Tehnologia wireless: cum iti simplifica viata si avantaje

Găsește accesoriul potrivit pentru telefonul tău.

keyboard_arrow_down
Swipe to the left
Tehnologia wireless: cum îți simplifică viața și care sunt avantajele sale

Tehnologia wireless: cum îți simplifică viața și care sunt avantajele sale

Scris de Mobiup Publicat la: 19 august 2020 | Actualizat la: 19 august 2020 7347 Vizualizări

Funcțiile Bluetooth, 4G, Wi-Fi sau GPS sunt tehnologii pe care, cel mai probabil, le folosești zilnic și care au la bază tehnologia wireless. Cu toate că prima astfel de specificație a fost inventată acum mai bine de 20 de ani, tehnologia wireless a evoluat foarte mult în ultima perioadă, iar dacă în trecut putea fi utilizată doar pentru operațiuni simple, care nu presupuneau un transfer de date foarte mare, acum acest lucru s-a schimbat.


În cele ce urmează, vom vorbi despre principalele avantaje ale tehnologiei wireless, de ce este importantă și care sunt dispozitivele prin care vei profita la maximum de aceasta, pentru a-ți simplifica viața.



Vei putea renunța la cabluri


După cum îi spune și numele, tehnologia wireless este cea în care transferul datelor se execută fără fir, prin intermediul undelor radio. În practică, aceasta poate fi folosită atât pentru conectarea de accesorii, precum căști sau alte componente periferice la smartphone, laptop și tabletă, cât și pentru conectarea acestor dispozitive la internet.


Acest aspect reprezintă un foarte mare avantaj, îndeosebi pentru persoanele care consideră multitudinea de cabluri un inconvenient. Dacă în trecut erai nevoit să-ți folosești telefonul în timp ce era la încărcat, împreună cu o pereche de căști, acest lucru implica automat folosirea a două cabluri: cel de încărcare și firul căștilor.

Mulțumită tehnologiei wireless și căștilor care se pot conecta prin bluetooth, de acum nu mai este nevoie să te preocupi de multitudinea de fire și te vei putea bucura de un maxim de confort. Mai mult, în cazul în care îți dorești să elimini complet folosirea de fire, poți alege un încărcător wireless pentru smartphone-ul tău, lucru care îți va simplifica și mai mult viața.


Vezi AICI oferta noastra de INCARCATOARE WIRELESS


Vei avea o libertate mai mare de mișcare


Un alt avantaj pe care tehnologia wireless ți-l oferă este o mai mare libertate de mișcare atunci când folosești accesoriile tale preferate. Probabil că și tu te-ai confruntat în trecut cu problema de a avea nevoie să pleci cu laptopul într-o altă cameră, însă nu ai putut face asta, fiind constrâns de cablul de internet, care nu-ți permitea acest lucru. În prezent, cu un router wireless cu o rază de acoperire suficient de mare, te poți bucura de o conexiune rapidă la internet din întreaga ta locuință.



De asemenea, căștile wireless sunt un alt bun exemplu de tehnologie care îți va acorda o libertate de mișcare mult mai mare. În cazul în care obișnuiești să folosești căștile împreună cu telefonul atunci când alergi sau când te ocupi de anumite activități casnice, cu ajutorul unei perechi de căști ce folosește această tehnologie, te vei putea bucura de o mai mare flexibilitate și vei avea posibilitatea de a te desfășura în voie, fără a-ți mai face griji în legătură cu orice tip de cablu.


Vezi AICI oferta noastra de CASTI WIRELESS


Vei putea conecta mai multe accesorii la același dispozitiv


Smartphone-ul modern îndeplinește mult mai multe funcții decât telefoanele din trecut, iar pentru a beneficia la maximum de acest progres tehnologic, de multe ori te găsești în situația în care ești nevoit să conectezi mai multe accesorii la același smartphone. Cu ajutorul tehnologiei wireless, vei avea posibilitatea de a conecta accesorii precum căștile, smartwatch-ul sau, de ce nu, să faci pairing cu televizorul smart în același timp.


AICI gasesti oferta noastra de SMARTWATCH-URI


Indiferent de nevoile tale, accesoriile wireless îți permit să-ți transformi smartphone-ul într-o adevărată unitate centrală, cu ajutorul căreia să-ți coordonezi toate activitățile. Totuși, pentru a reuși să conectezi mai multe accesorii la același smartphone și să te bucuri de o performanță sporită, este necesar să te asiguri că procesorul telefonului tău are o capacitate suficient de mare încât să suporte conexiunile multiple.



Te bucuri de o securitate sporită


Poate că ideea de a te conecta cu mai multe dispozitive la aceeași rețea de internet îți va crea anumite incertitudini legate de siguranța pe care o astfel de conexiune o poate oferi. Totuși, este important de știut faptul că cele mai multe conexiuni sunt criptate cu ajutorul unui protocol eficient, precum cel WPA, care împiedică accesul unor persoane neautorizate la toate datele transmise prin și dinspre dispozitivul tău.


Același lucru se aplică și pentru routerul wireless pe care îl ai în propria locuință. Astfel, dacă îți faci griji că o persoană rău intenționată s-ar putea conecta, cumva, la routerul tău, pentru a obține acces la internet, ar trebui să știi că acest protocol te va proteja de orice accesare neautorizată, iar orice încercare de tip hacking este, cel mai probabil, sortită eșecului. Cu toate acestea, este important să te asiguri că ai conexiunea securizată cu ajutorul unui protocol de încredere. În cazul în care nu reușești să instalezi unul, este important să te adresezi companiei care îți furnizează serviciul de internet, pentru a te ajuta cu acest lucru.


În ultimii ani, tehnologia wireless s-a transformat rapid într-o adevărată necesitate pentru cei mai mulți dintre noi și într-un mod prin care ne eficientizăm o bună parte a activităților zilnice. Pentru a te bucura la maximum de beneficiile acesteia, este important să alegi accesoriile potrivite și să optezi pentru soluții care îți vor oferi toate avantajele.


Sursa Foto: Shutterstock

Citeste și