Trucuri pentru cele mai bune poze 360 cu telefonul mobil

Găsește accesoriul potrivit pentru telefonul tău.

keyboard_arrow_down
Swipe to the left
Trucuri pentru cele mai bune poze 360 cu telefonul mobil

Trucuri pentru cele mai bune poze 360 cu telefonul mobil

Scris de Mobiup Publicat la: 7 decembrie 2020 | Actualizat la: 7 decembrie 2020 13917 Vizualizări

Telefoanele mobile au evoluat mult în ultimii ani, iar în prezent, noile modele de smartphone-uri vin dotate cu funcții tot mai avansate. Dacă în trecut, camera foto a unui telefon era folosită doar ocazional, pentru fotografii de la care nu aveam mari așteptări, în prezent, funcția foto a smartphone-ului poate fi utilizată pentru a realiza poze cu adevărat reușite.


Printre acestea se numără și fotografiile panoramice sau pozele 360º, o metodă excelentă de a imortaliza cele mai frumoase peisaje și de a le împărtăși cu cei dragi. Cu toate că majoritatea smartphone-urilor permit realizarea unor astfel de fotografii, pentru a obține cele mai bune rezultate și pentru a putea să realizezi un album pe care să-l privești cu drag în anii ce vor urma, este necesar să ții cont de câteva reguli speciale.


În cele ce urmează, îți prezentăm o serie de trucuri și informații care te vor ajuta să realizezi cele mai frumoase poze 360º cu telefonul mobil:


Aplicația necesară pentru poze 360º


Dacă ai un smartphone care nu este mai vechi de 5 ani, atunci, cel mai probabil, poți face poze 360º cu acesta. Totuși, aceste tipuri de fotografii se realizează doar cu ajutorul unei aplicații speciale, pe care o poți găsi, din fericire, gratuit. În prezent, cea mai utilizată aplicație pentru poze 360º, folosită atât de utilizatorii Android, cât și de cei iOS, este Google Street View. Aceasta este disponibilă pe App Store sau pe Google Play, iar utilizarea sa este foarte intuitivă. Totuși, pentru cele mai reușite fotografii 360º, îți recomandăm să folosești un selfie stick, care va asigura o manevrabilitate mai mare a telefonului și care te va ajuta să acoperi o suprafață mult mai vastă, atunci când imortalizezi un peisaj.


Vezi AICI oferta noastra de SELFIE STICK-URI


Pentru a încerca prima fotografie 360º, tot ce trebuie să faci este să selectezi funcția „Camera” din aplicație, iar odată deschisă această funcție, să încadrezi imaginea conform instrucțiunilor, până ce în partea de jos a ecranului va apărea o pictogramă verde. Rotește camera în jurul tău până când acea pictogramă va rămâne în permanență prezentă pe ecran. Dacă, în partea de sus a ecranului, se află un punct portocaliu, înseamnă că fotografia 360º nu este completă și că este nevoie să repeți procesul pentru a completa cadrele lipsă.



În momentul în care toate cadrele au fost imortalizate cu succes, aplicația le va procesa, pentru a le transforma într-o fotografie 360º. Acest proces poate dura câteva secunde, însă vei vedea în timp real progresul. După ce fotografia finală este pregătită, o poți salva în profilul aplicației, prin apăsarea butonului „Publish”.


Totuși, pentru a o putea distribui pe Facebook sau pe alte rețele sociale, este necesar să salvezi fotografia pe telefon, însă poți face asta simplu, prin apăsarea unui buton. Dacă fotografiile 360º sunt pe gustul tău și ai decis să profiți de fiecare ocazie pentru a imortaliza elemente din jurul tău în acest mod, ar trebui să știi că aceste poze vor ocupa mai mult spațiu de stocare decât fotografiile clasice. De aceea, pentru a nu-ți aglomera memoria telefonului, este bine să ai un card de memorie, pe care să le stochezi în siguranță.


Gasesti AICI oferta noastra de CARDURI DE MEMORIE


Trucuri pentru a face poze 360º reușite


Cu toate că aplicația Google Street View îți pune la dispoziție toate funcțiile necesare pentru a face fotografii 360º, cele mai reușite poze le poți obține doar dacă aplici o serie de trucuri specifice, pe care ți le prezentăm în cele ce urmează:


Atenție la lumină


Pentru a face fotografii 360º, este necesar să te rotești într-un unghi de 360º, astfel încât să surprinzi întreg peisajul. Cu toate că aplicația va corecta automat micile diferențe de luminozitate, este important să te asiguri că nu vei face astfel de poze în zone în care soarele este prea puternic sau în cele iluminate intens, pentru că diferența de intensitate a luminii va fi sesizabilă. În schimb, alege să faci fotografiile într-un moment al zilei în care lumina nu este foarte puternică sau într-un loc în care obiectivul nu este îndreptat direct către soare.



Încearcă să ții telefonul fix


Pentru a realiza o fotografie 360º, este necesar să găsești o poziție fixă a telefonului și să te rotești pe loc cu acesta. Pentru o mai bună stabilitate, încearcă să ții telefonul paralel cu pieptul și să te rotești ușor pe loc, fără a modifica poziția telefonului. În cazul în care folosești un selfie stick, încearcă să-l ții cu ambele mâini și să ai brațele apropiate de corp atunci când te rotești. Totuși, cele mai bune rezultate le vei obține dacă folosești un stabilizator, care te va scuti de efortul de a ține camera nemișcată.


AICI gasesti STABILIZATOR CU 4 MODURI DE INREGISTRARE



Alege cu atenție scenele pe care le surprinzi


Dacă te afli în preajma unei atracții turistice aglomerate sau în mijlocul unui peisaj natural precum o cascadă sau un râu, probabil că îți dorești să realizezi o poză 360º prin care să imortalizezi acest loc. Totuși, este important să ții cont de faptul că, atunci când există foarte multă mișcare în jurul tău, fotografia nu va ieși foarte reușită. De aceea, este important să-ți alegi peisaje cât mai statice pentru a realiza astfel de poze. Încearcă să aștepți până ce zona în care îți dorești să faci fotografia se va mai elibera de turiști sau distanțează-te cât mai mult de lucrurile din jurul tău care se află în mișcare. Fă mai multe poze 360º din diferite locuri și salveaz-o pe cea mai reușită dintre ele.


Fotografiile 360º sunt o metodă foarte bună de a imortaliza peisaje deosebite, astfel încât să obții o imagine de ansamblu asupra zonei pe care ai vizitat-o. Ține cont de sfaturile noastre pentru a reuși să faci fotografii cu adevărat reușite, pe care să le poți distribui pe rețelele sociale sau împărtăși cu cei dragi.


Sursa Foto: Shutterstock

Citeste și