Cum recuperezi datele sterse din telefon

Găsește accesoriul potrivit pentru telefonul tău.

keyboard_arrow_down
Swipe to the left
Cum recuperezi datele sterse din telefon

Cum recuperezi datele sterse din telefon

Scris de Mobiup Publicat la: 15 iulie 2019 | Actualizat la: 17 ianuarie 2020 15272 Vizualizări

Putine momente sunt mai enervante decat cel in care iti dai seama ca tocmai ai sters fotografii sau filmulete din memoria telefonului tau fara sa fi vrut asta. Daca fisierele aveau o anumita valoare sentimentala sau daca de ele depindea activitatea unui cont de Social Media, dezamagirea vine la pachet cu o pierdere insemnata.


Din neatentie sau din graba ai putea avea nevoie sa faci din nou fotografiile si filmuletele sau poate chiar te-ai putea confrunta cu o pierdere ireparabila. Pentru ca totul sa ramana doar la stadiul de scenariu sumbru, ai la dispozitie cateva masuri prin care poti sa previi sau chiar sa repari o mare greseala. De la trucuri pentru a preveni acest scenariu neplacut, pana la modalitati de recuperare de date din telefon, posibilitățile sunt variate.



Ce tipuri de stergere exista


Toate modelele de telefoane mobile disponibile pe piata iti ofera doua moduri de stergere a fisierelor din memorie. Astfel, eliminarea datelor tale poate surveni in urma uneia dintre urmatoarele doua comenzi, disponibile in meniul sistemului de operare:


Delete: stergerea individuala a unui fisier sau a mai multora, in acelasi timp, se face prin bifarea si prin selectarea din meniu a actiunii dorite. Desi softurile telefoanelor moderne solicita o confirmare inainte de validarea stergerii, sunt multe cazuri in care aceasta masura de siguranta nu este suficienta. Fisiere pot fi sterse si daca ai ales sa accesezi smartphone-ul cu ajutorul unui cablu de date, iar in acest caz ai sansa de a le recupera din folderul Recycle Bin.


Format: Aplicata in mod direct fisierelor stocate pe un card de memorie, aceasta optiune dispune si ea de un mesaj suplimentar de validare. O alta cale prin care formatarea poate fi aplicata telefonului mobil, cu riscul pierderii filmuletelor si fotografiilor din memoria interna, este reconfigurarea in acord cu setarile de fabrica.


Evitarea stergerii datelor


Care sunt cele mai bune sfaturi pentru pasii de dupa stergerea involuntara


In primele secunde in care ai realizat ca ai sters totul din memoria telefonului mobil, prima ta grija trebuie sa fie aceea de a nu descarca sau genera fisiere noi pe cardul de memorie. In caz contrar, recuperarea fisierelor este aproape imposibila. Sansele vor fi compromise la fel de mult daca vei alege sa formatezi mediul de stocare sau partitiile si folderele telefonului. Pentru un plus de siguranta, nu accesa site-uri care nu prezinta siguranta si chiar evita sa conectezi telefonul la retea, pentru a nu inmagazina accidental date noi.


Ce programe ai la dispozitie pentru recuperarea datelor


In cazul in care situatia ta se incadreaza in cele mai sumbre scenarii, ai la dispozitie solutii de urgenta, disponibile online, compatibile cu sistemele de operare Windows si iOS si destinate fiecarui tip de gadget in parte:


Pentru telefonul mobil:


  • Recuva
  • iCare Data Recovery
  • Pandora Recovery
  • EaseUS MobiSaver


Pentru device-urile de stocare:


  • Inspector Smart Recovery
  • PhotoRec
  • Digicam Photo Recovery
  • Power Data Recovery


Programe pentru recuperarea datelor


Cum previi pierderea datelor


In ciuda eficacitatii programelor de recuperare a datelor, fiecare utilizator de smartphone ar trebui sa puna accentul pe prevenirea pierderii de fotografii sau de filmulete. Un back-up periodic al fotografiilor si al filmuletelor, direct pe o memorie portabila, te ajuta sa iti securizezi galeria din telefon si sa ocupi foarte putin spatiu fizic. Pentru momentele in care vrei acces la fisierele foto-video, indiferent de locul in care te afli, cea mai buna solutie este reprezentata de utilizarea spatiului virtual de tip cloud.


Sa ai grija de fotografiile si de filmuletele tale nu este o sarcina dificila, iar acest efort este rasplatit pe deplin de siguranta si de accesibilitatea de care te vei bucura odata ce ai pus la punct un plan B.


Credit foto: Shutterstock

Citeste și