Cele mai bune jocuri pentru telefon: Android si iOS

Găsește accesoriul potrivit pentru telefonul tău.

keyboard_arrow_down
Swipe to the left
Cele mai bune jocuri pentru telefon: ce poti sa-ti instalezi gratuit

Cele mai bune jocuri pentru telefon: ce poti sa-ti instalezi gratuit

Scris de Mobiup Publicat la: 14 august 2019 | Actualizat la: 17 ianuarie 2020 25002 Vizualizări

Daca exista momente dese in care simti ca te invinge plictiseala, nu ai nimic mai bun de facut decat sa scoti telefonul si sa declansezi o sesiune antrenanta de gaming, oriunde te-ai afla. Cat timp resursele gadgetului tau sunt suficiente, nu ai nicio opreliste, iar daca timpul o permite, poti trece de la simpla destindere, la performanta. Iti place sa ochesti obiecte in miscare, sa iti intreci adversarii virtuali sau sa rezolvi probe de perspicacitate? Daca vrei sa stii exact ce joc anume ti s-ar potrivi, ai nevoie sa faci o trecere in revista a tuturor titlurilor care merita sa apesi butonul de instalare.



Ce tipuri de jocuri poti descarca pe un telefon cu Android


Nu exista antidot mai bun impotriva plictiselii din mijloacele de transport in comun decat un joc ale carui provocari sa te detaseze de tot ce te inconjoara. Daca bateria este incarcata la maximum, poti sta fara griji, iar daca ai o folie de sticla 3D Privacy, te vei putea feri de toate privirile indiscrete, venite din partea calatorilor.


Jocuri Arcade


Iti place sa te distrezi, dar vrei si sa evoluezi de la un nivel de incepator la stadiul de avansat? Ai ajuns exact unde trebuie.


Tigerball: Nu lasa decorul copilaresc sa te pacaleasca. Acesta este un joc cat se poate de antrenant. Prinde in cosul tau mingea care sare peste tot si nu pierde niciun punct. Evita capcanele si vei avea acces la probe cat mai complexe.


Subway Surfers: dinamic si rapid, acest joc te pune in postura unui surfer care trebuie sa-si faca loc printre garnituri de metrou grabite, care vin din sens opus. Efortul tau va fi recompensat cu monede si cu alte bonusuri.


Pac-Man: Un titlu legendar, care nu putea sa nu ajunga si pe smarpthone-urile noilor generatii. Ghideaza-l pe Pac-Man prin labirint si prinde toate punctele. Ai grija, doar, la fantomele care pandesc din toate colturile!


Top jocuri Arcade pentru smartphone


Zombie Tsunami: Cu acest joc te poti antrena pentru apocalipsa zombie pe ecranul telefonului mobil, dar din postura de invadator! Ataca orasul, alaturi de gasca ta de monstri, si transforma cat mai multi pietoni in creaturi bizare.


Piano Tiles 2: Daca ti-ai dorit mereu sa canti la pian, dar te temi ca ar fi prea dificil, iti poti exersa talentul apasand dreptunghiurile negre de pe display, care curg. Fiecare dintre ele corespunde unei anumite note dintr-un cantec clasic. Daca vrei sa auzi melodia in toata frumusetea ei, nu uita sa ai cu tine si o pereche de casti.


Alte jocuri Arcade: Geometry Dash World, Fruit Ninja Free, Hungry Shark Evolution, Geometry Dash Lite, Jetpack Joyride, Lep’s World 2, Paper.io, Temple Run, Dancing Line, Glow Hockey, Cooking Fever, Sboy World Adventure, Sonic Dash, Potion Punch, Tap Tap Dash, Angry Birds Friends.


Smartphone


Jocuri de strategie


Nu oricine are ocazia de a-si construi un imperiu in realitate, asa ca nimic nu te impiedica sa pui bazele unuia virtual. Exerseaza-ti vocatia de strateg si apara-ti cetatea!


