TOP Cele mai bune Telefoane in tendinte in 2021

Găsește accesoriul potrivit pentru telefonul tău.

keyboard_arrow_down
Swipe to the left
Tendințele telefoanelor mobile în 2021

Tendințele telefoanelor mobile în 2021

Scris de Publicat la: 10 mai 2021 | Actualizat la: 6 septembrie 2021 11615 Vizualizări

Pentru producătorii de telefoane, adaptarea la cerințele consumatorilor și satisfacerea acestora este mereu cea mai mare provocare. Smartphone-urile de ultimă generație au atins performanțe incredibile, așa că este greu de spus ce anume se poate, mai mult de atât. Cu toate acestea, noile generații vin cu propuneri dintre cele mai interesante, orientate în principal către perfecționarea și adaptarea la nevoile reale, concomitent cu anticiparea dorințelor utilizatorilor.



Perspective pentru telefoanele mobile din 2021


Este posibil ca pandemia să fi încetinit unele lucruri în 2020, cu excepția domeniilor tehnologice, unde lucrurile se află într-o continuă evoluție, deseori cu rezultate uimitoare, inclusiv și pentru cei foarte familiarizați cu acest domeniu. Cu un Samsung Galaxy S21 deja devenit familiar (ironic, unii ar spune chiar învechit, deși, probabil, încă nu i-au identificat toate performanțele), cu cel mai bun pliabil al momentului, Samsung Galaxy Z Fold 2, și cu zvonuri despre un super Samsung pliabil de tip „armonică”, dar și cu un excelent iPhone 12 și „neintenționate” scurgeri de informații extrem de interesante despre un iPhone 13, cu o baterie care să susțină super procesorul, undeva în septembrie octombrie 2021, totul se anunță a fi în mișcare. Ar fi nedrept să-i uităm pe cei „mici” de la Sony, HTC, Huawei sau pe cei de la OnePlus, Nokia și Google Pixel, dar fără a omite Motorola, ZTE sau Xiaomi, asta pentru a avea o imagine a concurenței uriașe, pe un teren de „joacă” destul de îngust, cu performanțe de necontestat și cu așteptări uriașe.


2021 a adus deja pe piață câteva modele noi: Samsung Galaxy S21, Samsung Galaxy S21 Plus și Samsung Galaxy S21 Ultra - trei telefoane care vor fi în top cele mai bune și mai populare ale anului (și probabil nu doar ale acestui an). Au urmat OnePlus 9, OnePlus 9 Pro, impresionanta gamă Xiaomi Mi 11, dar și Oppo Find X3 Pro. Multe alte nume sonore sunt pe drum și sunt, cumva, obligate să facă spectacol. Se pregătesc un iPhone 13 și ciudățenii precum Samsung Galaxy Z Fold 3, toate interesante, neobișnuite și, mai ales, inovatoare.


În condițiile acestea, câteva lucruri legate de tendințele pentru 2021 sunt sigure, de exemplu, capabilitati 5G pentru toate versiunile care vor vrea să mai rămână pe piață, inclusiv în segmentele populare ale telefoanelor accesibile din punctul de vedere al prețului, camere ultra performante și baterii cu durata mai mare de viață. Probabilitatea ca ecranele să crească și mai mult este redusă. Cu siguranță acestea vor pierde ramele, ceea ce va duce, totuși, la sporirea display-ului. O provocare rămâne includerea camerei pentru selfie sub ecran, deși tehnologia este destul de complicată (ZTE Axon 20 5G a reușit asta, în 2020).


2020, în contextul pandemiei de COVID-19, a dovedit utilitatea tehnologiei ca mijloc esențial de interacțiune. Probabil niciodată mai mult ca până acum, mijloacele moderne de comunicare nu au fost atât de necesare, iar telefoanele inteligente au permis continuarea unor activități esențiale. Aceasta a dus la o explozie a aplicațiilor, în primul rând, a celor utile (de la Classroom până la Zoom), iar această tendință va continua, pentru că oamenii au descoperit beneficiile extraordinare ale acestora.


În strânsă legătură cu necesitățile impuse de pandemie, s-a dovedit mai necesară ca niciodată protecția datelor, în general, și a celor personale (inclusiv a modalităților de plată electronice, online), în special. În mod cert, tendința de a dezvolta aplicații mobile sigure va continua în ritm accelerat, acestea aducând un nivel ridicat de confort și securitate pentru utilizatori.



Cum alegi telefonul potrivit


Sunt mai multe criterii care trebuie luate în seamă, atunci când alegi telefonul inteligent potrivit, dar două dintre ele pot fi considerate principale: prețul (bugetul care poate fi alocat acestei achiziții) și sistemul de operare al dispozitivului. În principiu, toate telefoanele pot interacționa cu alte dispozitive inteligente, dar, atunci când toate acestea funcționează pe „aceeași lungime de undă”, lucrurile sunt perfecte. În cazul în care unele device-uri au sisteme de operare diferite, este posibil să fie necesară utilizarea unor aplicații, pentru ca acestea să poată comunica eficient. Acesta este motivul pentru care alegerea sistemului de operare este, poate, mai importantă decât stabilirea bugetului necesar.


