Top aplicatii pentru educatie si cursuri online

Găsește accesoriul potrivit pentru telefonul tău.

keyboard_arrow_down
Swipe to the left
Top aplicații pentru educație și cursuri online

Top aplicații pentru educație și cursuri online

Scris de Mobiup Publicat la: 20 aprilie 2020 | Actualizat la: 21 aprilie 2020 31936 Vizualizări

Dacă te afli printre persoanele care se întreabă ce pot învăța nou în perioada aceasta, cât stăm acasă, ei bine, internetul este plin de aplicații, platforme și site-uri care îți pun la dispoziție numeroase cursuri online. Multe dintre ele sunt gratuite, așa că le poți folosi cu încredere pentru a valorifica timpul petrecut în autoizolare.


Aplicații dedicate cursurilor online


De la programare, cibernetică, robotică, inginerie, big data, design grafic, ilustraţie, caligrafie, marketing digital, productivitate, până cursuri de yoga, scriere și dezvoltare personală, pe toate le poți învăța din aplicațiile dedicate cursurilor online. Iată în continuare câteva dintre cele mai cunoscute resurse.


Vezi AICI toate accesoriile de care ai nevoie pentru cursuri online


edX


Este una dintre cele mai cunoscute aplicații și platforme dedicate cursurilor online. Aici poți afla numeroase informații din domenii precum programare, cibernetică, robotică, inginerie, big data, securitate statistică, chimie, biologie, dar și idei din business şi management, antreprenoriat şi leadership. De asemenea, poți studia mandarina sau gramatica limbii engleze. Aplicația oferă o serie întreagă de videouri susţinute de specialişti de la peste 70 de universităţi şi instituţii de învăţământ prestigioase din lume: Harvard, Berkeley, MIT, UC, Tsinghua. Aplicația se poate descărca gratuit din Google Play și App Store.


Skillshare


Dacă vrei să studiezi domenii precum desen, fotografie, design grafic, ilustraţie, caligrafie, marketing digital, productivitate sau cum să folosești softuri ca Procreate, Fresco, Illustrator şi PhotoShop, atunci poți descărca aplicația gratuit de pe Google Play sau App Store. Versiunea gratuită oferă acces la sute de cursuri online, însă există posibilitatea de a trece la versiunea premium, cu plată, în care utilizatorii pot vizualiza toată baza de date, inclusiv în modul offline.


Udemy


Este o aplicație pe care o poți descărca de pe Google Play sau App Store, gratuit. Oferă peste 130.000 de cursuri video, predate de instructori experți din diferite domenii: de la programare Python și Java, până la design, desen, cursuri de yoga, scriere și dezvoltare personală. Această aplicație este utilă fie că vrei să deprinzi noi abilități/hobby-uri, fie să progresezi în carieră.


Lynda - Online Training Videos


Cursuri de fotografie, de design grafic, de design interactiv, de animație 3D, de management, cursuri din care înveți cum să-ți înființezi o firmă, cum construiești o aplicație pe mobil și multe altele te așteaptă aici. Tutorialele video includ subtitrări, viteză de redare reglabilă și, nu în ultimul rând, aplicația este gratuită.


Creative Life


Accesul în această platformă se face folosind adresa ta de e-mail, creându-ți cont sau folosind contul tău din rețeaua de socializare Facebook. Cursurile Creative Life sunt împărțite în patru mari topicuri: Photo & Video, Art & Design, Craft & Maker, Music & Audio. De asemenea, găsești numeroase articole, dar și emisiuni pe gustul tău. Cursurile sunt în limba engleză și nu toate sunt gratuite.


Digital Marketer


Este o companie care pune la dispoziția noastră cursurile și resursele din academia lor online, gratuit pe perioada epidemiei de Coronavirus.


Pe lângă aceste aplicații, există multe altele care îți stau la dispoziție cu informații generoase și idei numai bune de testat și aplicat:


  • OpenCulture (o colecție de 1500 de cursuri online de la diverse instituții);
  • Duolingo (dacă îți dorești să studiezi o limbă străină);
  • TED Talks (unde poți urmări discursuri pe diferite teme ale dezvoltării personale);
  • Future Learn;
  • Sophia.


Cum timp avem deja în perioada aceasta, tot ce ai nevoie este o conexiune bună la internet, eventual o pereche bună de casti wireless sau boxe de calitate, pentru că majoritatea cursurilor sunt în limba engleză și ai nevoie să le asculți clar, plus motivația, curiozitatea și energia de a învăța ceva nou.


Vezi categoria noastra de CASTI AUDIO


Aplicații pentru educație, elevi și profesori


Aplicatii pentru educatie online


Pentru că tot am vorbit de modalități interactive de învățare pe timp de pandemie, aducem și câteva sugestii și idei pentru profesorii, elevii sau studenții care se întreabă: „Cum mutăm scoala acasă?”. Din fericire, și aici există numeroase aplicații și platforme dedicate educației și cursurilor online, pe care elevii le pot folosi în perioada aceasta.


