Aplicatii mobile utile posesorilor de animale de companie

Găsește accesoriul potrivit pentru telefonul tău.

keyboard_arrow_down
Swipe to the left
Aplicații mobile utile posesorilor de câini

Aplicații mobile utile posesorilor de câini

Scris de Mobiup Publicat la: 11 noiembrie 2020 | Actualizat la: 10 mai 2021 15685 Vizualizări

Doar cine experimentează relația specială care se naște între oameni și câini înțelege cu adevărat dragostea absolută pe care aceștia o oferă stăpânilor și membrilor familiei din care fac parte. Cu siguranță cei care au creat aplicațiile pentru dispozitive mobile destinate stăpânilor de câini au experimentat aceste sentimente.


Tehnologia este binevenita și de ajutor în relația om-cățel. Dacă pisicile au jocuri destinate special lor, de ce nu ar avea și câinii aplicații care să le fie utile și lor, și stăpânilor?


BringFido - masă și casă


Este o aplicație aproape esențială dacă mergi într-o călătorie alături de cățelul tău. Este valabilă pentru toate continentele, foarte bogată în oferte pentru Europa și generoasă în locații de tip hotel sau pensiune pentru România. Te ajută să găsești locuri de cazare unde este primit și câinele tău. Are o secțiune destinată restaurantelor. Aplicația facilitează găsirea rapidă a parcurilor și a altor locuri de agrement care acceptă câinii și listează, de asemenea, facilități utile, de la unități medicale și farmacii veterinare până la magazine de aprovizionare pentru animale de companie.


BringFido este o aplicație gratuită, disponibilă pentru Android și iOS. Are o multitudine de alte facilități și o interfață extrem de prietenoasă.



Tractive GPS - pe urmele cățelului


Este disponibilă și în România, fiind una dintre cele mai eficiente aplicații care pot ajuta la identificarea locului unde se află câinele tău sau il poti gasi rapid daca s-a pierdut. Aplicația este funcțională pentru orice animal de companie care poartă o zgardă cu un dispozitiv de localizare și funcționează prin intermediul unui sistem de tipul trackerelor GPS Tractive purtate de animal, pe zgardă.


Dacă ești îngrijorat că prietenul cu patru picioare poate fugi, GPS-ul Tractive îl va localiza exact pe hartă, fără limită de distanță. Pe lângă localizare, aplicația permite, de asemenea, urmărirea în timp real a animalul de companie și poate monitoriza activitatea acestuia. Este posibilă și setarea unui gard virtual, a unei zone de siguranță, pe care, dacă patrupedul o depășește, ești avertizat printr-o notificare. Dispozitivul GPS Tractive funcționează în peste 150 de țări și este foarte util mai ales când ieși la plimbare în locuri unde câinele poate alerga liber. Este disponibilă pentru Android și iOS.


AICI gasesti oferta noastra de SMARTWATCH-URI


Dog Training Dogo - antrenorul virtual


O aplicație care oferă consultanță pentru dresajul câinilor, jocuri, inclusiv antrenamente legate de necesitățile fiziologice, dar și feedback personal de la antrenorii aplicației.


Aplicația are un fluier pentru câini, setat la o frecvență la care aceștia reacționează foarte bine și este un instrument util de antrenament. Fluierul cu frecvență adaptată reduce timpul necesar pentru dresaj cu aproximativ 40%.


La acestea se adaugă și foarte multe comenzi de bază, pentru antrenament de ascultare din partea câinelui (vino, stai, mergi), dar și din categoria celor avansate (rostogolește-te, dă laba, salută, caută lesa). Performanțele și rezultatele antrenamentelor sunt evaluate de antrenorii Dogo. Trimiți un film, prin aplicație, iar antrenorul Dogo răspunde în termen de 12 ore și îți oferă sfaturi. Aplicația este disponibilă pe Android și iOS, fiind extrem de intuitivă și ușor de accesat, gratuită în cea mai mare parte.


Dog Health - sănătatea pe primul plan


Poate fi considerată una dintre cele mai bune aplicații pentru posesorii de câini. Este disponibilă pentru Android sau iOS, fiind gratuită. Aplicația te ajută să urmărești tot ceea ce are legătură cu sănătatea prietenului necuvântător, de la istoricul medical până la programări la medic și administrarea de medicamente.