Un alt criteriu care trebuie luat în calcul și care poate influența substanțial valoarea bugetului este tipul procesorului și capacitatea de stocare a informațiilor. Aceste caracteristici merg mână în mână și își pun amprenta asupra performanțelor reale ale telefonului. Este la fel de important și tipul de memorie, care determină cât de repede se încarcă și operează datele aplicațiilor din telefon. Cele mai bune smartphone-uri au o memorie de tip UFS 2.1 sau 3.1, dar aceasta vine cu un preț final mai ridicat. Un telefon cu un preț mai scăzut merită investiția, dacă are măcar o memorie de tip eMMC 5.1.


Gasesti AICI oferta noastra de CARDURI DE MEMORIE


În ceea ce privește funcțiile de bază, precum e-mailul, navigarea pe web și hărțile, telefoanele inteligente au atins o capacitate maximă. În aceste condiții, alegerea trebuie făcută ținând cont de acele detalii tehnice care interesează în cea mai mare măsură. De exemplu, dacă este importantă calitatea fotografiilor, atunci performanța camerei va fi esențială, iar dacă telefonul va fi utilizat, în principal, pentru interacțiune pe rețelele sociale și vizionarea de filme, atunci rezoluția și capacitatea bateriei sunt detaliile de bază.


Este bine să se țină seama și de faptul că fiecare sistem de operare are unele caracteristici exclusive, cum ar fi Siri, scanarea amprentelor digitale, chat, FaceTime și asistență iCloud, în timp ce Android vine cu Google Now, widget-uri homescreen pentru personalizare și permite instalarea de aplicații terțe (ceea ce înseamnă că pot fi descărcate programe în afara ecosistemului Play Store), iar aceste detalii trebuie alese în funcție de nevoile utilizatorului.


Deși deseori ignorat, un aspect esențial se referă la alegerea serviciului de telefonie și a unui plan de date care să funcționeze optim în raportul preț-calitate. Operatorii de servicii telefonice vor oferi, de obicei, o gamă largă de opțiuni de plată cu abonament, preplătite pentru minute de telefon, mesaje text și date prin rețeaua celulară. Stilul de viață și scopul pentru care este utilizat telefonul sunt definitorii pentru alegerea acestor opțiuni. De exemplu, costurile pot fi mult reduse, dacă serviciul de date nu este esențial, pentru că utilizezi datele mobile în sistem wi-fi de acasă sau de la serviciu, iar în timpul deplasărilor nu folosești internetul sau utilizarea lui este în limita minimă oferită de abonament. Poate fi luat în calcul și costul mai redus al unui dispozitiv care poate fi accesat de un operator unic, dar și dezavantajele pe care le are un telefon codat într-o rețea captivă.


Dimensiunea ecranului (măsurată din colț în colț, pe diagonală și exprimată, de cele mai multe ori, în inch) ține strict de preferințele fiecăruia, dar poate influența mult costurile. Telefoanele cu ecran mai mic pot fi mai ieftine, dar pot avea performanțe superioare. Un display mai mare este util pentru cei care urmăresc filme sau videoclipuri. Deseori, un telefon cu ecran mare, realizat de un producător secundar, poate oferi aceeași satisfacție precum unul top, dar cu un cost mai mic.


Descoperă toate ofertele noastre de CASTI AUDIO SI BOXE și adaugă un plus de confort și calitate experienței tale audio și video.


Toate aceste elemente depind de modelul telefonului ales. Cele noi sunt, de obicei, mai rapide și mai puternice decât versiunile lor mai vechi, dar vor avea un preț mai mare. Modelele „vechi”, de un an sau doi, sunt, de regulă, cele mai practice achiziții, dat fiind faptul că au tehnologie de ultimă generație (diferențele dintre acestea și ultimul model din gamă sunt, de cele mai multe ori, insesizabile pentru un utilizator obișnuit), dar costuri inferioare.


Topul telefoanelor mobile în 2021, disponibile în România


Producătorii de top sunt prezenți în România cu ultimele generații de telefoane inteligente. Acestea au ajuns la un grad ridicat de saturație, astfel că modelele au cam toate aceleași componente, diferența dintre ele constând în funcțiile specifice de software.


Toate flagship-urile aflate pe piață în 2021 au procesoare foarte rapide, ecrane la 120Hz sau mai mult, aproape 7 inch diagonală, baterii performante și mai multe camere semiprofesionale. Se poate spune că nivelul de bază este foarte ridicat, astfel că, indiferent de modelul ales, telefonul este unul foarte bun.



