiile acesteia fie pentru a crește volumul, fie pentru a beneficia de un sunet mai clar, fără distorsiuni. Poate că interfața complexă a aplicației te va descuraja la început, însă partea bună este că nu ai nevoie să folosești toate funcțiile pe care aceasta ți le pune la dispoziție.


În schimb, poți încerca cele 11 profiluri de sunet prestabilite și să-l alegi pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. De asemenea, ai la dispoziție și opțiunea „Bass Boost”, ideală pentru a scoate ce-i mai bun din perechea de căști pe care ai conectat-o la telefon. Dacă nu ești mulțumit de un profil de sunet, poți oricând să-l modifici sau, dacă optezi pentru varianta premium a aplicației, îți poți crea propriul tău profil.




Vezi AICI CASTI BLUETOOTH cu microfon incorporat


2. VLC


Această aplicație nu este o soluție dedicată de îmbunătățire a calității sunetului, ci un player audio de sine stătător. Totuși, opțiunile sale de creștere a volumului sunetului cu până la 200% și faptul că permite redarea la o calitate excepțională a pieselor tale preferate o fac demnă de a face parte din topul nostru.


Platforma aplicației este foarte intuitivă, iar funcțiile sale pot fi accesate foarte ușor, chiar și de către utilizatorii mai puțin experimentați. Deși opțiunea de creștere a volumului este disponibilă doar pentru fișierele redate prin intermediul playerului, VLC este o soluție excelentă de redare a melodiilor tale preferate, dar și de vizionare a filmelor. Astfel, dacă te numeri printre persoanele care stochează materialele audio și video pe telefon, această aplicație se va dovedi perfectă pentru tine.


3. Podcast Addict


Dacă te-ai obișnuit să asculți podcast-uri atunci când ești în drum spre serviciu sau în timpul unei călătorii mai lungi, probabil că ai observat că sunetele exterioare devin, deseori, deranjante și că, uneori, îți este greu să înțelegi persoanele care vorbesc. Desigur, această problemă poate fi rezolvată cu o pereche de căști cu funcția de noise cancelling, însă dacă ești în căutarea unei soluții de moment, aplicația Podcast Addict s-ar putea dovedi exact ce ai nevoie.


În timp ce alte soluții software doar măresc volumul sunetului, aceasta vine și cu un egalizator, care îți va permite să te joci cu frecvențele audio, astfel încât să obții o claritate foarte bună a vocilor. Podcast Addict se poate dovedi util și în cazul în care obișnuiești să asculți podcast-uri fără căști, direct prin difuzorul telefonului, întrucât claritatea și intensitatea vocii pot fi, de asemenea, reglate și pentru această formă de redare. Pe lângă aceste funcții, aplicația îți pune la dispoziție și o serie de podcast-uri, pe care le vei găsi interesante.



4. Speaker Boost


Dacă îți dorești o aplicație completă, care să crească intensitatea sunetului pentru muzică, filme, podcast-uri sau apeluri audio, Speaker Boost s-ar putea dovedi o soluție potrivită pentru nevoile tale. Cu o interfață extrem de simplu de utilizat, aplicația poate fi instalată și configurată în mai puțin de un minut, astfel încât să te bucuri de un sunet tare și clar.


Mai mult, Speaker Boost va funcționa și pentru căștile conectate prin Bluetooth, iar creșterea intensității sunetului nu va afecta calitatea de redare a fișierelor audio. În cazul în care îți dorești ca volumul să revină la intensitatea standard, poți face acest lucru printr-o simplă apăsare de buton.


5. Super High Volume Booster


Dacă preferi melodiile cu un bass intens, însă căștile tale nu dau randamentul la care sperai, această aplicație se poate dovedi utilă. Cu funcția de „subwoofer”, piesele pe care le asculți vor beneficia acum de un bass puternic, ce nu va distorsiona, însă, calitatea sunetului. Mai mult, poți folosi această aplicație și pentru a crește intensitatea sunetului emis de difuzorul telefonului sau pe cel redat prin căști.


Vezi AICI CASTI WIRELESS ce ofera un BASS PUTERNIC



Trucuri prin care poți crește volumul sunetului pentru telefonul tău


Pe lângă aceste aplicații, există o serie de metode cu ajutorul cărora să te bucuri de un volum mai ridicat al sunetului emis de telefon. Acestea sunt foarte simplu de pus în practică, iar rezultatele se vor observa imediat.


Cel mai simplu mod de a crește volumul atunci când asculți muzică este introducerea telefonului într-un pahar sau într-un bol de sticlă (gol). Sticla acționează ca un amplificator al sunetului, iar dacă aplici această metodă, creșterea de volum va fi una destul de însemnată.


În cazul în care dorești să urmărești filme pe telefon, iar sunetul emis de difuzor este prea slab în intensitate, poți sprijini telefonul de un perete, astfel încât difuzorul să fie orientat în partea de jos. Spațiul dintre perete și telefon va funcționa ca un amplificator de sunet, ceea ce îți va permite să te bucuri de filmele tale preferate la o intensitate audio mulțumitoare. De asemenea, asigură-te că husa de protecție nu blochează difuzorul telefonului.


Vezi AICI HUSE DE PROTECTIE perfecte pentru telefonul tau


Dacă aceste metode nu sunt suficient de bune pentru a răspunde nevoilor tale, poți lua în calcul să achiziționezi o boxă externă. Accesibile ca preț, aceste dispozitive te vor ajuta să beneficiezi de sunetul pe care ți-l dorești și să eviți înlocuirea telefonului.


AICI gasesti BOXA BLUETOOTH SMART


Folosește toate aceste aplicații de îmbunătățire a calității și volumului sunetului, pentru a te bucura de o experiență de ascultare perfectă, fie că ești acasă, fie într-un loc aglomerat.


Sursa Foto: Shutterstock

Citeste și