Cum poti conecta smartphone-ul la televizor

Găsește accesoriul potrivit pentru telefonul tău.

keyboard_arrow_down
Swipe to the left
Cum poți conecta smartphone-ul la televizor

Cum poți conecta smartphone-ul la televizor

Scris de Publicat la: 23 septembrie 2021 | Actualizat la: 15 martie 2022 17866 Vizualizări

Trăim o perioadă în care conectivitatea fără precedent ne ajută să nu mai depindem de televizor, pentru a avea parte de divertisment. Cu toate acestea, bătrânul dispozitiv nu a dispărut din viețile noastre, ba chiar a reușit să supraviețuiască alături de telefonul mobil și să se transforme, alături de acesta, într-un dispozitiv smart. Astăzi, putem să le folosim în tandem, iar modul în care le conectăm depinde de preferințele fiecăruia dintre noi. Mai mult, cu dispozitivele potrivite, poți face chiar și legătura dintre un smartphone și un televizor obișnuit. Câtă vreme acumulatorul dispune de rezerve maxime de energie, iar telefonul are accesoriile potrivite, te poți baza pe o conexiune de lungă durată.



Vezi AICI oferta noastră de VOCE & MUZICĂ


Motive pentru care să faci conexiunea


Posibilitatea ca telefonul mobil și televizorul să comunice s-a născut dintr-o serie întreagă de motive. Pe de-o parte, avem în smartphone un tool foarte practic, pe care îl putem folosi prin procedeul de mirroring, în timpul unei prezentări la care vrem să folosim fișiere specifice. Pe de altă parte, putem face mai plăcute momentele de movie binging, în care vrem să folosim un ecran de dimensiuni generoase.


Adaptor Apple 3.5Mm Jack La Lightning Connector


Tot conexiunea dintre telefonul mobil și televizor va fi salvatoare atunci când vrem să avem sunet mai puternic, la redarea playlist-urilor preferate. Desigur, aceasta va fi o situație în care te vei convinge de oportunitatea achiziției unei boxe Bluetooth, dar tot vei putea profita de telefon pentru a vedea albumele foto la rezoluție maximă, direct pe ecranul televizorului. Nu în ultimul rând, datorită posibilității de a conecta telefonul la televizor, primul dintre acestea poate fi folosit chiar și pe post de telecomandă.


Vezi categoria noastră de STOCARE & DIVERSE




Ce aplicații poți folosi


Înainte de a vorbi despre diversitatea modalităților prin care te poți conecta la televizor, cu ajutorul telefonului mobil, să o menționăm pe cea elementară: activarea funcției WiFi pe ambele dispozitive. De aici, odată ce vei scana și vei găsi numele conexiunii în lista din meniu, nu mai rămâne decât să o selectezi pe cea potrivită. Este nevoie ca dispozitivele să fie compatibile, iar ca televizorul să aibă funcția de screen mirroring activă.


În caz contrar, poți instala o aplicație terță, din Google Play, care să permită televizorului să redea conținutul de pe display-ul telefonului. În cazul în care telefonul este cel care nu poate efectua funcția de mirroring, este nevoie să instalezi un pachet de tip Screen Mirroring patch, tot din magazinul de aplicații. Este posibil ca un televizor vechi să nu activeze funcția odată cu pornirea acesteia de pe telefonul mobil. În acest caz, te vei afla în situația de a o activa manual, cu ajutorul funcției „Source”, disponibile în meniu.


Vezi categoria noastră de GADGETS



Cum te conectezi la un televizor obișnuit


Poate că ai un smartphone, dar nu și un smart TV. Contrar aparențelor, acesta nu este un obstacol în a stabili o conexiune între cele două dispozitive. Ai la dispoziție două soluții cu aceeași funcționalitate, dar cu beneficii diferite, în funcție de bugetul de care dispui:


dispozitiv de tip dongle: Chromecast sau AllShare Cast Dongle sunt accesorii multimedia care se conectează la rețeaua Wi-Fi și se cuplează cu televizorul, folosind portul HDMI. Instalarea acestora se face cu ajutorul aplicației de configurare a fiecărui dispozitiv în parte, cu ajutorul telefonului mobil.


Adaptor Audio Baseus Type-C


cablu HDMI: fie că folosești un cablu HDMI compatibil cu terminația micro USB, respectiv cu cea USB-C, sau că utilizezi un adaptor, vei reuși să faci mirroring cu televizorul, în doar câțiva pași. Nu ai nevoie decât să intri în meniu și să selectezi sursa potrivită, odată ce ai conectat telefonul mobil.


Ponturile de mai sus îți arată cât de simplu este să transformi ecranul telefonului mobil într-un ecran mai mare. Soluțiile tehnice îți sunt la îndemână, așa că distracția poate începe în orice moment.


Credit foto: Shutterstock

Citeste și