Clash Royale: Castiga trofee si extinde-ti imparatia cu ajutorul dragonilor si cavalerilor. Fiecare batalie in care triumfi te ajuta sa castigi trofee si coroane, iar pe masura ce vei capata tot mai multa glorie, iti vei putea forma un clan de luptatori.


Clash of Clans: Putine razboaie sunt mai pasionante decat cele iscate intre clanuri. Odata ce ti-ai construit propriul sat va trebuie sa-l aperi, alaturi de barbari si de vrajitori, pentru ca hoardele de soldati care vor navali sa nu aiba nicio sansa de reusita.


Jocuri de strategie


Lords Mobile: Moartea unui imparat lasa o mostenire grea si da nastere duelurilor pentru putere. Poti fi tu eroul care sa puna capat haosului si care sa aduca pacea intre cetatile care si-au declarat razboi? Lupta pana la capat si afla cine are dreptul sa spere la tronul imparatiei.


Clash of Kings: Cand razboaiele nu se termina niciodata, in lupta cu regii care iti ameninta suprematia, ai nevoie de dragonii care iti usureaza lupta. Cucereste imperii, intr-un joc multiplayer, care iti da abilitati de strateg militar.


Mobile Strike: Hasta la vista, baby! Daca ai visat sa lupti ca Arnold Schwarzenegger cu raufacatorii, acesta este jocul care te va distra la maximum. Poti cuceri, cu soldatii tai, o baza militara, pe care sa o personalizezi dupa bunul plac si din care sa pornesti noi aliante tactice.


Alte jocuri de strategie: Forge of Empires, Plants vs. Zombies, Game of War - Fire Age, Castle Clash: l’Era delle Belve, Mobile Strike, Megapolis, King of Avalon: Dragon Warfare, Last Empire-War Z, Empire: Four Kingdoms.


Jocuri pe telefon


Jocuri de curse


Se spune ca daca doar participi la o cursa, mai bine stai acasa. Chiar si asa, te poti distra si daca iesi pe locul doi, cata vreme ai la indemana o baterie externa.


Hill Climb Racing 2: Daca ai facut cascadorii spectaculoase si ai prins toate punctele in Hill Climb, cu siguranta a doua versiune a jocului te va incita. Fii cu ochii pe evenimentele speciale pentru jucatori, precum si pe upgrade-uri, pentru a debloca masini din ce in ce mai puternice.


Asphalt 8: Airborne: Iubit de toti racerii virtuali, al optulea Asphalt Airborne te plimba pe intreaga planeta, de la Desertul Nevada, pana la stradutele aglomerate din Tokyo. Totul, la volanul sau in saua unor bolizi exotici, ca Lamborghini Veneno, McLaren P1 sau Ducati Monster 1200.


Traffic Rider: Pasionatii de motociclism-viteza vor aprecia din plin realismul acestui joc, dar vor avea greaua misiune de a croseta traficul urban. Sunetele reale de motor creeaza o atmosfera cat se poate de realista, iar cele 29 de modele disponibile ii pot multumi si pe cei mai capriciosi jucatori.


Real Racing 3: Cu peste 200 de milioane de descarcari la activ, acesta este jocul care nu te transforma neaparat in pilot, dar te face sa simti toate emotiile unuia. 39 de circuite si 140 de masini supersport, reproduse pana in cel mai mic detaliu. Provoaca-ti prietenii la intrecere si aflati cine are cele mai tari skilluri.


Jocuri de curse pentru smartphone


Extreme Car Driving Simulator: Acceleratie, inertie, frane bruste si curbe luate din scurt, cu drift. Acesta este jocul care te lasa sa zburzi prin orasul lipsit de trafic, pentru a cunoaste mai bine bolidul si a-i pune la incercare limitele, fara teama ca te va urmari politia.


Alte jocuri de curse: CSR Racing 2, Hot Wheels: Race Off, Uphill Rush, Bumper Cars Divertimento, Traffic Racer, Bike Race Free Motorcycle Game, Dr. Driving 2, Need for Speed™ No Limits, Moto Rider GO: Highway Traffic, Bike park like a boss, Driving School 2016, Carry Over The Hill, Dr. Parking 4, CSR Racing.


