Curatarea telefonului: de la exterior la spatiul de stocare

Găsește accesoriul potrivit pentru telefonul tău.

keyboard_arrow_down
Swipe to the left
Curățarea telefonului: ștergerea ecranului și optimizarea spațiului intern

Curățarea telefonului: ștergerea ecranului și optimizarea spațiului intern

Scris de Mobiup Publicat la: 4 februarie 2019 | Actualizat la: 17 ianuarie 2020 8110 Vizualizări

Telefonul este unul dintre cele mai utilizate obiecte pe care le deții și, la fel ca orice alt dispozitiv, are nevoie de curățare pentru a funcționa optim, indiferent că e vorba de exterior sau de spațiul intern.


În plus, curățarea exterioară este necesară pentru că telefonul intră în contact cu o multitudine de bacterii, microbi și praf. Îți explicăm în cele ce urmează cum îți poți curăța telefonul eficient.


Cum poți optimiza telefonul


Când îți cumperi un telefon nou, acesta merge perfect, se încarcă imediat și nu se blochează. Însă, în timp, observi că durează mai multe secunde să se deschidă aplicația pentru cameră sau să se încarce o pagină pe Google.


Dacă identifici aceste simptome, este momentul să cureți telefonul, mai exact, să optimizezi spațiul de stocare. Poți face asta folosind programe de curățat telefonul, ștergând anumite aplicații sau fișiere și renunțând la câteva funcții.


Aplicații pentru curățarea spațiului de stocare


Dacă nu ai deja o aplicație de curățare de la producătorul telefonului, poți descărca una. În funcție de nevoile tale, acestea vor șterge datele cache, fișiere neutilizate etc. Printre cele mai populare aplicații se numără:


  • Pentru Android:


    • Clean Master: te ajută să cureți fișierele pe care nu le folosești, inclusiv cele din memoria cache, pentru ca telefonul să funcționeze mai rapid; în plus, aplicația are rol și de antivirus, deci vei avea telefonul protejat, indiferent ce site-uri accesezi;
    • Power Clean: aplicația te ajută să ai mai mult spațiu în telefon, deoarece șterge pozele duplicate, aplicațiile care nu mai sunt utilizate sau care rulează în fundal și orice alte funcții care îngreunează funcționarea dispozitivului.


  • Pentru iOs:


    • Phone Cleaner: aplicația te ajută să ștergi toate fișierele media care îți ocupă spațiu și pe care nu le mai utilizezi, precum cele care au fost copiate deja pe calculator sau cele duplicat.


Alte soluții pentru curățarea spațiului de stocare


Aplicațiile pe care le folosești stochează date cache care le ajută să funcționeze mai eficient și rapid. Dar dacă nu mai ai mult spațiu pe telefon, acesta se va mișca mai lent, tocmai din cauza datelor cache. Pentru a le șterge, intră la SETĂRI: STOCARE DATE: DATE CACHE, apoi selectează eliminarea acestora.


Telefonul poate avea probleme de funcționare și pentru că are memoria prea plină. Prin urmare, ai nevoie de mai mult spațiu, pe care îl obține astfel:


  • șterge aplicațiile pe care nu le mai utilizezi, jocuri uitate sau aplicații care au venit preinstalate și pe care nu le-ai utilizat niciodată;
  • nu folosi mai mult de două-trei widgeturi; acestea sunt utile pentru a previzualiza informațiile precum vremea sau muzica, dar pot ocupa foarte mult spațiu;
  • nu folosi wallpaper dinamic; poate îți place să ai o imagine nouă pe telefon o dată la câteva ore, dar dacă nu ai destul spațiu, această funcție îți va supraîncărca memoria telefonului;
  • ascultă muzică prin streaming și astfel nu vei mai ocupa memoria telefonului cu fișiere cu muzică;
  • șterge hărțile vechi pe care le ai salvate și nu le mai utilizezi.


Cum poți curăța telefonul la exterior



De fiecare dată când atingi telefonul, bacteriile și microbii de pe mâini ajung pe dispozitiv. În plus, telefonul se poate murdări și din cauza prafului din aer sau a suprafețelor cu care intră în contact, care poate nu sunt cele mai curate.


Dacă vrei să ai siguranța că folosești un telefon curat, este important să îl cureți de fiecare dată când observi depuneri de particule pe ecran sau la finalul fiecărei zile. Trebuie să acorzi o deosebită atenție și produselor pe care le folosești pentru a curăța telefonul. Nu folosi soluții cu alcool sau abrazive, deoarece pot deteriora ecranul telefonului.


Poți folosi o cârpă de microfibră pentru a șterge eficient depunerile de mizerie și chiar puțină apă dacă ecranul este foarte murdar. Mai poți folosi și soluții pentru curățarea telefonului, special create ca să poți curăța ecranul telefonului fără să îl deteriorezi.


Înainte de toate, e bine de știut că nu trebuie să cureți niciodată telefonul în timp ce este la încărcat. Iată în continuare pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru o curățare eficientă:


  • scoate husa de protecție a telefonului (pe care o poți curăța separat);
  • toarnă puțină soluție de curățat pe o cârpă de microfibră, niciodată direct pe telefon, și freacă telefonul până elimini orice impuritate;
  • pentru locurile mai greu accesibile, precum camera, folosește un bețișor de urechi;
  • la final, șterge telefonul cu o cârpă de microfibră uscată.


Curățarea telefonului este importantă pentru buna funcționare a acestuia, dar și pentru a-i mări durata de viață. Dacă dispozitivul este menținut într-o stare de funcționare optimă, te vei putea bucura de el o perioadă îndelungată.


Sursa foto: Shutterstock

Citeste și