Cum stergi sau dezactivezi contul de Instagram

Găsește accesoriul potrivit pentru telefonul tău.

keyboard_arrow_down
Swipe to the left
Cum iți ștergi sau dezactivezi contul de Instagram: un ghid pas cu pas

Cum iți ștergi sau dezactivezi contul de Instagram: un ghid pas cu pas

Scris de Publicat la: 9 mai 2022 | Actualizat la: 9 mai 2022 185081 Vizualizări

Instagram are peste un miliard de utilizatori în întreaga lume. Platforma, care la început era dedicată exclusiv distribuirii de poze frumoase pe Internet, a ajuns să fie una dintre marile platforme de entertainment online. Pentru mulți, contul de Instagram reprezintă un mediu în care-și găsesc inspirația. Însă pentru unii useri, aplicația devine un obstacol în calea productivității lor.


Te-ai hotărât să renunți la contul de Instagram și-ți dorești să îl dezactivezi sau chiar să-i spui adio și să nu privești înapoi? Atunci noi îți oferim un ghid util în care vei afla ce e bine să faci înainte de a-ți șterge contul, dar și explicații pas cu pas despre cum îl poți dezactiva temporar ori șterge permanent.



De ce să dezactivezi sau să ștergi contul de Instagram?


Dacă te gândești serios să renunți la Instagram, află că nu ești singurul. Mulți utilizatori decid să facă o pauză de la aplicație pentru a limita timpul petrecut pe telefon. Ștergerea contului de Instagram le oferă mai multă concentrare și timp pe care să-l petreacă făcând alte lucruri sau socializând face to face în locul socializării online.

Cauze frecvente pentru dezactivarea contului de Instagram sunt:


  • Confidențialitatea - de la informațiile personale care pot fi vizualizate de oricine, până la partajarea de date personale către terți, dacă te îngrijorează siguranța ta online, cel mai bine este să renunți la contul de Instagram.
  • Accesul la conținut util - navigarea pe Instagram poate fi distractivă, însă conținutul nu este întotdeauna relevant sau util pentru tine.
  • Economisire de date - dacă folosești aplicația de mobil, Instagram îți arată sugestii de videoclipuri pe care nu le poți opri. Din punctul de vedere al companiei, este un lucru benefic pentru user engagement, statistici și venituri din publicitate, dar pentru utilizator înseamnă costuri crescute la datele mobile, de exemplu.


O altă cauză poate fi spargerea contului. Dacă observi activitate suspectă pe contul tău, atunci cu siguranță că cea mai bună soluție este ștergerea contului de Instagram definitiv și crearea unui nou cont. Securitatea telefonului tău este extrem de importantă acum când atacurile cibernetice devin din ce în ce mai frecvente.



În primul rând, ar trebui să faci un backup la toate datele, pozele și videoclipurile de pe profilul tău. Astfel, nu vei pierde informație de care probabil vei mai avea nevoie sau postări pe care vrei să le păstrezi ca amintire. Backup-ul se poate face direct din aplicația de mobil.

Pentru a face backup tuturor datelor de pe contul tău înainte de a șterge contul Instagram, ai câțiva pași simpli de urmat:


  • Intră în aplicație și apasă pe fotografia de profil, apoi mergi la meniul din colțul dreapta sus.
  • Selectează opțiunea Your activity (Activitatea ta).
  • În pagina care apare, derulează până ajungi la Download Your Information (Descarcă Informația Ta)
  • Când selectezi această opțiune, ți se cere introducerea adresei de email. Verifică ca aceasta să fie corectă, apoi apasă pe Request Download (Solicită Descărcare).
  • Vei primi un email cu toate fotografiile, comentariile și toate celelalte date ale contului tău în maxim 48 de ore.


Verifică, de asemenea, care sunt aplicațiile la care te-ai logat folosind contul de Instagram, pentru că nu le vei mai putea folosi cu datele de logare pe IG odată ce contul este șters. Poți face acest lucru foarte rapid, din aplicație:


  • Din profilul tău, mergi din nou la meniul din dreapta sus.
  • Apasă pe Settings (Setări), apoi pe Security (Securitate).
  • Selectează Apps and Websites (Aplicații și Site-uri).
  • În pagina care-ți apare vei putea vedea ce aplicații sunt active și poți apoi modifica modalitatea de logare pe acestea.


Cum dezactivezi contul de Instagram?



Dacă alegi să îți dezactivezi temporar contul de Instagram, atunci toate informațiile contului tău vor fi păstrate. Toate postările tale, like-urile și comentariile vor fi ascunse până în momentul în care reactivezi contul, adică nici un alt utilizator Instagram nu le va mai putea vedea sau accesa.


Contul de Instagram dezactivat poate fi recuperat. Dacă vei vrea să îți activezi contul de Instagram, tot ce ai de făcut este să te loghezi din nou cu username-ul și parola ta.