Jocuri de actiune si aventura


Daca vrei sa te destinzi si altfel decat facand performanta, dar cauti sa iti mentii ascutite reflexele, un joc plin de situatii-limita este exact ce iti trebuie.


CATS: Crash Arena Turbo Stars: Daca Apocalipsa ar veni sub forma unui razboi intre pisici, exact asa ar arata batalia finala. Intra in confruntare, creeaza un robot suficient de puternic incat sa reziste loviturilor si pune la punct toti inamicii.


Nonstop Chuck Norris: Se spune ca Graham Bell a descoperit pe telefonul lui trei apeluri pierdute de la Chuck Norris imediat ce inventase aparatul. Adevarat sau nu, tot ce conteaza este ca te poti juca sub forma justitiarului american cu o multime de adversari, folosind o serie de arme neconventionale.


Super Mario Run: Indragitul instalator italian, creat de japonezi, nu va muri prea curand, asa ca a reusit sa migreze din consola de jocuri video in smartphone. Pentru a-l tine in miscare permanent pe Mario trebuie doar sa apesi cu un singur deget ecranul si sa prinzi toate punctele dintr-o mare varietate de decoruri.


Ninja Arashi: Intra in pielea lui Arashi, legendarul luptator ninja pentru a-ti gasi fiul pierdut. Drumul tau va fi presarat cu dueluri, cu capcane si cu obstacole, dar vei avea la dispozitie arme letale si vei fi rasplatit pentru curajul tau cu aur si diamante.


Distraint: Pocket Pixel Horror: Mai putin un joc, mai mult un horror psihologic presarat cu aventura. Asa poate fi descris Distraint: Pocket Pixel Horror, iar daca vrei sa-ti pui la incercare rezervele de umanitate, intra in pielea personajului Price, care pune mana pe proprietatea unei batrane pentru a se imbogati rapid.


Alte jocuri de actiune si aventura: Pokemon GO, Arrow.io, Sky Dancer, Legendary Stuntman Run, Cube Escape: The Cave, Badland 2, Criminal Case, Criminal Case: Pacific Bay, Legendary Stuntman Run, Guide for Exploration Lite, Minecraft: Story Mode, Draw Your Game, Tinker Island, Hidden City: Mystery of Shadows, The End of the World.


Jocuri de tip puzzle


Cine spune ca un joc trebuie sa fie palpitant? Daca tot ce vrei este doar sa iti antrenezi mintea, poti alege unul din titlurile de mai jos:


Toy Blast: Combina cuburile de aceeasi culoare si starneste exploziile care iti aduc punctele necesare atingerii nivelurilor superioare.


Bubble Witch 3 Saga: Vrajitoarea Stella are nevoie de ajutorul tau pentru a-l invinge pe simpaticul, dar maleficul Wilbur. Sparge bulele de aceeasi culoare si reconstruieste casa vrajitoarei bune.


Physics Drop: Pune-ti mintea la contributie si construieste cea mai buna traiectorie pentru mingea rosie, care trebuie sa cada in cos. Deseneaza obiectele potrivite pentru un traseu corect.


Alte jocuri de tip puzzle: RollTheBall: puzzle scorrevole, Cookie Cats Pop, Block! Hexa Puzzle, Skillz, Block Puzzle Jewel, Fuga dalla prigione, Tic Tac Toe Glow, Candy Crush Jelly Saga, Cut the Rope, Cell Connect.


Jocuri puzzle pe telefon


Simulatoare


Daca ai o fire analitica si daca iti place sa dezvolti scenarii, ai la dispozitie jocurile ideale pentru o imaginatie bogata.


The Sims™ FreePlay: Daca te-ai numarat printre fanii seriei Sims, cu siguranta vei reusi sa-ti construiesti o gospodarie completa si sa iti intemeiezi o relatie si in versiunea pentru mobil.