Aplicația este intuitivă și foarte ușor de utilizat. În plus, poate oferi informații simple despre soluții de prim ajutor și te poate pune în legătură cu un medic veterinar virtual, care are sfaturi utile pentru diferite situații posibile.


Dog Care Encyclopedia - totul la un loc


Această enciclopedie este organizată ca un ghid vizual, care îți arată cum trebuie să ai grijă de câinele tău, din prima zi în care sunteți împreună. Conține tot ceea ce ai nevoie să știi: detalii despre hrană, dresaj, rutina de zi cu zi (cățeii iubesc rutina), exerciții și alte recomandări, pentru ca prietenul tău să fie în formă maximă mereu.


Este foarte utilă, pentru că oferă indicații simple, care te vor ajuta să identifici rapid eventualele probleme de sănătate, de la chestiuni banale până la cele grave, care-i pun viața în pericol. Sunt adunate informații despre alimente toxice, prim ajutor și comportament. Există posibilitatea interacțiunii cu alți proprietari de câini, dresori și medici.


Ceea ce trebuie remarcat este că enciclopedia oferă informații despre toate rasele. Este disponibilă pentru ambele sisteme de operare și este extrem de simplu de folosit. În plus, este gratuită.


Dog Walk - pentru plimbare


Te ajută să urmărești plimbările zilnice împreună cu prietenul tău, să înregistrezi traseul, distanța parcursă și durata fiecărei plimbări. Este o aplicație utilă și omului, și câinelui, pentru că poți contabiliza lungimea plimbărilor făcute împreună, cu beneficii pentru amândoi. Aplicația Dog Walk este o modalitate excelentă de a crea amintiri, fiind foarte utilă proprietarului, pentru monitorizare în situațiile în care câinele este plimbat de către o altă persoană.


Are o interfață logică și este simplu de utilizat. Trebuie doar activată și Dog Walk face restul: calculează distanța parcursă, durata plimbării și pauzele pentru necesități pe care, dacă vrei, le poți nota.


Dog Whistle - generator de frecvențe înalte


Este cotată ca fiind una dintre cele mai bune aplicații de acest tip, capabilă să genereze tonuri audio pe intervale de frecvență ridicată. Oamenii pot auzi doar până la 20 kHz, dar câinii depășesc acest nivel și ajung până la 22 kHz, astfel că fluierul nu este auzit de oameni, dar este perceput intens de câini. Dog Whistle îi poate opri din lătrat și te ajută să-i înveți unele reguli. Instrumentul este foarte util pentru dresaj.


Aplicația permite emiterea de sunete de diverse frecvențe care vor avea efecte diferite. Sunt utile pentru a învăța câinele să răspundă la comenzi, îl calmează, îi îmbunătățește comportamentul și îl poate opri dintr-o acțiune. Generatorul de sunete vine cu sfaturi, strategii de lucru și multe recomandări utile.



11pets: Pet care


Este una dintre cele mai utilizate aplicații de către proprietarii de animale de companie. Este utilă tuturor celor care au un prieten necuvântător, și nu doar câine sau pisică, dar și profesioniștilor în domeniul animalelor de companie. Trebuie remarcat că este una dintre puținele aplicatii care pledeaza pentru adoptii.


Aplicația îți amintește și monitorizează tot ceea ce trebuie să știi despre animalul tău de companie, indiferent că este vorba despre cățel, pisică, iepure sau broască țestoasă. Informațiile sunt accesibile și offline. 11pets se ocupă de tot: de la vaccinări la deparazitări, hrană, îngrijirea urechilor, a dinților, istoric medical complet, analize și monitorizarea unor indicatori vitali (greutate, înălțime, temperatură). Există 50 de categorii predefinite pentru programare, astfel încât să nu scape nicio necesitate a animalului de companie.


Există nenumărate aplicații utile pentru posesorii de câini (și nu numai). Unele sunt specializate, altele generaliste. Indicatorul de popularitate al fiecăreia în parte poate să fie un criteriu, dar acesta trebuie văzut cu subiectivism. Dacă selectezi una sau mai multe dintre aceste aplicații, alegerea trebuie să fie raportată la nevoile reale ale prietenului necuvântător, nu în funcție de ratingul aplicației. Cele mai avantajoase sunt acelea care oferă servicii atât online, cât și offline, dar și cele care au posibilitatea interacțiunii directe cu specialiști.


Sursa foto: unsplash.com

Citeste și