Samsung Galaxy S21 Ultra


Specificații: ecran 6.8” Dynamic AMOLED, 1440x3200 px @120 Hz, 12/16 GB RAM, 128/256/512 GB memorie, procesor Exynos 2100 @2.9 GHz, camere foto: 108 MP wide, 12 MP ultrawide, 10 MP telephoto 3x, 10 MP telephoto 10x, selfie 40 MP, baterie 5000 mAh, încărcare rapidă 25 W, wireless charging 15 W.


Samsung Galaxy S21 Ultra este modelul de top dintr-o gamă de trei telefoane noi, cu un design complet schimbat, cu patru camere (dintre care două sunt rezervate pentru zoom optic 3x, respectiv 10x). Este un telefon compact, cu margini rotunjite și o rezoluție de 1080p. La aceasta se adaugă un sistem de conservare al bateriei, oricum foarte generoasă. Ca și alți competitori direcți, S21 Ultra este primul telefon Samsung livrat fără încărcător (incarcatoarele și cablurile de date trebuie procurate separat), la fel ca iPhone 12. Castile trebuie și ele achiziționate separat.



OnePlus 9 Pro


Specificații: ecran 6.7” Fluid AMOLED, 1440x3216 px @120 Hz, 8/12 GB RAM, 128/256 GB memorie, procesor Snapdragon 888 @2.84 GHz, camere foto: 48 MP wide, 50 MP ultrawide, 8 MP telephoto 3.3x, 2MP adâncime, selfie 16 MP, baterie 4500 mAh, încărcare rapidă 65 W, wireless charging 50 W.


Seria OnePlus 9 marchează începutul colaborării dintre OnePlus și producătorul de camere foto profesionale Hasselblad. Asta înseamnă camere foto de top, la care se adaugă tehnologia culorilor producătorului suedez. Ecranul AMOLED are o frecvență variabilă între 1 și 120Hz, este foarte luminos și este certificat HDR10+, având capacitatea de redare a peste un miliard de culori.



Oppo Find X3 Pro


Specificații: ecran 6.7” Fluid AMOLED, 1440x3216 px @120 Hz, 8/12 GB RAM, 128/256 GB memorie, procesor Snapdragon 888 @2.84 GHz, camere foto: 50 MP wide, 50 MP ultrawide, 13 MP telephoto 3.3x, 3MP macro, selfie 32 MP, baterie 4500 mAh, încărcare rapidă 65 W, wireless charging 30 W.


Oppo Find X3 Pro este considerat unul dintre cele mai frumoase telefoane ale momentului, în special ca urmare a modului în care sunt așezate camerele foto. Spatele telefonului este realizat dintr-o singură bucată de sticlă și are un aspect foarte sofisticat. Oppo oferă un singur model cu procesor Snapdragon 888, 12 GB RAM și 256 GB de memorie. Una dintre camerele telefonului este adaptată la imagini macro, iar aceasta este capabilă să surprindă detalii similare cu ale unui microscop care mărește de 60 de ori.



Xiaomi Mi 11


Specificații: ecran 6.81” AMOLED, 1440x3200 px @120 Hz, 8 GB RAM, 128/256 GB memorie, procesor Snapdragon 888 @2.84 GHz, camere foto: 108 MP wide, 13 MP ultrawide, 5 MP telephoto 2x, selfie 20 MP, baterie 4600 mAh, încărcare rapidă 55W, wireless charging 50 W.


Xiaomi este un lider în seria telefoanelor cu preț „rezonabil”. Telefonul este foarte îngrijit, are marginile rotunjite, dar hardware-ul este similar cu modelele de anul trecut. Ecranul AMOLED la 120Hz este luminos. Demnă de menționat este încărcarea foarte rapidă, dar, după modelul devenit lege, telefonul vine fără încărcător.



iPhone 12 Pro Max


Specificațiile și tot ceea ce trebuie cunoscut despre iPhone 12 și variantele lui le găsești cu lux de amănunte într-un amplu articol, dedicat exclusiv acestui telefon, aici.


Cu siguranță, cel mai atractiv aspect al smartphone-ului iPhone 12 Pro Max este reprezentat de cele trei camere, toate având un procesor de imagine mult mai bun decât la modelele precedente. Trebuie remarcat și faptul că, la momentul actual, cel mai puternic procesor de pe piață este cel montat pe iPhone 12.


Capacitatea bateriei nu este cu mult diferită față de cea a lui iPhone 11 Pro Max. Diferența o face caracteristica 5G, care poate „afecta” durata de viață a bateriei. Utilizarea 5G poate să scadă procentul bateriei cu până la 4-5.


În această diversitate de soluții și funcții, alegerea modelului ideal poate părea o problemă. Cu toate acestea, cu puțină atenție, obiectivitate și entuziasm cumpătat, dar și cu orientarea către echilibrul perfect între ceea ce oferă telefonul și necesitățile reale ale utilizatorului, modelul perfect poate fi identificat.


Sursa foto: Shutterstock.com

Citeste și