Totul despre Samsung Galaxy S22

Găsește accesoriul potrivit pentru telefonul tău.

keyboard_arrow_down
Swipe to the left
Tot ce trebuie să știi despre noul Samsung Galaxy S22

Tot ce trebuie să știi despre noul Samsung Galaxy S22

Scris de Publicat la: 9 mai 2022 | Actualizat la: 9 mai 2022 11090 Vizualizări

Seria Samsung Galaxy S22 s-a lansat în februarie 2022 și reprezintă o formă modernă, cu elemente atât din seria Galaxy S21, cât și din Note 20. Cum știi dacă noile modele ți se potrivesc? Mai jos, poți afla mai multe despre specificații, design, display, putere, cameră foto, cum se compară cu Samsung Galaxy S21, precum și alte informații utile.



Care sunt specificațiile


Modelul standard Samsung Galaxy S22 are următoarele specificații:


  • Chipset Snapdragon 8 Gen 1;
  • Display AMOLED, Gorilla Glass Victus+;
  • 8GB RAM;
  • Memorie: 128 Gb;
  • Baterie: 3700 mAh;
  • Încărcare clasică 25 W;
  • Încărcare wireless 15 W;
  • 4 camere foto;
  • Wi-Fi 6;
  • IP68;
  • Dimensiuni: 70.6 x 146 x 7.6mm;
  • Greutate: 168 grame;
  • Sistem de operare: Android 12.



Cum se remarcă prin design și display


Modelul Samsung Galaxy S22 are un design unic, iar odată ce l-ai văzut, nu-l vei uita prea curând. Inclusiv modelul Samsung Galaxy S22+ are un aspect fluid, singurele care ies în evidență fiind camerele foto.


Spre deosebire de modelele din seria Galaxy S21, acestea sunt mai puțin curbate, cu părțile laterale ceva mai drepte. De asemenea, telefoanele au un capac din sticlă, față de cel specific Galaxy 21, din plastic. Nu este o diferență majoră, însă se simte la atingere.


Al doilea model din serie, Galaxy S22 Ultra, seamănă mai mult cu un telefon Galaxy Note 10, oferind cinci locașuri, patru pentru cameră și unul pentru flash.


În ceea ce privește display-ul, Samsung Galaxy S22 are un ecran de 6,1 inch FHD+ 1080p, cu o rată de refresh de 120 Hz. Al doilea model din serie, Galaxy S22 Plus, are un ecran ceva mai mare, de 6,6 inch, iar modelul Galaxy S22 Ultra este cel mai mare, având 6,8 inch QHD+.


Toate modelele au ecrane rezistente, de tip Gorilla Glass Victus+, care oferă protecție împotriva zgârieturilor. Totuși, este indicat să folosești o husă de protecție sau o folie de protecție.


Vezi aici întreaga categorie de FOLII STICLĂ pentru Samsung Galaxy S22



Ce procesor are Samsung Galaxy S22


Nu putem examina pe îndelete seria Samsung Galaxy S22, fără a discuta despre performanțele sale și despre cum se descurcă la multitasking sau la instalarea unor jocuri solicitante din punctul de vedere al procesorului.


Producătorul propune procesoarele Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 și Exynos 2200, dezvoltate chiar de Samsung, în colaborare cu AMD. Încă nu se știe pe ce piețe vor ajunge modelele cu Exynos 2200, însă majoritatea telefoanelor vor fi echipate cu profesionistul Snapdragon.


Atât Samsung Galaxy S22, cât și Samsung Galaxy S22 Plus au 8 Gb de RAM, suficienți pentru majoritatea sarcinilor zilnice, inclusiv pentru cele realizate în paralel. În funcție de nevoi, poți opta pentru Galaxy S22 Ultra, care vine cu 12 Gb de RAM.



Cum stă la capitolul memorie și baterie


Tot mai multă lume caută viteză și o conexiune mai bună la internet. De multe ori, aceste beneficii au un neajuns: bateria. Spre deosebire de modelele anterioare, Samsung a redus capacitatea bateriilor pentru Galaxy S22. Astfel, modelul standard Samsung Galaxy S22 are 3700 mAh, iar Samsung Galaxy S22 Plus are 4500 mAh. Doar Samsung Galaxy S22 Ultra are o baterie la standardele anterioare, de 5000 mAh.


Dacă bateria este singurul impediment care te face să te gândești care model ți se potrivește, poți opta pentru modelul Galaxy S22 sau Galaxy S22 Plus și să folosești o baterie externa.


Cum vor face față aceste baterii, rămâne de văzut. Cert este că procesorul mai bun și RAM-ul mai eficient ar putea foarte bine compensa pentru pierderile de câteva sute de mAh.