Plague Inc.: Oricat de morbid ar suna, acesta este jocul care te pune in postura unui geniu malefic, hotarat sa infecteze o parte cat mai numeroasa a populatiei lumii cu o boala incurabila.


Flight Pilot Simulator 3D: Fa-ti curaj si asaza-te la mansa virtuala a unui avion. Poti alege un aparat de linie, unul de vanatoare sau doar unul de agrement, in functie de evolutia ta.


Alte simulatoare: SimCity BuildIt, Fallout Shelter, Design Home, Farming Simulator 14, Tap Tap Fish - AbyssRium, MultiCraft - Free Miner!, My Singing Monsters.


Jocuri muzicale


Pasiunea ta pentru hituri merge mana in mana cu placerea de a te juca pe mobil? Transforma-ti gadgetul in cel mai tare instrument muzical, dar protejeaza-l de eventualele socuri cu o husa de protectie potrivita.


SongPop 2 - Guess The Song: Adevaratii fani recunosc melodia artistului lor preferat din prima! Testeaza-ti calitatea de fan si afla cate piese stii dintre cele 100.000 de piese.


Real Baterie: Daca te visezi Lars Ulrich, Phil Rudd sau Bill Ward, ar trebui sa incepi cu primul pas catre cariera de tobosar. Setul virtual de tobe suna cat se poate de realist, iar grafica te va surprinde.


Just Dance Now: Cunoscut utilizatorilor de console, aceasta aplicatie te ajuta sa conectezi smartphone-ul la un monitor sau la un televizor, pentru a invata cele mai tari coregrafii ale momentului.


Alte jocuri muzicale: Don’t Tap The White Tile, Real Piano, Yasuhati/With your voice!, Super pads - Hits, Simple Drums - Rock.


Jocuri muzicale pentru smartphone


Jocuri sportive


Scorurile mari nu se inregistreaza doar pe tabela de marcaj, iar spiritul de invingator se educa si prin jocurile disponibile pentru telefonul tau mobil.


Dream League Soccer: Selectioneaza cei mai buni jucatori din lume si transforma-i in superstarurile echipei tale de fotbal, care sa evolueze pe propriul ei stadion.


NBA Live Mobile: Scrie istorie in cel mai prestigios campionat de baschet, cu o echipa puternica, formata din legende alese cu flerul tau de antrenor.


8 Ball Pool: Joaca biliard online, unu la unu, sau intra in campionate care iti aduc trofeee. Castiga monede si valorifica-le pe echipamente care iti cresc performanta.


Alte jocuri sportive: FIFA Football, EA Sports UFC, Top Eleven 2019, Archery King, Bocce 3D, Flip Diving, Score Hero.


Jocuri de carti


Daca deja ai patruns tainele tuturor jocurilor de carti, poti oricand sa-ti instalezi pe smartphone oricare dintre aceste jocuri: Uno, Solitaire, Hearthstone, Burraco, WSOP Poker – Texas Hold’em, Adrenalyn XL, Card Wars Kingdom, Pyramid Solitaire Saga.


Jocuri de carti pe telefon


Ce tipuri de jocuri poti descarca pe un telefon cu iOS


Asa cum ar fi fost de asteptat, cele mai multe jocuri disponibile in Google Play pot fi descarcate si din iOS, magazinul virtual destinat utilizatorilor de terminale Apple. Cateva din jocurile cele mai rulate pe iPhone sunt: Candy Crush Saga, Subway Surfers, Fruit Ninja, Clash of Clans, Honour of Kings, Minion Rush, Angry Birds, Temple Run sau Asphalt 8: Airborn.


Indiferent care este jocul tau preferat, atat timp cat ai la dispozitie un telefon capabil, distractia este garantata. Cu accesoriile potrivite, gadgetul tau va rezista ore intregi si iti va oferi un nivel optim de performanta.


Credit foto: Shutterstock

Citeste și