Top aplicatii de Android care te ajuta sa citesti carti electronice

Găsește accesoriul potrivit pentru telefonul tău.

keyboard_arrow_down
Swipe to the left
Topul aplicațiilor de Android care te ajută să citești cărți electronice

Topul aplicațiilor de Android care te ajută să citești cărți electronice

Scris de Mobiup Publicat la: 12 iulie 2021 | Actualizat la: 14 iulie 2021 13896 Vizualizări

Încă de la apariția sa pe piață, smartphone-ul a fost văzut ca un adversar al cărților și, în general, al hobby-urilor constructive pe care le-am putea folosi pentru a ne umple timpul liber. Disponibile pentru orice tip de terminal portabil și oferite în orice format, cărțile electronice au ușurat mult procesul de a lectura autorii favoriți, chiar și în locuri aglomerate sau în mijloacele de transport. Era previzibil, așadar, ca telefonul mobil să preia o mare parte din funcționalitățile unui e-book reader, așa că singura preocupare pe care o mai ai, ca pasionat de literatură în format digital, este aceea de a găsi aplicația potrivită. Cu accesorii care să îți ușureze experiența lecturii, te vei bucura de toate avantajele pe care le poți aștepta de la un dispozitiv performant, în deplină siguranță.


Vezi AICI oferta noastră STIL & PROTECȚIE



De ce să folosești telefonul ca e-book reader

La prima vedere, smartphone-ul nu pare dispozitivul ideal pentru momentele de lectură digitală. Mai mic decât un e-book reader, acesta nu oferă un ecran generos, iar faptul că ești bombardat cu o varietate de culori reprezintă un risc pentru capacitatea ta de concentrare. În realitate, a folosi telefonul pentru a citi cărțile preferate îți oferă o mulțime de avantaje, după cum urmează:


  • va fi mai ușor să porți telefonul asupra ta decât în cazul unui e-book reader;
  • vei putea rămâne conectat non-stop;
  • ai posibilitatea de a verifica în timp real informațiile din cărți;
  • poți răspunde apelurilor importante;
  • poți să trimiți fragmentele și citatele preferate către prieteni, prin rețelele sociale.


Vezi categoria noastră de FOLII STICLA


Baterie Externa Cellara Capacitate 5000 Mah


Care sunt cele mai utile aplicații


Din fericire, posibilitățile sunt foarte variate, iar accesul către aplicațiile ce te pot ajuta să lecturezi mult mai facil cărțile preferate sunt disponibile chiar în Google Play. Printre cele mai importante dintre acestea se numără:


ReadEra


Fără reclame și fără costuri suplimentare, ReadEra te ajută să deschizi fișiere PDF, EPUB, RTF, DOC, DOCX, MOBI, TXT, DJVU, FB2, ODT sau CHM. Aplicația funcționează și offline, iar modul cu o singură coloană împarte o pagină dublă, dintr-o carte scanată în format pdf, în două pagini separate.


Amazon Kindle


Cu un nume titrat, această aplicație este compatibilă atât cu telefoanele pe Android, cât și cu audiobookurile. Cu acces la peste 1.000 de cărți, aplicația permite personalizarea dimensiunii textului, fontului, alinierii sau orientării textului. Dicționarul X-Ray încorporat te ajută să afli instantaneu semnificația cuvintelor necunoscute, regăsite în texte.


Casti Stereo Universale Mobiama Cu Fir - Negru


Moon+ Reader


Inovația adusă de această aplicație constă în funcțiile avansate pe care le pune la dispoziția utilizatorilor. Poți personaliza nu doar caracteristicile textului, ci și tema cromatică, prin cele peste 10 opțiuni unice. Efectul realist al răsfoirii unei pagini, posibilitatea de a evidenția paragrafele importante și ajutorul dicționarului disponibil chiar și offline sunt alte atuuri importante, oferite de Moon+ Reader.


eBoox


Aplicația disponibilă în Google Play preia fișierele stocate în telefon sau în cardul de memorie, precum și pe cele disponibile online. Fără reclame care să îți întrerupă lectura, eBoox poate sincroniza fișierele pentru toate dispozitivele tale Android. Mai mult, ai acces la o arhivă proprie de cărți, pe care le poți accesa doar cu ajutorul aplicației.


Librera


Pe lângă faptul că permite deschiderea unei game largi de fișiere (PDF, EPUB, EPUB3, MOBI, DJVU, FB2, FB2.ZIP, TXT, RTF, AZW, AZW3, HTML, ODT, XPS, CBZ, CBR, TIFF, PDB și MHT), această aplicație poate reda conținutul paginilor ca și cum ar fi citite cu voce tare. Librera îți permite să adaugi semne de carte și adnotări, dar și să blochezi accesul la anumite documente, cu ajutorul parolelor.


Vezi categoria noastră de STOCARE & DIVERSE


Popsockets Blush Marble


Cum îți asiguri siguranța și confortul în timpul lecturii


Pe cât de important este să găsești o carte care să îți permită evadarea într-o lume fascinantă, pe atât de necesar este ca utilizarea telefonului mobil pe post de e-book să fie una cât mai plăcută. Primul pas prin care poți face întregul proces mai sigur pentru ochii tăi este acela de a deschide secțiunea Accesibilitate a meniului, pentru a transforma ecranul colorat al telefonului într-unul alb-negru. În felul acesta, expunerea prelungită la lumina ecranului va fi mai puțin obositoare, iar tu vei putea citi mai mult din cartea favorită. Pentru ca experiența să fie una completă, ai nevoie de accesorii care să aducă mai aproape de tine personajele fantastice sau care să te ajute să îți însușești mai rapid principii și teorii noi.


Un acumulator extern te va ajuta să îți prelungești lectura dincolo de resursele pe care ți le-ar putea oferi bateria telefonului mobil, în special atunci când alegi să citești în locuri fără acces la o sursă de alimentare, cum ar fi plaja sau mijloacele de transport în comun. Căștile intraauriculare îți permit să te deconectezi de la zgomotul din jur, de fiecare dată când vei activa funcția textului citit cu voce tare. Pentru momentele în care vrei să ai mâinile libere, un popsocket te ajută să-i oferi telefonului mobil sprijinul necesar.


Sfaturile de mai sus îți vor dovedi că telefonul mobil nu este cu nimic mai prejos față de un e-book reader, câtă vreme alegi pentru acesta accesoriile potrivite. Cu o aplicație care să îți permită explorarea unui număr mare de formate digitale, tainele oricărei cărți îți sunt accesibile.


Credit foto: Shutterstock, Mobiup

Citeste și