Ce aplicatii mobile te pot ajuta sa faci o fapta buna

Găsește accesoriul potrivit pentru telefonul tău.

keyboard_arrow_down
Swipe to the left
Ce aplicații mobile te pot ajuta să faci o faptă bună

Ce aplicații mobile te pot ajuta să faci o faptă bună

Scris de Mobiup Publicat la: 15 iunie 2020 | Actualizat la: 15 iunie 2020 3849 Vizualizări

Rețelele sociale au produs o revoluție în modul nostru de a comunica, iar astăzi nu ne-am putea imagina o zi în care nu ne verificăm o dată la câteva zeci de minute conturile de Facebook, Instagram, WhatsApp sau chiar TikTok. Nu toate efectele acestora, însă, sunt benefice. Reproșul adus cel mai des acestor forme de a comunica în online este acela că încurajează comportamentele egoiste și chiar că pot fi folosite pentru a propaga știri false. Într-o perioadă în care incertitudinea nu mai dă târcoale, ci afectează de-a dreptul, iar panica se poate crea cu mare ușurință în grupurile de Social Media, telefonul mobil poate deveni un veritabil factor de stres. Ei bine, în AppStore sau în Google Play nu se găsesc doar aplicații cronofage, ci și unele care îți aduc beneficii majore.


Vezi AICI oferta noastră de INCARCARE & TRANSFER


Cum capătă telefonul un rol util ție și societății


Minutele prelungite, în care nu faci altceva în afară de a derula timeline-ul cu filmulețe amuzante și meme-uri din Facebook, nu îți aduc nimic bun. Nici story-urile de Instagram sau challenge-urile din TikTok nu te ajută să afli prea multe lucruri noi. Nu spune nimeni că ar trebui să renunți la rețelele sociale, dar poți reconsidera serios resursele de timp pe care le acorzi unor acțiuni care nu îți îmbogățesc în niciun fel universul. Mai mult, folosit în exces doar ca mijloc de divertisment, telefonul mobil îți va afecta productivitatea muncii, în special dacă ne gândim la libertatea pe care ți-o oferă regimul work from home. Ține cont de faptul că un smartphone este un computer în miniatură, iar performanțele lui pot fi puse atât în slujba ta, cât și în cea a societății.


Dacă tu vei dobândi informații noi și vei căpăta un spectru mai larg, cu siguranță cei din jur vor observa îmbunătățirile. Mai mult, cu fiecare skill nou pe care îl dezvolți datorită conținutului online, îți maximizezi șansele de a reuși pe plan profesional și personal și de a puncta decisiv la capitole precum empatia, spiritul caritabil, munca în echipă sau capacitatea de organizare. În scopul acesta, ai la dispoziție câteva aplicații gândite special pentru cei cu aceleași interese ca tine. Setea de cunoaștere te va face să consumi din ce în ce mai mult conținut, iar telefonul tău ar putea avea de suferit în urma unui regim intens de utilizare. Dacă vrei să-i prelungești viața sau, pur și simplu, să îl protejezi, folosește accesoriile potrivite cu stilul tău de viață dinamic.


Vezi categoria noastră de STIL & PROTECTIE


Capac Protectie Spate Nillkin Plush Case Pentru iPhone Xr - Gri


Capac Protectie Spate Nillkin Plush Case Pentru iPhone Xr - Gri


Ce aplicații sunt disponibile pe Android


Oferta disponibilă în magazinul de aplicații dedicat telefoanelor care funcționează cu sistemul de operare al celor de la Google este bogată, dar numai câteva titluri merită cu adevărat atenția ta:


Kindness: dezvoltatorii acestei aplicații spun că empatia se exersează prin antrenament, exact așa cum se formează o musculatură puternică. La dispoziția utilizatorilor sunt puse ponturi cu privire la modul în care își pot exersa empatia. Mai mult, în Kindness găsești chiar și o provocare a faptelor bune consecutive, pe o durată de zece zile.


Nobly: dacă faptele bune au o mare valoare, de exemplu, ce mediu poate fi mai bun pentru propagarea acestora decât Social Media? Userii aplicației Nobly sunt încurajați să împărtășească acte de caritate și gesturi de politețe pe care le-au făcut recent, pentru a crea un lanț de reacții similare. Cu o asemenea inspirație, lanțul faptelor bune se poate prelungi la nesfârșit.


Sit with us: în școlile publice de peste Ocean, copiii marginalizați obișnuiesc să mănânce singuri. Menită să aducă empatie în ecuația complicată a relațiilor dintre elevi, aplicația invită la sesiuni de tip „open lunch”, în care userii pot să se alăture online celor care sunt ignorați de colegi.


Selfie Stick Bluetooth Xiaomi Mi Action Camera Tripod - Negru


Selfie Stick Bluetooth Xiaomi Mi Action Camera Tripod - Negru


Ce aplicații sunt disponibile pe iOS


Dacă te numeri printre fanii iPhone-ului, ai la dispoziție, în magazinul de aplicații al Apple, o serie de titluri concepute special pentru smartphone-ul tău:


Random acts of kindness: cu o bază de date de 300 de fapte bune ce pot servi drept inspirație, această soluție este în sine o faptă bună. Developerii aplicației solicită donații, dar tot ei îi îndeamnă pe utilizatorii cu spirit voluntar să doneze bani pentru cauzele susținute de Random acts of kindness.


Vezi categoria noastră de STOCARE & DIVERSE


Rethink: aplicația țintește fenomenul periculos de cyberbullying. Odată instalată, ea va activa un pop-up care îl avertizează pe utilizator să reconsidere statusurile pe care urmează să le posteze în Social Media. Deciziile proaste pot fi, astfel, evitate, la pachet cu efectele lor nefaste.

Butterfly effect: așa cum o anunță și numele, aplicația a fost elaborată pornind de la ideea că orice acțiune are un impact major, până la urmă. Cum funcționează? Userii fac schimb de gânduri bune, își transmit citate inspiraționale, împărtășesc evenimente într-un calendar dedicat și își exprimă reciproc recunoștința.


Cu sfaturile de mai sus, vei putea să găsești acea aplicație care să-ți transforme telefonul mobil într-o unealtă cu adevărat utilă. Mai mult, vei putea accesa conținut nou, cu un mare potențial de a-ți schimba în bine comportamentul.


Credit foto: Shutterstock

Citeste și