În ceea ce privește memoria, Samsung Galaxy S22 și S22 Plus sunt disponibile cu două variante de memorie: 128 Gb și 256 Gb. Din păcate, nu dispun de spațiul pentru extinderea memoriei. Dacă ai nevoie de mai mult spațiu, va trebui să te îndrepți spre modelul Samsung Galaxy S22 Ultra, care vine în trei variante: 128 Gb, 256 Gb și 512 Gb. Există și o variantă mai scumpă a S22 Ultra, ce are 1 Gb de memorie.



Cum este camera foto


În cazul seriei Galaxy S22, doar Ultra are camere similare modelelor anterioare. Samsung Galaxy S22 și S22 Plus au o cameră nouă de 50 MP Isocell GN5. Aceasta este excelentă în fotografii, mai ales datorită tehnologiei Dual Pixel Pro, care permite focus instant. Mai mult, simplifică fotografiile pe timp de noapte.


De asemenea, aceste două modele includ și tehnologia Adaptive Pixel. Samsung combină fotografiile realizate în regim de 108 MP cu o cameră de 12 MP, oferind poze mai luminoase și culori mai apropiate de realitate.


Modelele S22 și S22 Plus au o cameră de 50 MP, una ultra-wide de 12 MP și una de tip zoom telephoto de 10 MP. Samsung Galaxy Ultra se remarcă printr-o cameră performantă de 108 MP, care oferă o îmbunătățire a detaliilor, față de Galaxy S21, două camere de tip tele-photo de 10 MP și o cameră ultra-wide de 12 MP. Camera pentru selfie/apeluri video este de 10 MP.


Samsung oferă inclusiv suport pentru fotografiile RAW, o opțiune asemănătoare celei oferite de tehnologia ProRAW a celor de la Apple. Pe scurt, producătorul susține că vei putea realiza fotografii foarte apropiate de experiența unui DSLR.



Cât costă Samsung Galaxy S22


Prețurile variază în funcție de dotări. Astfel, modelul standard Samsung Galaxy S22 costă aproximativ 800 de dolari, pentru Galaxy S22 Plus vei plăti 1.000 de dolari, iar Galaxy S22 Ultra costă circa 1.200 de dolari pentru modelul de bază de 128 GB, modelul cu o memorie de 1Tb ajungând la 1.600 de dolari.


Bineînțeles că, pe măsură ce ne îndepărtăm de data de lansare, prețul la aceste modele, fie că vorbim de Samsung Galaxy S22, fie de Samsung Galaxy S22 Ultra, va începe să scadă.



Alte informații utile


Pe lângă cele de mai sus, Samsung Galaxy S22 include și câteva particularități ascunse, precum:


  • Posibilitatea de activare automată a funcție de economisire a bateriei – dacă petreci mult timp pe Instagram sau vizionând filmulețe pe YouTube, probabil că îți vei dori să activezi cât mai repede această funcție;
  • Blochează deschiderea automată a Bixby la fiecare atingere a butonului lateral – Bixby este asistentul personal de voce al Samsung și îți permite să folosești telefonul doar prin comenzi vocale. În setările de bază, atingerea butonului lateral pornește Bixby, însă, dacă nu folosești frecvent această opțiune, probabil că va deveni deranjantă. Dacă dorești stoparea sa, tot ce ai de făcut este să intri la setări, pentru a modifica parametrii butonului lateral. Alternativele sunt închiderea telefonului, restartarea sau dezactivarea completă a funcției acestui buton;
  • Folosești stylus-ul pentru a traduce repede un text – una dintre cele mai folosite opțiuni ale modelului Galaxy S22 Ultra este folosirea sylus-ului pentru a crea notițe, pentru a desena și chiar pentru a traduce un text. De exemplu, pentru a traduce, tot ce ai de făcut este să ții vârful stylus-ului deasupra unui cuvânt, fără a atinge ecranul. În 1-2 secunde va apărea o fereastră în care cuvântul va fi scris cu albastru, iar traducerea, cu negru.


Vezi aici toate accesoriile compatibile cu telefoanele Samsung.



Deși seria Galaxy S22 nu aduce neapărat o revoluție în lumea smartphone-urilor, reprezintă cu siguranță o evoluție. Modelul Samsung Galaxy S22 Ultra este singurul care se aseamănă mai mult cu telefoanele anterioare, în special cu Note 20, datorită stylus-ulul S Pen.


Senzorul pentru camera de 50 MP oferă unghiuri mai bune pentru fotografii, iar procesorul și alte îmbunătățiri oferă o viață mai lungă bateriei, inclusiv celor mai mici decât ale modelelor S21.


Similar telefoanelor lansate de Apple, modelele iPhone 13, Pro și Pro Max, Galaxy S22 nu reprezintă o schimbare majoră, ci o rafinare a caracteristicilor existente. Bateria este puțin mai bună, procesorul este mai performant, iar camera face fotografii mai realiste. Dacă ești un fan al Samsung Galaxy, sigur îți va plăcea și seria S22.


Sursa foto: Shutterstock, imagini producător

Citeste și