Cum verifici daca telefonul si accesoriile sunt originale

Găsește accesoriul potrivit pentru telefonul tău.

keyboard_arrow_down
Swipe to the left
Cum verifici dacă telefonul și accesoriile sunt originale

Cum verifici dacă telefonul și accesoriile sunt originale

Scris de Mobiup Publicat la: 14 iunie 2021 | Actualizat la: 14 iunie 2021 10518 Vizualizări

O ofertă tentantă se poate dovedi fie greu de refuzat, fie prea bună ca să nu ascundă o problemă. De fiecare dată când ai ocazia de a cumpăra un telefon mobil sau accesorii pentru gadgetul tău, ai nevoie să poți evalua oportunitatea achiziției, în timp real. Într-o piață tot mai diversă, cu anunțuri tot mai convingătoare, este foarte ușor să iei decizii care, apoi, să se dovedească neinspirate. Pentru a nu alege un smartphone de proveniență îndoielnică sau pentru a nu-ți pune în pericol gadgetul pe care deja îl deții, trebuie să cunoști câteva trucuri simple.


Vezi AICI oferta noastră STIL & PROTECȚIE


Ce elemente indică un mobil original


A cumpăra un telefon mobil de bună calitate, cu minimum de uzură, nu este o misiune imposibilă, câtă vreme acorzi atenție detaliilor care contează. Înainte de a bate palma, asigură-te că verifici următoarele elemente:


Calitatea execuției: primul semnal de alarmă pe care ți-l dă un telefon contrafăcut este neglijența la anumite detalii. Logo-ul ieșit în evidență, care se simte la atingere, sau șuruburile strânse neuniform (la modelele cu capac detașabil) arată clar că ai de-a face cu o replică. Mai mult, lipsa sigiliului îți confirmă, mai departe, temerile.


Ecranul: un telefon care a fost reparat în condiții îndoielnice sau care nu este original va avea un display cu pixeli morți, cu zone luminate neuniform sau chiar cu linii și puncte parazitare.


Conectivitatea: un test rapid, pentru a vedea dacă performanțele telefonului pe care vrei să-l cumperi corespund cu cele oficiale, este cel al cartelei SIM. Odată introdusă în telefon, te va ajuta să testezi viteza de navigare și calitatea semnalului GSM.


Sistemul de operare: înainte de a te întâlni cu persoana care vinde telefonul sau de a comanda aparatul, verifică ce sistem de operare folosește acesta, în mod oficial. Dacă exemplarul care îți este prezentat rulează altă versiune, este cazul să anulezi rapid tranzacția.


Codul IMEI: numărul unic de înregistrare îți permite să identifici un telefon mobil cumpărat legitim sau furat. Acest cod format din 15 cifre poate fi aflat în cazul în care telefonul este însoțit de cutie și de actele originale, dar este ștanțat și în locașul acumulatorului, la modelele care permit desfacerea capacului. În cazul în care aceste opțiuni nu sunt disponibile, poți introduce codul *#06#.


Vezi categoria noastră de INCARCARE & TRANSFER



Cum te asiguri că ai accesorii de încredere


Primul pas, în acest sens, este acela de a achiziționa accesoriile pentru telefonul mobil de la un importator autorizat. Fie că vorbim despre accesorii comercializate sub brandurile proprii, cum ar fi Cellara sau Mobiama, fie despre cele produse de producători ca Samsung, Apple, White Diamonds, Jean Paul Gaultier, Kenzo, JBL, Plantronics, nu ai niciun motiv să te temi pentru siguranța ta și a telefonului tău. Pentru a te convinge, în plus, de faptul că ai de-a face cu accesorii de calitate, poți verifica elementele de identificare de pe produs și de pe cutie, cum ar fi seria, codul QR și denumirea alfanumerică, aferente modelului pe care vrei să îl achiziționezi. Nu în ultimul rând, textura materialelor, modul în care se apasă butoanele, viteza de conectare la semnalul Bluetooth și calitatea sunetului sunt indicatori obiectivi ai calității unui produs cu origine certă.


Vezi categoria noastră de VOCE & MUZICA



Ce riscuri ai când folosești gadgeturi neconforme


Prețul mic este tentant, dar te poți întreba care sunt capitolele la care va trebui să faci concesii, alegând un produs suspect de ieftin și fără o proveniență certă. Printre motivele pentru care nu merită niciodată să alegi altceva decât gadgeturi și accesorii certificate se numără:


  • autonomia slabă a bateriei;
  • pierderile frecvente de semnal;
  • performanța slabă, în vârf de sarcină;
  • supraîncălzirea acumulatorului;
  • incompatibilitatea dintre accesoriile false și un telefon original;
  • riscul de a provoca un scurtcircuit.


Sfaturile de mai sus te vor ajuta să nu irosești banii și să te asiguri că ai, de fiecare dată, o experiență completă cu telefonul mobil și cu accesoriile aferente. Vigilența te va ajuta să maximizezi investiția pe care o plănuiești.

Credit foto: Shutterstock

Citeste și