Vezi AICI toate ofertele noastre de BOXE WIRELESS


Office 365 A1


De mai bine de cinci ani, Microsoft oferă acces și licențe gratuite profesorilor, elevilor și studenților de pretutindeni, care fac parte din instituții de învățământ acreditate pentru produsul numit Office 365 A1. Pachetul conține, pe lângă aplicațiile office pe care le cunoaștem deja (Word, Excel, Powerpoint, OneNote, Outlook), și acces la aplicații premium precum:


  • Exchange - cu o cutie poștală de 50 GB per utilizator;
  • OneDrive pentru business - spațiu de stocare personal nelimitat în cloud;
  • SharePoint - instrument dedicat echipelor, în care pot fi distribuite și gestionate diferite articole, informații, conținut;
  • Microsoft Team - hub digital în care profesorii și elevii pot ține cursurile și conversațiile online;
  • Sway - un instrument cu ajutorul cărora se vor crea prezentări sub forma unor site-uri web;
  • Forms - aplicație care ajută la crearea diverselor tipuri de chestionare, formulare, teste pentru evaluare;
  • Stream - platforma în care se pot realiza webinarii, video-uri, cursuri online ce pot fi înregistrate și salvate;
  • Flow - instrument care te ajută să creezi un flux de lucru în echipe;
  • PowerApps - platformă în care se găsesc aplicații utile în domeniul educației;
  • School Data Sync - instrument prin care conținutul cursurilor poate fi gestionat mai ușor prin intermediul cataloagelor digitale;
  • Yammer - rețea socială internă.


Microsoft Team


aplicatie Microsoft Teams


Dintre toate aceste instrumente oferite de pachetul Office 365, cel mai important este Microsoft Team, deoarece permite elevilor, studenților și profesorilor să își mute cursurile în mediul online. Utilizatorii pot să inițieze apeluri video și conferințe online desfășurate în timp real. Prin Microsoft Team utilizatorii au la dispoziție și un chat în care pot comunica. De asemenea, aplicația oferă elevilor și profesorilor posibilitatea de a edita documente în timp real, practic, ei pot să lucreze în comun cu orice aplicaţie Microsoft disponibilă în pachetul Office 365 A1. Pe scurt, este un instrument mai mult decât util, gândit pentru a-i ajuta pe profesori să predea lecțiile mai ușor și să faciliteze comunicarea și colaborarea cu elevii, mai ales în această perioadă în care cursurile clasice s-au mutat în mediul online.


Citește și: Top aplicatii de invatat engleza si alte limbi straine


Google Classroom


La fel ca Office 365 A1, Google Classroom este o aplicație gratuită pentru profesorii și elevii din orice școală și este inclusă în pachetul de aplicații Google pentru educație. Ce facilități aduce această aplicație:


  • Oferă posibilitatea profesorilor de a urca lecțiile online, atașând documentele din calculatorul propriu sau video-uri din mediul online;
  • Ajută în organizarea orelor de curs;
  • Este un instrument bun prin care profesorii pot comunica în timp real cu elevii și îi pot anunța cu privire la ora desfășurării cursului;
  • Aplicația permite postarea întrebărilor în cadrul orelor online;
  • Cu ajutorul aplicației, profesorii pot stabili și gestiona ședințe cu părinții și alte evenimente;
  • Se pot crea fișiere individuale pentru fiecare elev și se pot distribui documente de orice tip;
  • Aplicația permite crearea, colectarea și notarea temelor în mediul online;
  • Profesorii pot vedea chiar cine și-a terminat tema și pot oferi feedback rapid fiecărui elev.


În plus, Google Classroom oferă o interfață prietenoasă, intuitivă și ușor de folosit. În plus, este accesibilă de pe orice computer sau de pe dispozitivele mobile care au sisteme Android sau iOS. Aplicația se poate descărca din Google Play Store sau App Store.


Edmodo


O soluție alternativă la Google Classroom este Edmodo - o platformă educațională prin care profesorii își pot informa elevii în legătură cu structura cursului predat, ce au de pregătit pentru data viitoare, ce materiale au de studiat. Aici pot publica linkuri, fișe, articole, documente care să ofere informații suplimentare, dincolo de conținutul manualului. Prin această aplicație, profesorii pot colabora online cu elevii postând anunțuri, teme și alte resurse care să ofere toate detaliile de care elevii au nevoie pentru a parcurge o anumită lecție sau materie.


Zoom și Google Meet


aplicatie Zoom


În plus față de cele cinci aplicații și platforme pentru educație deja menționate și care sunt îndreptate în direcția organizării cursului, fiind mai mult instrumente prin care profesorii oferă informații și teme în format word, pdf, video, powerpoint, grafice, chestionare, este nevoie și de platforme sau aplicații de interacțiune în timp real. Pentru a crea un mediu de învățare cât mai aproape de o clasă reală, profesorii se pot orienta către două dintre cele mai cunoscute aplicații: Zoom și Google Hangouts. Prin intermediul lor, se pot crea întâlniri online, iar participarea la curs se face accesand un link și eventual un cod pe care îl poate oferi persoana care ține cursul. Atât Zoom, cât și Google Meet acceptă până la 100 de participanți gratuit și oferă posibilitatea de comunicare prin video, microfon și prin chat. De asemenea, aplicația oferă posibilitatea realizării unor prezentări online. Dacă elevii au de susținut un proiect, pot distribui în timp real documentul sau tema. Ambele aplicații sunt accesibile de pe orice computer ori de pe dispozitivele mobile care au sisteme Android sau iOS și se pot descărca din Google Play Store sau App Store.


Cu aceste aplicații, combinate cu o organizare corectă, cu implicare de ambele părți și o comunicare deschisă, cursurile și scoala pot continua chiar și de acasă.

Sursa Foto: Shutterstock

Citeste și