Dezactivare cont Instagram de pe PC


Nu uita că pentru dezactivarea contului ai mai întâi nevoie de datele tale de logare în cont. Este extrem de util să ai datele de logare, dar mai ales parola, stocate în siguranță. Parola îți va fi cerută și ca modalitate de confirmare atunci cînd vrei să inițiezi cererea de dezactivare sau de ștergere.


Dacă vrei să dezactivezi contul tău de Instagram folosind un computer sau laptop, aceștia sunt pașii de urmat:


  • Logheaza-te pe Instagram din browser.
  • Fă click pe fotografia de profil în colțul dreapta sus, apoi apasă pe Profile (Profil).
  • După aceea, fă click pe Edit Profile (Editare Profil).
  • Derulează până ajungi la opțiunea Temporarily disable my account (Dezactivează-mi contul temporar).
  • Selectează o opțiune din meniul Why are you disabling your account? (De ce vrei să-ți dezactivezi contul?) și re-introdu parola. Opțiunea de dezactivare cont va apărea doar după ce selectezi un motiv și îți confirmi alegerea și identitatea prin introducerea parolei.
  • Fă click pe Temporarily Disable Account (Dezactivează Temporar Contul).


Cont Instagram dezactivat de pe mobil


Dezactivarea contului de Instagram nu se poate realiza decât din browser, nu și din aplicație. Așadar, dacă vrei să faci acest lucru pe telefon, iată pașii pe care trebuie să-i urmezi:


  • Loghează-te pe instagram.com din browser-ul tău de mobil.
  • Apasă pe fotografia de profil din colțul dreapta jos, apoi apasă pe Profile (Profil) și apoi pe Edit Profile (Editare Profil).
  • Derulează până ajungi la opțiunea Temporarily disable my account (Dezactivează-mi contul temporar).
  • Selectează o opțiune din meniul Why are you disabling your account? (De ce vrei să-ți dezactivezi contul?) și re-introdu parola.
  • Apasă pe Temporarily Disable Account (Dezactivează Temporar Contul).


Cum ștergi contul de Instagram?



Dacă dezactivarea Instagram-ului îți mai permite să accesezi și să-ți păstrezi toate datele contului intacte, atunci când îți ștergi contul de Instagram, profilul tău, toate postările, foto și video, precum și toate like-urile și comentariile vor dispărea. Odată ce contul este șters și dorești să-ți creezi unul nou, poți folosi același username ca înainte, dacă nu este luat de altcineva.


Ștergere cont Instagram de pe PC


Nu uita ca înainte de a-ți șterge definitiv profilul să te conectezi și să inițiezi cererea de descărcare a datelor, apoi să salvezi o copie a acestora în calculator. După ce contul va fi șters, nu vei mai avea acces la instrumentul de descărcare a datelor Instagram. La fel ca în cazul dezactivării contului IG, ștergerea acestuia nu se poate realiza din aplicația de mobil.

Pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru ștergerea contului sunt următorii:


  • Mergi la pagina Delete Your Account (Ștergere Cont).
  • Selectează o opțiune din meniul Why are you deleting your account? (De ce vrei să-ți ștergi contul?) și re-introdu parola. La fel ca și în cazul dezactivării, alegerea unui motiv pentru care vrei să ștergi contul este necesară pentru a trece mai departe la confirmarea opțiunii.
  • Apasă pe Delete [username] (Ștergere [username/nume de utilizator]).


Ștergere cont Instagram de pe mobil


Ștergerea contului de Instagram de pe mobil se realizează la fel ca pe computer ori laptop, din browser-ul de pe telefonul tău. Contul tău va fi șters în termen de 30 de zile de la inițierea cererii tale de ștergere permanentă a acestuia. În cele 30 de zile, dacă te-ai răzgândit încă îți poți reactiva contul.


De reținut că după ce începe procesul de ștergere, poate dura până la 90 de zile ca acesta să fie pe deplin finalizat. Copii ale conținutului tău pot rămâne în back-up și după cele 90 de zile.


Înainte de a decide dacă vrei să-ți dezactivezi contul, ori chiar să-l ștergi definitiv, poți lua în calcul și opțiunea de a modifica setările de securitate și a schimba cine poate vedea conținutul contului tău. Astfel, poți să-ți faci postările private sau poți bloca alți utilizatori.


O altă idee excelență ar fi să dezactivezi contul doar temporar sau să dezinstalezi aplicația pentru o „perioadă de probă”, să vezi dacă îți dorești să te întorci la contul tău sau poți renunța la el definitiv. În cazul în care ștergerea contului este alegerea ta, atunci ai toate informațiile să faci asta în doar câteva minute!


Sursa foto: Shutterstock

Citeste și