Cele mai bune aplicatii de muzica pentru Android si iPhone

Găsește accesoriul potrivit pentru telefonul tău.

keyboard_arrow_down
Swipe to the left
Cele mai utile aplicații pentru muzică pe care merită să le instalezi pe Android sau iPhone

Cele mai utile aplicații pentru muzică pe care merită să le instalezi pe Android sau iPhone

Scris de Mobiup Publicat la: 2 octombrie 2019 | Actualizat la: 17 ianuarie 2020 68645 Vizualizări

Fără îndoială pentru mulți dintre noi, muzica este la fel de importantă ca aerul pe care îl respirăm. Metaforic vorbind, ne dă viață, ne schimbă starea de spirit și aduce mai multă intensitate trăirilor noastre. Fie că o asculți în drum spre muncă, în mașină sau metrou, acasă în timp ce gătești sau cu prietenii la un party, muzica face parte din viața noastră. Tocmai de aceea tehnologia s-a adaptat nevoilor noastre și lansează de la an la an noi aplicații disponibile pentru telefonul mobil.


Indiferent de sistemul de operare, Android sau iOS, aceste tool-uri îți oferă experiențe de calitate în materie de muzică. Vorbim în acest articol despre cele mai interesante și utilizate dintre ele.



Aplicații de muzică pentru Android și iPhone


Ne-am obișnuit deja să existe diferențe mai mult sau mai puțin importante între sistemele de operare iOS, adică cele pentru iPhone, și sistemele Android. Și atunci când vine vorba despre aplicațiile pentru muzica, ele se pot diferenția în funcție de telefonul mobil pe care îl ai. Vei vedea, însă, că deși diferențele nu sunt majore, există câteva aplicații la care ai acces doar pe iOS și altele, doar pe Android. Oricum ar fi, paleta de opțiuni este destul de largă și din fericire vei avea ce tooluri să testezi. Iată în continuare unele dintre cele mai utile, eficiente, utilizate și cunoscute dintre ele.


Spotify


Spotify


De departe una dintre cele mai cunoscute aplicații pentru redarea melodiilor tale preferate, Spotify a devenit disponibil și în România în urmă cu aproximativ un an și jumătate. Valabilă pentru Android, iOS, dar și pentru majoritatea device-urilor moderne cu sisteme de operare Windows, Linux, aplicația oferă peste două miliarde de playlisturi și 35 de milioane de piese.


Timp de 30 de zile poți folosi aplicația gratuit, putând trece la varianta Premium oricând. Pentru un abonament lunar de 4,99 euro ai acces la o „bibliotecă” generoasă de piese, numeroase opțiuni de playlist, posibilitatea de a descărca melodiile în telefonul tău și de a le asculta cu un înalt nivel de calitate (320 kbps). Un alt avantaj este că poți folosi aplicația și dacă nu ești conectat la internet, Spotify fiind serviciul de streaming ideal pentru orice meloman.


Citește și: Cum alegi perechea potrivită de căști pentru telefon: recomandări și sfaturi utile


Soundcloud


Această aplicație merită să fie trecută în topul celor mai cunoscute și utilizare aplicații pentru muzică. O poți descărca din Magazin Play, unde are peste trei milioane de recenzii și este cotată cu 4.6 stele din 5. Este un tool cu care poți asculta muzică mai mult sau mai puțin cunoscută. Vei găsi aici o serie întreagă de remixuri reușite, unele dintre ele putând fi descărcate gratuit în telefonul tău. Din acest motiv, aplicația Soundcloud este îndrăgită mai ales de tinerii artiști pentru că le permite să își urce creațiile muzicale și să le promoveze direct din platformă.


Soundcloud este o aplicație ce poate fi instalată pe Android, iPhone sau iPad. În cazul în care ai iPhone, aplicația îți permite să creezi playlisturi cu melodiile preferate și să le „share-uiești” cu prietenii tăi. De asemenea, ai opțiunea de a-ți face cont sau abonament în care poți asculta piesele muzicale la o calitate și claritate mai înaltă.


Deezer


Disponibilă pentru Android, Deezer este o aplicație destul de cunoscută, pe care o poți descărca din Magazin Play. Cu un milion de recenzii și o cotă de 4.2 stele din 5, Deezer te ajută să descoperi ușor artiști noi, să îți creezi liste de redare și să le editezi după bunul plac. În cazul în care optezi pentru varianta Premium, ai acces nelimitat la toate cele 50 de milioane de melodii din platformă și le poți asculta offline și fără reclame. De asemenea, dacă vrei să te bucuri de melodii la cea mai înaltă calitate a lor, Deezer oferă un abonament HiFi care utilizează codecuri FLAC (Free Lossless Audio Codec).


Google Play Music


Google Play Music


O altă aplicație utilă pentru redarea pieselor tale preferate și care poate fi descărcată din Magazin Play este Google Play Music. Disponibilă pentru Android, iPhone și iPad, aplicația se laudă cu o „bibliotecă” de peste 50 de mii de cântece. Avantajul este că prin acest tool poți asculta offline inclusiv melodiile tale, din telefonul tău, îți poți crea liste de redare sau, pentru o mai bună calitate a pieselor și pentru mai multe opțiuni, poți alege pentru versiunea plătită. O altă parte bună este că același cont poate fi folosit de zece device-uri în același timp.


Amazon Music


Aplicația este un fel de Google Play Music, valabilă doar pentru iPhone. Avantajul este că îți oferă posibilitatea de a urca melodiile tale preferate în contul Amazon Music. Poți adăuga până la 250 de piese și le poți asculta direct din contul tău, fără să ai nevoie de conexiune la internet. De asemenea, aplicația oferă acces la o „bibliotecă” de peste 50 de milioane de melodii și posibilitatea de a îmbogăți opțiunile prin variantele Premium ale aplicației.


iCloud Music Player


Fiind tot o aplicație valabilă doar pentru iPhone, iCloud Music Player te ajută să asculti muzica preferată, fără să ai nevoie de conexiune la internet. Aplicația suportă melodii în format mp3, mp4, wav și multe altele și pot fi redate din conturile tale de Google Drive, DropBox sau OneDrive. De asemenea, iCloud Music Player îți oferă posibilitatea de a crea și a edita playlisturile personalizate în funcție de preferințele tale.


Pandora - Streaming Music, Radio & Podcasts


O aplicație destul de cunoscută, cu ajutorul căreia găsești foarte ușor muzică nouă din genul și stilul tău preferat. Intri în aplicație, introduci numele artistului îndrăgit de tine, iar Pandora va reda atât melodiile lui, cât și alte recomandări din același gen muzical. În timp ce asculți piesele poți da recenzii, iar aplicația va ști să îți redea mai multe melodii asemănătoare cu cele pe care le-ai cotat cu scoruri mai mari. Pandora este o aplicație gratuită pentru iPhone, iPad, Android, Kindle Fire și alte dispozitive precum Windows și smartwatches.


Shazam


Deși nu este o aplicație pentru redarea melodiilor preferate, Shazam te ajută să găsești foarte ușor piese muzicale noi, oriunde te-ai afla. Folosită de sute de milioane de utilizatori, aplicația merită să fie instalată gratuit pe telefonul tău indiferent dacă ai Android, iPhone sau Apple Watch. Dacă te afli în oraș cu prietenii și la terasa la care sunteți îți atrage atenția o melodie, dar nu știi cum se numește, Shazam îți poate spune imediat care este titlul piesei și artistul. De asemenea, ai opțiunea de a da share melodiei descoperite, de a o reda pe Spotify și de a afla discografia artistului sau recenzii ale albumelor sale.


Musixmatch


Musixmatch


Disponibilă pentru iPhone, aplicația se mândrește cu cea mai mare „galerie” de versuri din lume. Este un tool extrem de interesant deoarece îți dă posibilitatea de a reda piesele favorite sincronizate cu versurile și chiar traducerile lor în limba engleză. De asemenea, Musixmatch îți dă posibilitatea de a identifica o piesă nouă după anumite cuvinte-cheie sau strofe.


Zonga


Cu peste un milion de descărcări și 11.000 de recenzii pe Magazin Play, aplicația Zonga este disponibilă atât pentru Android, iOS, cât și pentru iPhone. Îți oferă acces la peste 36 de milioane de melodii din toate genurile, structurate foarte util pe artiști, albume sau playlisturi. Avantajul este că poți vedea topuri de melodii, albume și artiști pentru inspirație și poți descărca numeroase piese, pe care apoi le asculți offline. Este o aplicație foarte bună, pe care o poți folosi oriunde, oricând și de pe orice device. De asemenea, aplicația oferă opțiune Radio, unde poți reda emisiunile preferate sau melodiile îndrăgite fără întrerupere.


iHeartRadio


Cu peste 100.000 de descărcări din Magazin Play, aplicația este extrem de utilă și ușor de folosit atunci când vrei să asculți diferite posturi de radio. Suportă atât frecvențe AM, cât și FM. Posturile tale preferate pot fi salvate și le poți seta ca alarmă sau ceas deșteptător, astfel încât să fie redate pentru a te trezi dimineața sau atunci când ai nevoie. Cu o interfață modernă, intuitivă și ușor de folosit, iHeartRadio este o aplicație versatilă, care poate fi instalată pe Android, iPhone, iPad, IPod touch, Kindle Fire, Windows 10 ș.a.


YouTube


YouTube


Aplicația Youtube seamănă destul de mult cu site-ul, așa că foarte multe lucruri noi nu sunt de spus. Poate fi descărcată din Magazin Play sau App Store, fiind disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iPhone. Partea interesantă este că aplicația oferă și varianta Premium. Pentru un abonament de aproximativ 22 de lei pe lună, poți reda piesele preferate fără să fii întrerupt de bine cunoscutele reclame. De asemenea, ai posibilitatea să asculți melodiile folosind în paralel alte programe sau având ecranul telefonului închis.


8tracks playlist radio


Așa cum pe Facebook poți crea albume cu fotografiile tale, la fel și pe 8tracks poți crea albume cu melodiile preferate în funcție de stilul lor, momentele în care vrei să le asculți, starea pe care ți-o transmit sau alte preferințe. Este ca atunci când înregistrai casete sau scriai CD-uri cu diferite piese muzicale pentru prietenii tăi. Acum albumele create pot fi share-uite mult mai ușor folosind rețelele de socializare. Din păcate, însă, ai nevoie de conexiune la internet pentru a putea asculta piesele dorite. Aplicația este valabilă pentru Android și poate fi instalată din Magazin Play.


Tu pe care dintre aceste aplicații le folosești deja?


Sursa foto: Shutterstock

Citeste și